Μετάβαση στο περιεχόμενο

Π.Ε.Α σε Κέντρο Υγείας


TomA

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

μου έχει ανατεθεί η ενεργειακή επιθεώρηση ενός Κέντρου Υγείας.

Έχω κάνει όλες τις επιτόπου μετρήσεις και συλλογή στοιχείων και θέλω να προχωρήσω τώρα στους υπολογισμούς ώστε να εκδοθεί το ΠΕΑ.

Το ερώτημα μου είναι στις χρήσεις. Το κτίριο ανήκει προφανώς στη χρήση "Κέντρο Υγείας" όπου δίνεται και στη ΤΟΤΕΕ αλλά μέσα σε αυτό συναντώ κάποιες άλλες χρήσεις όπως "Γραφεία Ιατρών, Νοσοκόμων" και "Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων". Θεωρείτε ότι πρέπει να βγάλω ένα ενιαίο ΠΕΑ για όλο το κτίριο με χρήση "Κέντρο Υγείας" ή να προχωρήσω σε "σπάσιμο" των χρήσεων και άρα ξεχωριστό ΠΕΑ για κάθε χρήση? Το υπό επιθεώρηση κτίριο είναι ένα και ενιαίο.

 

ΥΓ. : Ίδια απορία είχε και συνάδελφος που έκανε ΠΕΑ για Λύκειο. Εκεί πέραν της χρήσης "Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" ήταν τα γραφεία των καθηγητών (Χρήση Γραφεία) και το κυλικείο (Χρήση Καταστήματα). Εκπόνησε ένα ΠΕΑ με χρήση "Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση". 

Link to comment
Share on other sites

Η κύρια χρήση είναι μία. Και ένα ΠΕΑ πρέπει να βγει με χρήση ''Κέντρο Υγείας''.

Στο xml όμως θα το χωρίσεις σε επί μέρους ζώνες με χρήσεις >, > κλπ.

Εκεί μπορείς να πάρεις υπ' όψιν το 10% της ΤΟΤΕΕ αλλά προσωπικά θα το χώριζα σε ζώνες ανεξάρτητα του εμβαδού των χώρων.

Edited by hkamp
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δεν θεωρείς ότι πρόκειται για περίπτωση μεικτής χρήσης κτιρίου με διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας και άρα διαφορετικά ΠΕΑ (ΤΟΤΕΕ,1, παρ. 1.5)?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ με τον συνάδελφο hkamp. Οι επιμέρους χρήσεις (και ζώνες) τηρούν το ωράριο λειτουργίας της κύριας χρήσης που είναι κέντρο υγείας.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω τι λέτε. Το xml αρχείο μου θα έχει Χρήση Κτιρίου "Κέντρα Υγείας" και Θερμική ζώνη 1 "Κέντρα Υγείας", Θερμικής Ζώνη 2 "Γραφεία", Θερμική Ζώνη 3 "Αίθυσα Συνεδριάσεων" ? Ρωτάω γιατί δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο και είχα καταλάβει ότι βγάζουμε διαφορετικά ΠΕΑ για το ίδιο κτίριο και για διαφορετική χρήση. Από την άλλη αυτοί οι χώροι είναι και μικρότεροι των 50 τ.μ. για να τους βγάλω ξεχωριστό ΠΕΑ....

 

Στο μεταξύ έχω στείλει και ένα email στο ΤΕΕ αλλά που..... 

Edited by TomA
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.