Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπίτι απο cob


Recommended Posts

Δεν μιλαμε για γραφειοκρατικα.

Μιλαμε για ΜΕΛΕΤΕΣ.

 

Απλα δεν εδωσες βασεις σε αυτο που σου εγραψα:

 

Κανονισμος για "εναλλακτικα κτηρια απο χωμα" δεν υπαρχει.

 

Link to comment
Share on other sites

terry

δεν είναι αυτό το θέμα (του κανονισμού με χώμα)

γιατί μπορεί να γίνει και με ξύλινα στοιχεία που θα περιβληθούν με χώμα

ώστε το τελικό κτίσμα να εμφανίζεται ως cob

Link to comment
Share on other sites

Έχει τόση μεγάλη σημασία το υλικό κατασκευής για να μου πείτε πόσο περίπου κοστίζουν οι μελέτες?

Το σπίτι δεν θα είναι απο χώμα , υποθέτουμε πως θα έχει πέτρα στην βάση του, ξύλινο σκελετό και οι τοίχοι θα είναι απο πλίθους.  Απλά θα ήθελα να γνώριζα μια ενδεικτική τιμή για τις μελέτες που αναφέρατε..

Link to comment
Share on other sites

20000€ να το αφησω?

Αν δεν καταλαβες τι σου λενε οι μηχανικοι να στονπω ποιο απλα οπως το καταλαβα εγω.

Σπιτι αυτης της μορφης με τις απαιτησεις των ιδιοκτητων, δεν παιρνει αδεια.

Ή θα γινει βαση μελετων καινπροδιαγραφων ή θα γινει αυθαιρετο.

Edited by corsakias
Link to comment
Share on other sites

Φίλη Ιόλη

 

Όταν ένας μηχανικός κάνει μιά μελέτη ενός σπιτιού με συνηθισμένα υλικά, χρησιμοποιεί τις ιδιότητες των υλικών που είναι γνωστές, εγγυημένες από τους κατασκευαστές και περασμένες στη μνήμη των διαφόρων software, και έτσι κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς ώστε το σπίτι που θα φτιαχτεί να είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς του κράτους.

 

Ακολούθως κάνει την επίβλεψη της κατασκευής, ώστε να βεβαιώσει με την υπογραφή του, ότι όλα έγιναν όπως προβλέπουν οι μελέτες.

 

Αν το σπίτι χτιστεί με υλικά όχι συνηθισμένα, ο μηχανικός πρέπει να υπολογίσει εκτός των άλλων, και τις ιδιότητες των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

 

Αυτό σημαίνει επιπλέον εργασία άρα και μεγαλύτερη αμοιβή μελέτης.

 

Στην επίβλεψη πάλι, επειδή τα υλικά όπως είπαμε δεν θα έχουν κάποιο πιστοποιητικό από τον κατασκευαστή τους, πρέπει να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν ότι έχουν τις ιδιότητες που πρόβλεψε η μελέτη. (πάλι επιπλέον κόστος).

 

Συγνώμη για το μεγάλο post, αλλά προσπάθησα να εξηγήσω το γιατί μια τέτοια μελέτη και επίβλεψη δεν είναι εύκολο να προϋπολογιστεί οικονομικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση, κατανοώ ότι το θέμα που άνοιξα είναι ιδιαίτερο και ίσως αλλόκοτο για κάποιους * το να θέλεις να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό ,το οποίο δεν υπόκειται στους υπάρχοντες κανονισμούς του κράτους.

Όμως οι εποχές είναι δύσκολες για τους περισσότερους και θεωρώ οτι επειδή και το ιδιο το κράτος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή οικονομική κατάσταση στην χώρα μας ,θα έπρεπε να να αλλάξει .. και να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. ..γνώριζω ότι πιθανόν να είμαι ονειροπόλα , αλλά λέμε τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Το κράτος (πολύ δύσκολα βεβαίως) αλλάζει, αλλά για τις αλλαγές δεν βλέπει τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης και βέβαια τις προδιαγραφές της (βλέπε ΚΕΝΑΚ κλπ)

 

Έτσι οι απαιτήσεις από τα σπίτια και τις κατασκευές γενικά, ανεβαίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Ιόλη,μιας και η οικονομία είναι το ζήτούμενο,προσανατολίσου σε ξύλινη κατασκευή. Υπάρχουν εταιρίες σε Ουκρανία-Ρωσία που σου στέλνουν όλα τα τεμάχια αριθμημένα,με κόστος γύρω στα 150 ευρώ το τετραγωνικό. Μια πιο γνωστή φινλανδική εταιρία σου τα στέλνει στα 350 ευρώ/τμ. Από εκεί και πέρα ή τα φτιάχνεις μόνη σου ή προσλαμβάνεις κάποιο συνεργείο. Σκέψου οτι το κόστος  μιας συμβατικής κατασκευής είναι περί τα 1500 ευρώ/τμ. Σε κάθε περίπτωση για να είσαι νόμιμη,πρέπει να επισκεφτείς κάποιον μηχανικό για όλες τις άδειες και τα διαδικαστικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.