gatokratoras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2015 Καλησπέρα μία ερώτηση να κάνω, έχω ένα όργανο μέτρησης ph το οποίο όταν πέσει το ph κάτω απο μία τιμή βγάζει έξοδο η οποία στο τεχνικό του εγχειρίδιο αναφέρεται ότι είναι της τάξεως 4-20mA. Έγω θέλω αυτη να την χρησιμοποιήσω σα είσοδο σε ένα plc, υπάρχει ρελέ που να ενεργοποείται το πηνίο του με 4-20mA και να δίνει 220? Η έχετε κάποιον άλλο τρόπο να μου προτείνεται? Ευχαριστώ
antloukidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2015 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2015 (edited) Η έξοδος 4-20 mA είναι αναλογική, που σημαίνει ότι το όργανο που αναφέρεις βγάζει π.χ. 4 mA όταν το ph είναι Ο, και 20 mA όταν το ph είναι 14, και αναλογικά βγάζει τις ενδιάμεσες τιμές mA για τις ενδιάμεσες τιμές του ph. Για να δεχτεί το plc αυτό το σήμα σαν είσοδο πρέπει να έχει αναλογική είσοδο AI (analog input). Το plc μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε κάτω ή πάνω από κάποια τιμή mA (που αντιστοιχεί σε κάποιο ph) να σου κλείνει ή να ανοίγει κάποια επαφή DO (digital output). Edited Απρίλιος 27 , 2015 by antloukidis 1
gnusselt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2022 Επανέρχομαι με το βασικό πρακτικό ερώτημα: Πώς τα mA το PLC τα αντιλαμβάνεται και θεωρεί ότι π.χ. 5mA είναι pH=3; Πώς το προγραμματίζεις αυτό; Και ένα άλλο ερώτημα σχετικό με την καλωδίωση, απλά "καρφώνεις" τους δύο αγωγούς στην κλέμα του PLC και τέλος; Μιλάω για απλά PLC όπως π.χ. Schneider Electric Zelio ή Siemens Logo.
nvel Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2022 υπάρχει η εκπαίδευση της siemens στο logo και μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο LOGO! Practical training
miltos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2022 Αν κατεβάσεις από εδώ το system manual νομίζω ότι θα σου λυθούν όλες οι απορίες. (θα σου χρειαστεί το 6ED1055-1MA00-0BA2 για το οποίο μπορείς να βρεις πληροφορίες στο manual ή στο παραπάνω link, με αναζήτηση) Για να μην έχουμε την ίδια συζήτηση σε 2 διαφορετικά θέματα, διαγράφω το άλλο post σου και μεταφέρω εδώ την απάντηση του nvel.
gnusselt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2022 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το βιβλίο δυστυχώς δεν υπάρχει με το CD, μόνο αγορά €13 ως pdf. Αλλά από τα περιεχόμενα φαίνεται καλό. Το LOGO της Siemens έχει από μόνο του αναλογικές Ι/Ο, σωστά; Οπότε miltos, το module που αναφέρεις χρησιμοποιείται σε PLC τύπου Simatic να υποθέσω; Αλλά το ερώτημα μου παραμένει. Πώς θα κάνω το PLC να "καταλάβει" ότι 3mA είναι π.χ. T=20 βαθμοί Κελσίου;
nvel Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2022 (edited) άμα θες παραδείγματα σε αρχεία υπάρχουν εδώ. Άλλο ένα βιβλίο είναι αυτό. Για να καταλάβει ένας ελεγκτής τα όρια του φυσικού μεγέθους που μετρά σε 4-20mA ή 0-10V θα πρέπει να ορίσεις στην αναλογική είσοδο το άνω και κάτω όριο του αισθητηρίου που αντιστοιχεί στα 4 και στα 20mA πχ 4=100units 20=1000units, οπότε ο ελεγκτής μετά θα υπολογίζει γραμμικά το φυσικό μέγεθος ανάλογα με το ρεύμα του μετρά. Edited Απρίλιος 21 , 2022 by nvel
antloukidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2022 (edited) ....σαν διευκρίνiση - συνέχεια των προηγουμένων, από το τεχνικό φυλλάδιο του αισθητηρίου θα βρείς τα όρια (πότε το αισθητήριο βγάζει 4mA, και πότε βγάζει 20mA) και αυτά τα ίδια θα εισάγεις στο σχετικό menu του PLC. Edited Απρίλιος 22 , 2022 by antloukidis
vassis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2022 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2022 (edited) On 21/4/2022 at 9:19 ΠΜ, gnusselt said: Αλλά το ερώτημα μου παραμένει. Πώς θα κάνω το PLC να "καταλάβει" ότι 3mA είναι π.χ. T=20 βαθμοί Κελσίου; Καλησπέρα. Το PLC δεν καταλαβαίνει φυσικά μεγέθη (PH, θερμοκρασία κλπ). Μόνο ρεύμα και τάση. Παρεπιπτόντως, το zelio που αναφέρεις, αν θυμάμαι καλά δεν παίρνει 4..20mA αλλά 0..5V. Edited Αύγουστος 4 , 2022 by miltos Διαγραφή τμήματος παράθεσης
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα