Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρνηση έκδοσης άδειας δόμησης μετά από ΣΑ και έγκριση δόμησης


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους  ,

 

Η περιπτωση είναι λίγο περίπλοκη ...............Έχοντας καταθέσει φάκελο για άδεια δόμησης σε Νησί του Αιγαίου για κτηνοτροφική εγκατάσταση και μετά από έναν χρόνο ταλαιπωρείας , φτάσαμε στην στιγμή να περιμένουμε την έκδοση της άδειας δόμησης απο την ΥΔΟΜ .

Ωστόσο η προισταμένη του τμήματος αρνείται να την εκδόσει με αιτιολογία ότι το νησί αποτελεί παραδοσιακό οικισμό!!!!

Έχοντας την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής που θα έπρεπε να γνωρίζει εξαρχής την ιδιαιτερότητα και ότι άλλο ισχύει Νομοθετικα-πολεοδομικα-χωροταξικα για το συγκεκριμένο Νησί , γνωμοδότησε - υπέγραψε και προώθησε τον φάκελο της αδείας στο επόμενο σταδιο δλδ στην έγκριση δόμησης!
 

Την έγκριση δόμησης την υπέγραψε - έκδοσε η προισταμένη - ελεγκτής της ΥΔΟΜ  τουλάχιστον εδώ και 2 μήνες και τώρα που ήρθε η στιγμή μετά από έλεγχο να εκδόσει την άδεια δόμησης ΑΡΝΕΙΤΑΙ !!!!!! κάτι το οποίο 'εαν γνώριζε και η ίδια δεν θα υπέγραφε την έγκριση δόμησης !!!!!

 

έχουν πληρωθεί αμοιβές κρατήσεις και τώρα τι??

 

ΘΑ ηθελα να μαθω εάν γνωρίζει καποιος , τι γίνεται στις περιπτωσεις αυτές ??? έχει το δικαίωμα εφόσον η ίδια έχει υπογράψει -εκδόσει την έγκριση δόμησης να αρνηθεί να εκδώσει την άδεια δόμησης??? Σε ποιο αρμόδιο διοικητικό οργανο μπορω να βρώ λύση??? υπάρχει κάποια νομοθεσία που να αναφερει τι μπορεί ο κάθε προιστάμενος να κανει???

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ολους ........

 

΄ολες οι απόψεις είναι δεκτές!

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει ο 4056,  που οριζει τις ελαχιστες αποστασεις

[ιδε  εδω

http://www.e-ea.gr/2015/02/%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84-2/

 

υγ

ποιο ειναι αυτο το νησι ...... ειναι  "ολοκληρο παραδοσιακος οικισμος"???

 

υγ

η προθεσμια παει για παραταση..

 

Δημοσίευση 30 Μάιος 2015 - 17:07

Άρθρο 12: Παράταση προθεσμίας άρθρου 14 του ν. 4056/2012 (Α΄52)

Η προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 4056/2012, η οποία προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 του ν. 4056/2012, παρατείνεται για δέκα οκτώ (18) μήνες από τη λήξη της, δηλαδή μέχρι 12-9-2016. Όπου στις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 14 του ν. 4056/2012 αναφέρεται η αρχική προθεσμία των τριών ετών νοείται η προθεσμία που λήγει στις 12-9-2016.

 

ολοκληρο το σ/ν  εδω

 

http://www.opengov.gr/minenv/?p=6618

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

δεν εχει να κανει με τις αποστασεις αλλα με καποια υλικα που πρεπει να χρησιμοποιηθουν στην κατασκευή .....κουφωματα ξυλινα , κεραμιδια κ.α.

 

το ερωτημα είναι ...γιατι να μν το πει απο την αρχη ....και ναφτασει εδω όλη η ιστορία,,,,,,

Link to comment
Share on other sites

Kαλα το Σ.Α. δεν τα ελεγξαν αυτα? Οψεις κτλ? Εκεινοι πως στο περασαν χωρις τα ξυλινα κουφωματα ? βρες το Φ.Ε.Κ. χαρακτηρισμου του οικισμου και διαβασε αν οντως υπαρχουν οι περιορισμοι που επικαλειται η υπαλληλος.

 

Αν οντως υπαρχουν κακως εδωσε την εγκριση και το Σ.Α. (αν και μου φαινεται τραβηγμενο)...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.