Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμος ή παρανομος μηχανικός;


Recommended Posts

Θα ήθελα τα φώτα σας.

 

Την ανακαίνιση του σπιτιού μου ανέλαβε ως επιστάτης και εργολάβος (δεν υπήρχε αυτεπιστασία, δηλαδή) ένας τύπος που δηλώνει στις έγγραφες προσφορές του πολιτικός μηχανικός. Τον εξόφλησα κανονικά (πολύ κακώς) βασιζόμενος στην υποσχεση του να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες που είχαν μείνει. Στην πορεία, διαπίστωσα ότι έχει κάνει πολλές κακοτεχνίες. Φυσικά, παρόλο που του εχω δείξει τις φωτογραφίες, αρνείται να κάνει το παραμικρό, τώρα που πηρε τα χρήματα.

 

Σκέφτηκα να απευθυνθώ στο ΤΕΕ για να μάθω τι μπορεί να κάνει ένας ιδιώτης σε περιπτώσεις που ο επιβλέπων μηχανικός/εργολάβος παραδώσει εργο που δεν ανταποκρίνεται στη γραπτή συμφωνία του με τον ιδιώτη (και υπάρχει και φωτογραφικό υλικό που το αποδεικνύει). Ψαχνοντας τον όμως στο μητρώο του ΤΕΕ και στο Χρυσό Οδηγό, διαπίστωσα ότι δεν φαίνεται να είναι καταχωρημένος πουθενά.

 

Που μπορώ να απευθυνθώ, εφόσον ο τύπος δεν είναι μέλος του ΤΕΕ και δεν εμφανίζεται σε κανένα κατάλογο (τον γκούγκλαρα); Μήπως είναι υποχρεωμένος να είναι μέλος και δεν ασκεί καν το επάγγελμα του νόμιμα;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Για το αν είναι διπλωματούχος μηχανικός μέλος του ΤΕΕ μπορείς να το διαπιστώσεις εδώ--->http://teeserver.tee.gr/regdds/

Αν κάνει χρήση επαγγελματικής ιδιότητας ενώ δεν είναι μηχανικός η νομική υπηρεσία του ΤΕΕ θα πράξει τα δέοντα μετά από καταγγελία.

Σχετικά με τους όρους της σύμβασης που έχετε υπογράψει, νομίζω ότι είναι καλύτερα να απευθυνθείς σε δικηγόρο να σε συμβουλεύσει για το πως θα κινηθείς.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε βρε γερασιμε μπορει ο άνθρωπος να ειναι απο ΤΕΙ. Στο ΤΕΕ εχουν δικαίωμα εγγραφής μονο οι απόφοιτοι πολυτεχνείων και εργολήπτες ΤΕΙ. Το οτι δεν ειναι μέλος ΤΕΕ δεν σημαινει οτι δεν ειναι μηχανικός. Για τα υπόλοιπα καλα ξεμπερδεματα

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα αντιμετωπίζεται με αγωγή, συνοδευόμενη με Πραγματογνωμοσύνη που τεκμηριώνει τις ατέλειες - κακοτεχνίες.

Λύση θα βρεθεί είτε δικαστικά είτε εξωδικαστικά, μόνο άμα δει ΑΓΩΓΗ

Αν η διαφορά σας είναι μικρότερη των 1500€ δεν αξίζει οικονομικά να την "κυνηγήσεις"

Link to comment
Share on other sites

Ναι γιατί θα τα πάρεις σίγουρα (άσχετα το πότε) και η αμοιβή του δικηγόρου σου και του Πραγματογνώμονα θα τη βάλεις στα έξοδα της δίκης που θα τα πληρώσει αυτός που θα χάσει. Μπορείς επιπλέον να βάλεις και θεωρίες ΄π.χ. βλάβης υγείας, έκθεση σε κίνδυνο κ.λ.π. δικηγορίστικα τερτίπια. Και μην ξεχνάς την εξωδικαστική λύση. Πρέπει βέβαια να έχεις να δώσεις προκαταβολές ...

Link to comment
Share on other sites

η τελευταία παρόμοια περίπτωση που αναμείχθηκα βέβαια έκανε καμιά 10αρια χρόνια να τελειώσει... οπότε προσωπικά είμαι πάντα υπέρ του 'ένας κακός συμβιβασμός είναι καλύτερος από μια κερδισμένη δίκη'.

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

θα έπρεπε όσον αφορά τα δικαστικά, το μίνιμουμ είναι νομίζω εγώ τουλάχιστον 5000ε, αν βάλεις την, τις αμοιβές του δικηγόρου, για τις παραστάσεις, τον πραγματογνώμονα, που προπληρώνεις και συνήθως οι δικαστικές εκτιμήσεις αμοιβών, δεν συναδούν με τις πραγματικές, σου λέω το ποσό θα έπρεπε να είναι πιο μεγάλο, ξέχασα όμως τι συζητούσαμε, τι συζητούσαμε?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ευχαριστώ, με καθυστέρηση, όλους για τις συμβουλές σας. Η καθυστέρηση οφείλεται και στο ότι στο μεταξύ βγήκαν κι άλλες κακοτεχνίες στη μέση και τρέχω και δε φτάνω. Σημερα, μάλιστα, με την πρώτη μπόρα έσκασαν κι οι πρώτες ρωγμές στη μαρκίζα που και καλά είχε στεγανοποιήσει, ο γελοίος. Εχω μιλήσει με το δικηγόρο μου και το ψάχνουμε. Συμφωνεί κι εκείνος, πάντως, ότι για κάτω από χιλιάρικο, δεν κερδίζεις τίποτα να πας δικαστικά.

 

Στο μεταξύ, πρέπει να ψάξω στο φόρουμ πόσο πάει η στεγανοποίηση σε μικρή επιφάνεια, γιατί αν πάει έτσι ο καιρός και οι ρωγμές, η μαρκίζα θα μου πέσει στο κεφάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.