Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, 

Πρόκειται να κατεδαφιστεί  διώροφο κτίσμα εντος σχεδίου πρόσφατα αγορασμένο. Εχει άδεια του 1973 και ρύθμιση 4495 μικρής αυθαιρεσίας 5τμ περαιωμένη από άλλον συνάδελφο . Μπορώ να ξαναϋποβάλλω με 4495 την αυθαιρεσία επιλέγοντας "πρός κατεδάφιση" και να προχωρήσω σε Έγκριση εκτέλεσης εργασιών" ή χρειάζεται να  εκδοθεί άδεια κατεδάφισης (κατ. 1); Στη 2η αυτή περίπτωση χρειάζεται προέγκριση για άδεια κατεδάφισης;

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

εφόσον υπάρχει νόμιμο κτίσμα με άδεια θα πρέπει να βγει ΜΟΝΟ άδεια κατεδάφισης και όχι έγκριση εργασιών.

Δεν χρειάζεται προέγκριση πλέον η άδεια κατεδάφισης (κατ.1)

• Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

killertomato ,   συμφωνώ  αλλά οταν παω να κάνω εισαγωγή νέας πράξης, μου βγάζει προέγκριση άδειας κατεδάφισης και πουθενά απλώς "άδεια κατεδάφισης"

Δημοσιεύτηκε

όπως λέει και ο Άκης χρειάζεται βεβαίωση όρων δόμησης και μετά πατάς πάνω σε αυτή και εκδίδεις την άδεια κατεδάφισης 

• Like 1
  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Σε διώροφο κτίσμα προ του '55 έχει κριθεί το 1994 με Πρωτοκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπής οικοδομής από Τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδ. εφαρμογών ώς επικινδύνως ετοιμόρροπο και προς κατεδάφιση. Επίσης έχει και σφραγίδα Δ/Νση Τεχν. Υπηρεσιών Νομαρχ. Αχαίας ΤΑΣ. Έχω τα εξής ερωτήματα

α) Ως υπαγώμενο στο Ν.4495/2017 Άρθρο 29 παρ.4 μπορεί να γίνει με Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών? Θέλει νομιμότητα?

β) Εφόσον πάει με Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών θέλει αναγγελία σε ΕΦΚΑ πριν από την έκδοση, γιατί στα διακαιολογητικά δεν ζητάει εισφορές. 

γ) Επίσης επειδή είναι προ του '1955 θέλει έγκριση ΣΑ για τη κατεδάφιση? Αν ναι ξέρουμε τα δικαιολογητικά, μόνο τεχν. έκθεση και φωτογραφίες ή αποτύπωση?

δ) όταν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση πρέπει να περάσει κάποιος έλεγχος, να κολληθούν ένσημα να βγει ΠΕΚ.

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα, θεωρητικά με το χαρτί που έχεις από την Υπηρεσία γίνεται με έγκριση εκτέλεσης εργασιών και όχι με κανονικά άδεια. Όμως επειδή το χαρτί είναι πλέον πολύ παλιό, θα ρωτούσα στο τμήμα αυθαιρέτων αν ισχύει ή αν θέλει κάποια επικαιροποίηση (πχ. νέα αυτοψία). Αφού είναι προϋφιστάμενο του '55 τότε δεν χρειάζεται υπαγωγή στο Ν.4495/17, αναγγελία σε ΕΦΚΑ θέλει με όλα τα παρελκόμενα (πχ. ΣΔΑ κλπ), όμως επειδή η κατεδάφιση θα γίνει με μηχανικά μέσα τότε παίρνεις χαρτί από τον εργολάβο της κατεδάφισης και το προσκομίζεις στον ΕΦΚΑ για απαλλαγή ενσήμων. Για τον τελικό έλεγχο εγώ σε 2 διαφορετικές Υδομ που ρώτησα έλαβα και διαφορτικές απαντήσεις. Η μία μου είπε να φωνάξω ΕΔ, η άλλη ότι επειδή είναι έγκριση δεν θέλει ΕΔ και απλά να κάνω αίτημα στο τμήμα αυθαιρέτων ότι όλα έγιναν. Για το ΣΑ έχω καιρό να ασχοληθώ αλλά αυτά που περιγράφεις αρκούν σε 1η φάση μάλλον (λογικά θα σου βγάζει λίστα με το τι θέλει το σύστημα εφόσον υποβάλλεις ηλεκτρονικά).

Edited by akis73
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ.

Δεν αφορά κατεδάφιση αυθαιρέτου. Ρώτησα τηλεφωνικά στην ΥΔΟΜ και μου είπαν ότι με το χαρτί αυτό ισχύει και σήμερα η διαδικασία έγκρισης εργασιών, δεν θέλει νέα αυτοψία. Επίσης μου είπαν ότι δεν εξετάζεται νομιμότητα, ΣΑ κλπ. Θέλει Δηλώσεις Ανάθεσης - Ανάληψης, ΣΑΥ-ΦΑΥ, Τεχν. έκθεση, ΣΔΑ. Οπότε για το ΕΦΚΑ η αναγγελία γίνεται έπειτα από την έκδοση της έγκρισης και μετά η γνωστή διαδικασία για απαλλαγή κλπ. Για το ΣΑ το επιλέγεις εσύ δεν το βγάζει αυτόματα σύμφωνα με τα στοιχεία που καταχωρείς....Τώρα για τον ελεγκτή δόμησης και ΠΕΚ για την ολοκλήρωση θα το δούμε στη πορεία.

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.