George Terzidis Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 Συναδελφοι καλησπέρα,ήθελα να ρωτησω κατι που με απασχολει τελευταια που ασχολουμε με τις μετρησεις γειωσεων.... Γνωρίζει κανείς τον λόγο που στο λεκανοπέδιο δεν γίνεται ουδετέρωση οπως στην υπόλοιπη Ελλάδα?
manoselectric Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 επιδη ειναι γεματο τσιμεντα εδο και παρα πολλα χρονια
manoselectric Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 ειχαν βολευτει με τις σολινες τις υδρευσης αλλα μολις η ευδαπ τις εκοψε και τις εκανε πλαστικες ειχαν τσιμενταριστει τα παντα και ειναι δυσκολο εως ακατορθοτο μεχρι σημερα να γειωνουν τον ουδετερο ..
Indusys Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 + το ότι στην Αθήνα υπάρχουν τα απομεινάρια των προ ΔΕΗ επιχειρήσεων ηλεκτροδότησης (άμεσες γειώσεις). Το σκηνικό μπήκε σε κανονιστικό επίπεδο και επιβλήθηκαν κανόνες μετά την συγχώνευση όλων από τη ΔΕΗ.
Νικολαος Μασσιος Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31 , 2015 Σε 3 περιοχες εφαρμοστικε ΤΤ συστημα γειωσης στην χωρα μας .Αθηνα,Θεσσαλονικη,Πατρα. Ο λογος ακομα ειναι αγνωστος σε εμας αν και εχουν ειπωθει πολλες αποψεις απο πολλους ειδικους και ερευνητες του κλαδου μας.Μια αποψη που μεχρι στιγμης ειναι και η επικρατεστερη ειναι οτι και οι 3 περιοχες ειχαν φωταεριο και γι αυτο δεν καναν συστημα ΤΝ. Χρονια μας πολλα με υγεια και καλες δουλειες σε ολους!!!
George Terzidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 Ισως δεν εχω κατανοήσει πλήρως την διαφορά άμεσης και έμμεσης γείωσης...πρακτικά εννοώ. Αν καποιος εχει την διάθεση να εξηγήσει καλοδεχούμενος. Και στις δυο περιπτώσεις ο κομβος του ουδετερου στην πλευρά του Μ/Σ γειωνεται και μετα ερχεται στην εγκατασταση, στο μπαροκιβώτιο,οπου και συνδεεται με το ηλεκτροδιο της γειωσης της εγκατάστασης (ουδετερωση συστημα ΤΝ)..σωστα? Τι αλλάζει στην άμεση γείωση (σύστημα ΤΤ)? Που δεν υπαρχει ραβδος γείωσης αλλά π.χ δίκτυο ύδρευσης. Πρακτικα εννοώ τι αλλάζει,δεν μπορει και εκει να γινει ουδετερωση μεσα στο μπαροκιβωτιο?
ckiriako Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 Δες τις φωτο να καταλαβεις http://en.wikipedia.org/wiki/Earthing_system
George Terzidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 Ναι αυτο που φαινεται απο τις φωτογραφίες ειναι οτι στο ΤΝ συστημα ο ουδετερος ερχεται γειωμένος στην εγκατασταση απο τον Μ/Σ της ΔΕΗ και συνδεεται με την γειωση της εγκαταστασης,ενω στο ΤΤ συστημα ερχεται παλι γειωμενος απο τον Μ/Σ της ΔΕΗ αλλα δεν συνδεεται με την γειωση της εγκαταστασης η οποια παραμενει μονη της ανεξαρτητη... Η απορία μου ειναι γιατι δεν κανουμε το ιδιο και στην αμεση γειωση όπου υπάρχει,να συνδεσουμε δηλαδη τον ουδετερο της δεη με την γειωση της εγκαταστασης μας για βελτιωση της τιμής της αντίστασης γειωσης.
manoselectric Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 ο συνδιασμος αμεσης γειωσης με την ουδετερωση απαγωρευεται να συνηπαρχη ...το εχω διαβασει πολες φορες αν και δεν εξηγουν το γιατι..εγω παντος πιστευω πως εαν εμενες σε μια μονοκατοικια χωρις να εχει σχεση η γειωση σου με υδρευση και αλλα τετοια παρα μονο σε καθαρο χωμα στον κοιπο σου και ειχες μια καλη τιμη αντιστασης τις ταξης του 1 ωμ κ κατο θα μπορουσες ανετα να την στηλεις απευθειας στο ρολοι σου να γινει εκει ο κομβος και να εχεις ουδετερωση δεν βρισκο τον λογο να μην μπορει να γινει αυτο διοτι κ συνησφερεις στο δυναμικο τις δεη αλλα και περνεις απο το δυναμηκο της..ενοειτε οτι δεν θα το δεχτουν αν δουν κατι τετοιο αλλα δεν ξερω τον λογο..απο την αλλη αυτο δεν θα μπορουσες να το κανεις σε καμια περιπτοση σε μια απο τις χιλιαδες πολοικατικοιες που δεν εχουν γειωση καθολου και οι μισοι ειναι στα νερα και οι αλλοι μισοι με ραβδους στα υπογεια που δεν ποιανουν τιπ εχω βρει μεχρι κ 200 ωμ γειωση σε τετοια μερει..γιατι ετσι εξαρτομε μονο απο την γειωση του ουδετερου τις δεη και αν κοπει κανας ουδετερος πριν το ρολοι που θα γινει ο κομβος με την γειωση τις πολοικατικοιας τοτε ολοι αυτοι που ειναι στα νερα και δεν εχουν καλη γειωση δικια τους φανταζεσε τι μπορει να παθουν;
manoselectric Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2015 το σκεπτικο στην ουδετερωση δεν ειναι μονο να περνεις γειωση και να μειωνειςτην αντισταση σου αλλα και να δινεις ετσι ωστε να συνησφερεις στο δυναμικο...αν πας να μετρησεις με βροχο σε περιοχη με ουδετεροση θα σου βγαλει σχεδον 0 ωμ 0,5.. αν βγαλεις την γειωση σου ωμος απο τον κομβο κ την μετρησεις με πασαλακια θα δεις οτι θα ειναι ποιο μεγαλη..εκει σε θελω..
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα