Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαγόρευση καπνίσματος (συγχωνευμένα θέματα)


nik mourouzis

Recommended Posts

Μαγικές συνταγές θεωρώ ότι δεν υπάρχουν. Τα βήματα προκειμένου να απεξαρτηθεί κάποιος τα περιέγραψα ήδη.

 

Το κάπνισμα και οι βλάβες που προκαλεί στον οργανισμό πρωτίστως των καπνιστών και δευτερευόντως των παθητικών καπνιστών δεν συγκρίνονται με τις βλάβες που προκαλούνται από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων στην υγεία μας. Διαβάσατε πουθενά πόσοι πεθαίνουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση την οποία προκαλούν τα αυτοκίνητα; Πόσοι όμως διαβάσατε πόσοι πεθαίνουν από το κάπνισμα; Σας είπε ο γιατρός σας να μην κυκλοφορείτε στην πόλη ή να κόψετε το κάπνισμα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και εκεί που θα ήθελα να τοποθετείτε είναι:

α) θεωρείτε υποκριτική την πολιτική του κράτους; (βλ. ΕΔΩ)

β) αν το κάπνισμα από το πρώτο τσιγάρο είναι τόσο βλαβερό γιατί δεν απαγορεύεται ολοσχερώς το κάπνισμα;

γ) το δικαίωμα της επιλογής μας δεν έχει κανένα όριο όπως το θέτει ο [email protected]; Γιατί τότε απαγορεύονται τα ναρκωτικά; Γιατί μου επιβάλλουν τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο και το κράνος στη μοτοσυκλέτα; Γιατί τα μέτρα ασφαλείας στην οικοδομή και γενικά στον εργασιακό χώρο είναι υποχρεωτικά όχι μόνο για τον εργοδότη αλλά και για τον εργαζόμενο;

 

α) Ναι,σε κάθε τομέα,με τον τρόπο που λειτουργεί.Παρένθεση:όταν αναφέρω τη λέξη ''κράτος'' αναφέρομαι στο κοινωνικό σύνολο των πολιτών του κ όχι μόνο στις κυβερνήσεις.

 

β)Γιατί πρέπει να εισπραχθούν οι πιό εύκολα εισπράξιμοι φόροι.

 

γ)Τα ναρκωτικά ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ φίλε.ΝΑΙ,καλά διαβάσατε.ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.Η απαγόρευσή τους είναι απλά μία βιτρίνα.Όποιος πιστεύει το αντίθετο κατά τη γνώμη μου δεν έχει συναίσθηση πού πατά κ πού βρίσκεται.Απείρως πιο εύκολα ''ψωνίζεις'' παρα βρίσκεις το cd που θέλεις.ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Τα μέτρα ασφάλειας σε τεχνικά έργα:γιατί τα ατυχήματα κοστίζουν περισσότερο από την πρόληψη.(Εϊναι το πρώτο πραγμα που διδάσκεται σε σεμινάρια κ όποιος ξέρει-ξέρει).Βέβαια,με μία κρούστα σοκολάτας επάνω σε όλο αυτό είναι η δόση ''ανθρωπιάς''.Παρένθεση:είμαι άριστα εκπαιδευμένος Τεχνικός Ασφάλειας κ η γνώμη μου πάνω σε αυτό θεωρώ ότι έχει βαρύτητα.

Η ζώνη ασφάλειας-κράνος:ομοίως...

Το κράτος ενδιαφέρεται να σε κρατήσει υγιή για να πληρώνεις.Βέβαια,επειδή δεν ξέρει κάθε φορά τί το συμφέρει πιό πολύ,ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.Μπερδεύεται μωρέ κ αυτό...:lol:

Ορίστε,τοποθετήθηκα.Εϊμαι ισοπεδωτικός,το γνωρίζω,όμως στην ουσία έτσι είναι τα πράγματα.Αν δεν είμασταν τόσο υποκριτές,δεν νομίζω ότι θα δυσκολευόμασταν να πιάσουμε τα standards των ανεπτυγμένων χωρών.

 

@[email protected]

Το αν καπνίζω/κάπνιζα ή όχι, τι έχω κάνει στη ζωή μου και τι εξαρτήσεις έχω/είχα ούτε το γνωρίζεις ούτε θα το μάθεις μέσα από ένα forum. Να βοηθήσω θέλω, αν μπορώ.

 

Αυτό πάλι από πού ξεφύτρωσε?:confused: Σε προκάλεσα μήπως με τη δήλωσή μου-που κατά βάση λέει ότι μόνο ένας καπνιστής μπορεί να καταλάβει πώς είναι η απεξάρτηση?Οκ,το νόημα ότι θες να βοηθήσεις το έπιασα κ σε ευχαρίστησα ειλικρινά,το αμυντικό ύφος δεν το πιάνω όμως....

Link to comment
Share on other sites

Τα ναρκωτικά επισήμως απαγορεύονται για να ανεβαίνουν οι τιμές τους.

 

Η όποια αποποινικοποίηση φυσικά συνανταει εμπόδια στα κάρτελ καπνού, αλκοόλ αλλά και ναρκωτικών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμφέροντα που βγάζουν χρήματα από την κατάσταση ως έχει. Και όπως λέν και στο άμερικα "if it works, don't fix it"

Link to comment
Share on other sites

...@Χάρης: Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου φίλε μου.Μόνο που αν δεν είσαι καπνιστής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...
...Αυτό πάλι από πού ξεφύτρωσε?:confused: Σε προκάλεσα μήπως με τη δήλωσή μου-που κατά βάση λέει ότι μόνο ένας καπνιστής μπορεί να καταλάβει πώς είναι η απεξάρτηση?Οκ,το νόημα ότι θες να βοηθήσεις το έπιασα κ σε ευχαρίστησα ειλικρινά,το αμυντικό ύφος δεν το πιάνω όμως...

Μη λαμβάνεις ως "αμυντικό ύφος" μια απλή απάντηση που δίνω σε κάτι που έγραψες "φωνάζοντας", δηλαδή με κεφαλαία. Στηρίζεις το επιχείρημά σου στο ότι δεν καταλαβαίνω επειδή δε γνωρίζω και σου απάντησα, πώς γνωρίζεις τι γνωρίζω και τι όχι; Δεν αναφέρομαι δε σε μένα μόνο αλλά σε κάθε μέλος του forum για το οποίο ο καθένας μας δε γνωρίζει τίποτα για την προσωπική του ιστορία!

Link to comment
Share on other sites

 

Θα θέσω και ένα σχετικό θέμα παράλληλα με το υπάρχων και αν οι συντονιστές της ιστοσελίδας θεωρούν ότι πρέπει να γίνει ξεχωριστό thread, ας το μεταφέρουν.

Με αφορμή το νέο νόμο περί απαγόρευσης καπνίσματος αλλά και τις κόρες μου, άρχισα να ξαναψάχνω βοήθεια για να κόψω το κάπνισμα. Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν τσίχλες και αυτοκόλλητα, αλλά λόγω τριπλού έλκους, μου χειροτέρεψαν τα έλκη. Δεν έχω δοκιμάσει βελονισμό και κέντρα υποστήριξης διακοπής καπνίσματος, γιατί γι αυτά χρειάζεται ελεύθερος χρόνος και ο δικός μου είναι αρνητικός λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Πριν 2-3 εβδομάδες προμηθεύτηκα το λεγόμενο "ηλεκτρονικό" τσιγάρο. Από το 1ο 24ωρο, φοβερές ζαλάδες, απώλεια ισορροπίας-στήριξης, τάση για εμετό (δεν έχω ποτέ), εμετούς (δεν κάνω ποτέ), κόντεψα να τρακάρω τουλάχιστον 3-4 φορές σε συνεχόμενες μέρες. Την 5η μέρα με συμβουλή ιατρού-καρδιολόγου (πρώην καπνιστή) σταμάτησα την "θεραπεία" και ξανάρχισα το κάπνισμα. Ο καρδιολόγος συνέστησε να ξαναπροσπαθήσω σε καθεστώς λιγότερου άγχους (στην άδεια του Αυγούστου) και με λιγότερη δόση (ξεκίνησα από την δόση με υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη).

 

Γνωρίζω ότι αυτή η ιστοσελίδα δεν αφορά σε ψυχολογική ή πρακτική υποστήριξη για τη διακοπή καπνίσματος. Επειδή όμως το άγχος του συγκεκριμένου επαγγέλματος του μηχανικού το μοιραζόμαστε όλοι μας (τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα) και υπάρχουν στιγμές που κοντεύεις να βρεθείς τρόφιμος ψυχιατρικής κλινικής, θα παρακαλούσα αν υπάρχει ενδιαφέρον από συνάδελφους καπνιστές να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στις προσπάθειές τους (επιτυχείς ή μη) να διακόψουν το κάπνισμα. Αν όχι, ή αν διαφωνούν οι συντονιστές της ιστοσελίδας, θα κάνω αργότερα edit στο post, σβήνοντας το τελευταίο κομμάτι του παράλληλου θέματος.

 

 

Υπάρχει και κάποιο χάπι που αν έχεις αποφασίσει να το κόψεις κάνει θάυματα. 4 φίλοι μου που το προσπάθησαν το έκοψαν χωρίς κόπο. Συμβουλέψου τον καρδιολόγο σου και πνευμονολόγο σου.

Link to comment
Share on other sites

«Θέλοντες να προλάβωμεν όσον ένεστι τα εξ ενδεχομένων πυρκαϊών δυστυχήματα, επί τη προτάσει του Ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού, απεφασίσαμεν και διατάττομεν. Α΄.

Απαγορεύεται η χρήσις του καπνίζειν είτε διά καπνοσυρρίγγων (τσιμπουκίων), είτε διά σιγάρων, εις πάντας εν γένει τους υπαλλήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων. Β΄.

Η απαγόρευσις αύτη επεκτείνεται και εις πάντα άλλον προσερχόμενον εις τα ειρημένα καταστήματα και γραφεία χάριν υποθέσεως ή άλλης τινος αιτίας. Γ΄.

Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουργός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα. Εν Αθήναις, την 31 Ιουλίου 1856».

Το διάταγμα υπέγραψε, «εν ονόματι του βασιλέως», η βασίλισσα Αμαλία...

 

πηγή: asxetos.gr

 

Από όσο γνωρίζω δεν ανακλήθηκε ποτέ η ισχύς αυτού του διατάγματος, οπότε, προς τι η τόση φασαρία; :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουργός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα. Εν Αθήναις, την 31 Ιουλίου 1856».

 

Από όσο γνωρίζω δεν ανακλήθηκε ποτέ η ισχύς αυτού του διατάγματος, οπότε, προς τι η τόση φασαρία;

 

:lol:

 

Πού το ξέθαψες αυτό βρε απίστευτε??!!!!!

 

Κ η πυροπροστασία γιατί εφευρέθηκε? :lol:

 

Λοιπόν,επειδή το θέμα είναι επίκαιρο σε όλα τα τραπέζια,σας μεταφέρω τη γνώμη ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ειπώθηκε στον κοινωνικό μου κύκλό:ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΞΥΛΟ!!!:D Κάτι που είπα κ εγώ πριν το ακούσω από τον κοινωνικό μου κύκλο.ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.:twisted:

Προσωπικά κάνω και θα κάνω τα πάντα για να μην ενοχλήσω με τον καπνό μου τους συμπολίτες μου,όμως την πρώτη γριά που θα μου ''την πει'' σε καφετέρια στα έξω τραπέζια (τώρα που καλοκαίριασε) θα τη στείλω στον άλλο κόσμο μόνο κ μόνο με το βρωμόστομά μου...

 

Επίσης:δεν υπάρχει αντιπαθητικότερος αντικαπνιστής από τον πρώην καπνιστή....

Link to comment
Share on other sites

Προς zavi: Με αφορμή το σχόλιό σου θυμήθηκα ένα λογοπαίγνιο.

 

Δεν υπάρχουν μόνο παθητικοί καπνιστές αλλά και αντιπαθητικοί αντικαπνιστές.

 

Αυτά, από έναν αντικαπνιστή, που προσπαθεί να μην είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

 

ΥΓ. Ε, ρε ιστορία που έχουν οι καπνοσύρριγγες :smile: και τα σιγάρα ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.