Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν στο σχέδιο που ακολουθεί είναι σωστό να έχουμε 2 πέδιλα Π10-Π11 αντί για ένα που θα περιλαμβάνει και τα δύο τα υποστηλώματα Κ10-Κ11. Αντίστοιχα και για τα πέδιλα Π15-Π16.  Επίσης, στην γραμμή εκσκαφής μπορούμε να έχουμε σπασίματα της τάξης των 0.80-0.90 cm?

post-101421-0-37656700-1433415820_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

ναι γίνονται ολα αυτά που λές.Ικανοποιητικό μου φαίνεται το σχέδιο

Πόσοι όροφοι είναι το κτίριο?Ξέρεις μήπως στοιχεία για την επιτρεπόμενη τάση εδάφους?

Δημοσιεύτηκε

Τι κτιριο εχεις? Ποσους οροφους?Εκ πρωτης οψεως και χωρις να εχω και καμια τρελη πειρα στα στατικα, σου λεω οτι η μελετη αυτη δεν μου καθεται καλα.

 

Τα σκαψιματα εννοειται οτι θα ειναι ολα περασια χωρις τα δοντια των 80 - 90 εκ που φανταζομαι εννοεις τις εσοχες στα πεδιλα.

Δημοσιεύτηκε

η αλήθεια ειναι πως θα παιδέψει λιγο τον χωματουργό το διάγραμμα αυτό εκσκαφης. Βέβαια αν το έδαφος είναι φλατ παλεύεται, αλλά σίγουρα θα πρέπει να φέριε JCB για να "πάρει" τις "γωνίες". Το πιο σωστό εινια η περασιά, αλλά περα απ'το περισσότερο σκάψιμο, θέλει και περισσότερο μπάζωμα και λογικα και μια υποτυπώδη συμπύκνωση.

Οπότε θα ζυγίζεις το κόστος, μιας και ο πελάτης πληρώνει...(αν πληρώνει ο εργολάβος 100% θα σκαφθεί με σπασίματα πάντως).

Δημοσιεύτηκε (edited)

Πρόκειται για μονοόροφη κατοικία! Ο καθηγητής δεν μας είχε δώσει στοιχεία επιτρεπόμενης τάσης εδάφους. Έμεινε στο να ακολουθήσουμε τα δικά του πρότυπα σχεδίων (περιβάλλον χώρος,πενάκια, μεγέθη πεδίλων, d πλακών, διαστάσεις δοκαριών κλπ) τίποτα παραπάνω.  Απλά αναρωτιόμουν μήπως δημιουργείται κάποιο "φαουλ" με το να έχω δυο διαφορετικά πέδιλα σε μία μικρή απόσταση!! :confused:                                                                                                                                                                                                                                                                              Χαχαχα καλό αυτό το τελευταίο!!! :razz:

Edited by Emi Mlr
Δημοσιεύτηκε

A πες το ετσι ντε....για ασκηση μιλαμε...ειπα κι εγω....

 

Ρε Kane πιστευεις εσυ οτι θα υπαρξει χωματουργος που θα σκαψει γυρω γυρω απ τα πεδιλα οπως το δειχνει στο σχεδιο?

 

Ασε που πρακτικα παιζει και να μην γινεται, αν εχεις π.χ. υπογειο και εισαι στα 4μ πρανη, πως θα σταθουν τα χωματα?

 

Βεβαια ο καθηγητης μπορει να λεει οτι θελει....

Δημοσιεύτηκε

ε ναι, το έχω δεί με ανώμαλους συναδέλφους μηχανικούς που "ετσι το θέλουν". (πολύ φιλος κ συνεργάτης έχει σκάψει δεκάδες οικοδομές και εχει συναντήσει κάθε καρυδιάς καρύδι).

 

Αλλα γι'αυτο έγραψα για βάθος. Αλλο 2 μέτρα, άλλο 3+ για υπόγειο και φυσικά οπως είπες ανάλογα τα χώματα. (στη περιοχή μου πχ, και 5 μέτρα σκάμμα να κάνεις, δεν τίθεται θέμα αστάθειας.

Δημοσιεύτηκε

Να σας ρωτήσω..όχι για τον ξυλότυπο θεμελίων τώρα...αλλά γενικά για ξυλότυπους οροφής ισογείου/υπογείου..Εκεί που έχω αλλαγή ημιεπιπέδων στο κτίσμα μου μπορώ να βάλω μια κανονική και μία αντεστραμμένη δοκό?

Δημοσιεύτηκε

Οι αλλαγες στις σταθμες συνηθως γινονται με χρηση ανεστραμμενης δοκου, αν οχι με αρμο και ξεχωριστο φεροντα οργανισμο.

 

Εννοειται οτι μπορεις. Την ερωτηση δεν καταλαβα ακριβως...

Δημοσιεύτηκε (edited)

Με αφορμή τον παραπάνω ξυλότυπο,οι συνδετήριες δοκοί και πεδιλοδοκοί (όταν υπάρχουν) καλό είναι να έχουν μεγαλύτερο πλάτος από την παρειά του υποστυλώματος που συναντούν. Για 2 λόγους:

 

Κατασκευαστικά. Διότι συνήθως τα Φ των ράβδων των συνδετήριων δοκών είναι μεγάλα (πχ Φ20) και πέφτουν ακριβώς πάνω στα εξίσου μεγάλα Φ των υποστυλωμάτων της βάσης. Η κάμψη μεγάλων Φ δεν είναι και ότι καλύτερο (εντός κρίσιμης περιοχής οι γωνίες των συνδετήρων των συνδετήριων δοκών δεν έχουν διαμήκη οπλισμό,καθώς αυτός κάμπτεται έσω).

 

Υπολογιστικά. Η βάση του υποστυλώματος είναι περισφιγμένη,οι συνδετήρες τωνσυνδετήριων δοκών έχουν διαμήκη οπλισμό στις γωνίες των κρίσιμων περιοχών.Τέλος είναι και καλύτερα προστατευμένη έναντι της μελλοντικής διάβρωσης.

 

Περί χρήσης ανεστραμμένων δοκών σε ανισοσταθμίες πλακών,η καλύτερη λύση είναι αυτή που λέει ο salpigoal,εφόσον βέβαια η κάτοψη το επιτρέπει (είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δημιουργούνται εκατέρωθεν πλαίσια). Επιπλέον ανεστραμμένες δοκούς μπορείς να χρησιμοποιήσεις (αντί για flat slabs) σε περιπτώσεις που υπάρχει ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός στην οροφή και απαιτεί έξοδο.

 

 

ΥΓ. Καλές είναι και οι εργασίες,να ξεχαρμανιάζουμε που και που,πήξαμε στην ιστορία... :D

Edited by atsalovergas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.