Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παλιές μικροπαραβάσεις και η τύχη τους


Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται σε περιπτώσεις που κάποιος έχει κάνει μικρο-παραβάσεις ή μικρο-λάθη τα οποία έχουν περάσει απαρατήρητα... Για παράδειγμα, σίγουρα πρέπει να έχω κάνει κάποια λαθάκια στα βιβλία και στη δήλωσή μου προ πολλών ετών (~10) που δεν είχα αποκτήσει καμιά εξοικείωση με τα λογιστικά τα οποία ποτέ δε χτύπησαν διότι δεν έχουν έρθει ποτέ για έλεγχο ενώ αποκλείεται να μην έχω κάνει και άλλα λάθη ή παραλείψεις (σε γενικές γραμμές όχι λάθη που μου γλίτωνα λεφτά ή φόρο) ενώ ίσως έχω ξεχάσει παλιά και μια συγκεντρωτική πελατών-προμηθευτών (δεν είμαι σίγουρος αν την έχω ξεχάσει ή χάσει από το αρχείο μου).

 

Μια φορά (στις χειρόγραφες εποχές) που είχα ξεχάσει συγκεντρωτική ΦΠΑ το σύστημα "χτύπησε" όταν δε μου έδινε ενημερότητα και έτσι βρήκα την εκκρεμότητα, πλήρωσα ένα πενηντάρικο πρόστιμο και τη διόρθωσα.

 

Όμως για άλλα ζητήματα δε "χτυπάει" τέτοιος συναγερμός, όπως για τη μη υποβολή συγκεντρωτικών πελατών-προμηθευτών.

 

Η ερώτησή μου είναι, λοιπόν, τί συμβαίνει με τέτοια λάθη από το παρελθόν; "Παραγράφονται" κατά κάποιον τρόπο μετά από μια χρονική παρέλευση ή σε συνοδεύουν για πάντα; Και αν σε συνοδεύουν για πάντα, πότε και με ποια διαδικασία μπορεί να τα ανακαλύψει ο φορολογικός μηχανισμός; Όταν θα κλείσω βιβλία σε 25 χρόνια; Αν μου έρθει έλεγχος; Και ποιος θα κάτσει να ελέγξει αναλυτικά τόσα πολλά έτη;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.