Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Το ΙΕΚ - κολέγια ως συμβουλή κολλάει στην περίπτωση που αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι να ασχοληθεί ως μηχανικός με τα οικονομικά αλλά όπως ο υπόλοιπος κόσμος, ως λογιστής, ως διοικητικό στέλεχος επιχείρησης, ως τεχνικός δικτύων (αναφέρθηκε) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό επειδή δεν έγινε σαφές τι ακριβώς ψάχνουμε. Οι τομείς των οικονομικών που διδάσκονται στο πολυτεχνείο συνήθως αποτελούν κομμάτι του φυσικού αντικειμένου του μηχανικού, εμείς υποθέτω ψάχνουμε κάτι πέρα από αυτούς.

Δημοσιεύτηκε (edited)
1 ώρα πριν, georgios_m said:

ως διοικητικό στέλεχος επιχείρησης,

Εγώ πάλι θα πρότεινα να κάνει το δίπλωμα του και να κάνει μετά ένα ΜΒΑ.

1 ώρα πριν, georgios_m said:

ως τεχνικός δικτύων

τώρα τι να πω; Το καλύτερο θα είναι να πάρει μία ιδέα. Τα links για να πάρει μία ιδέα τα προανέφερα. Ως μηχανικός και λίγο ποιο επιστημονικά και λιγότερο πρακτικά έχει και το ΕΜΠ μαθήματα. Αλλά και πάλι το τελειωμένο δίπλωμα θα έδειχνε μία σοβαρότητα σε ένα βιογραφικό. Για τεχνικός δικτύων the way to go είναι τα certifications της CISCO.  Και είναι ένας δρόμος βαθιά τεχνικός και απαιτητικός.  Αλλά και πάλι δεν θα συνιστούσα να μην πάρει το δίπλωμα. Ο κόπος για να πάρει το δίπλωμα είναι πολύ μικρός σε σχέση με την αναγνώριση που προσφέρει, αφού είναι στο 4ο έτος. 

 

Τα κολέγια και τα ΙΕΚ  δεν σου προσφέρουν καμία κάλυψη. Μιλάμε σοβαρά; 

Edited by bob mastoras
Δημοσιεύτηκε (edited)

Κι εγώ του πρότεινα να επικεντρωθεί στο πανεπιστήμιο, απλά δε μας έχει ξεκαθαρίσει το στόχο του. Κάποιες στιγμές δίνει και την εντύπωση ότι θέλει κάτι απλούστερο και συντομότερο από τις σπουδές του μηχανικού, ίσως και από τις σπουδές γενικότερα. Επίσης είπε ότι χρωστάει πάρα πολλά μαθήματα για να θεωρηθεί ότι τον έχει φάει το γάιδαρο και να μη τα παρατήσει τώρα στο τέλος.

Edited by georgios_m
Δημοσιεύτηκε (edited)

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον που έχετε δείξει όλες αυτές τις μέρες.Θεωρώ, όπως με συμβουλεύετε και σεις και οι γονείς μου να τελειώσω τις σπουδές μου στο πολυτεχνείο πιθανόν παίρνοντας και κάποια μαθήματα όπως στοχαστικές μεθόδους του χρόνου η και κάποια διπλωματική πάνω σε στατιστική και προγραμματισμό.Έχεις δίκιο georgios_m δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τους στόχους μου δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω από τώρα ακριβώς μια συγκεκριμένη δουλεία που θα ήθελα να κάνω αυτό ίσως οφείλεται λόγω έλλειψης εργασιακής εμπειρίας η οτιδήποτε, αυτό που ήθελα να ξέρω το οποίο κατάλαβα σε γενικές γραμμές από τις απαντήσεις σας είναι το πως το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού σου ανοίγει διεξόδους σε άλλους τομείς (οικονομικά,πληροφορική κτλ) πέρα από τις τεχνικές γνώσεις που μαθαίνουμε στο πολυτεχνείο που εμένα προς το παρόν δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα κυρίως λόγω ευθυνοφοβίας,ανεργίας αλλά και προσωπικού ενδιαφέροντος.Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη δεν παροτρύνω κανέναν άλλον που μπορεί να διαβάζει την συνομιλία μας να μην το ακολουθήσει.Σας ευχαριστώ πολύ αν θέλετε να προσθέσετε κάτι ευχαρίστως.Και για να μιλήσω και λίγο πιο ειδικά απ ότι καταλαβαίνω δημόσιο τομέα, λογιστικά και θέση τραπεζικού τα ξεχνάω χωρίς δίπλωμα οικονομολόγου ότι και μεταπτυχιακό να έχω.Επίσης για την πληροφορική υποθέτω να ασχοληθώ δύσκολα με δίκτυα υπολογιστών ενδεχομένως με προγραμματισμό(αν και αυτό απ ότι ακούω μαθαίνεται με αυτομόρφωση σε πολλές περιπτώσεις) και πιθανόν δεν θα έχω  την δυνατότητα με άλλους τομείς τους που ναι πιο εξιδικευμένη ακόμα και αν κάνω μεταπτυχιακό εκεί λόγω έλλειψης βασικού πτυχίου; Επομένως τα επαγγελματικά δικαιώματα που σου δίνονται από το μεταπτυχιακό στα οικονομικά κάνοντας εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο που αποσκοπούν; για την πληροφορική δεν γνωρίζω αν, και τι επαγγελματικά δικαιώματα λαμβάνεις από μεταπτυχιακά προγράμματα.

Edited by civilara
Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, civilara said:

λόγω ευθυνοφοβίας

Μα και οικονομολόγος να γίνεις, πάλι ευθύνες θα έχεις. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

εξαρτάται από τη θέση που θα έχει ως οικονομολόγος (ακόμα δεν έχουμε καταλήξει) και από το πώς κατανοεί κάποιος τις ευθύνες. ο φίλος μας εννοεί τον χειροπιαστό κίνδυνο μιας καταστροφής που μπορεί να σκοτώσει μαζί και τον ίδιο την ώρα της δουλειάς. σε ένα φοιτητή που δεν έχει παραστάσεις από έργα και έτσι όπως είναι η εκπαίδευση του πολιτικού μηχανικού που δεν αναπτύσσει καμία εμπειρική σχέση με το αντικείμενο εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί φοβία και δυσπιστία για τα πάντα. 

αυτή για μένα είναι και η αιτία που ο φίλος μας αναζητά διεξόδους, όπως χαρακτηριστικά γράφει, προς οτιδήποτε άλλο.

είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολλούς νέους, ανεξαρτήτως αντικειμένου: η γενική άγνοια του κόσμου της εργασίας. και το συναντάμε κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές, όπου πολλά καλά μυαλά εγκλωβίζονται στην ιδέα των μεγάλων προοπτικών και ταλαιπωρούνται από τους δύσκολους δρόμους αντί να πάνε απευθείας εκεί που θα ήθελαν.

από τα πρόσθετα ερωτήματα βλέπω ότι μάλλον τον ενδιέφερε ο κλάδος διοικητικού/οικονομικού/τραπεζικού σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, το άνοιγμα λογιστικού γραφείου και γενικώς καθημερινές δουλειές που εξαρτώνται από δικαιώματα, παρά μια καριέρα οικονομολόγου - μηχανικού που στηρίζεται στην εξεζητημένη γνώση. στα καθημερινά δυστυχώς το πολυτεχνείο δε σε καλύπτει. κι ούτε το μεταπτυχιακό

Edited by georgios_m
Δημοσιεύτηκε (edited)

Όταν λέω για ευθύνες είναι αυτό που λέει ο georgios_m δηλαδή κυρίως μην πάρω κάποιον στο λαιμό μου κυριολεκτικά.Ο κλάδος διοικητικού/οικονομικού/τραπεζικού σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, το άνοιγμα λογιστικού γραφείου και γενικώς καθημερινές δουλειές είναι τομείς που πιστεύω θα μου άρεσε η ενασχόληση τους αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διδαχθεί και ασχοληθεί με πολλά μαθήματα οικονομικού χαρακτήρα παρά μόνο με εφαρμοσμένη οικονομική άντε και δομικές μηχανές.Παρόλα αυτά θα συνεχίσω την πορεία μου εδώ ελπίζω να με βγάλει κάπου τουλάχιστον και να μην χάσω τόσα χρόνια από την ζωή μου σπουδάζοντας κάτι που με φοβίζει σχετικά αλλά και ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα σε μεγάλο βαθμό.Τώρα αν κάποιος γνωρίζει για τα επαγγελματικά δικαιώματα που σου δίνει το μεταπτυχιακό στα οικονομικά κάνοντας εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο και πόσο αυτά μπορούν να τον βοηθήσουν και τον διαφοροποιούν η όχι από έναν καθαρά οικονομολόγο ας εκφέρει την άποψη του.Σας ευχαριστώ όλους πολύ.

Edited by civilara
Δημοσιεύτηκε

Ρε φίλε τελειώνεις το ΕΜΠ και σκέφτεσαι να ανοίξεις λογιστικό γραφείο ή να γίνεις διοικητικός υπάλληλος.! Θα με τρελάνεις απόψε?????
Σε πρώτη φάση πήγαινε σίγουρα συγκοινωνιολόγος. Έχει αρκετά μαθήματα που έχουν να κάνουν εμμεσα ή αμμεσα με οικονομικά θέματα και στατιστική.
Κατά τα λοιπά, αν επιμένεις να ανοίξεις λογιστικό παραυτά, δε σε καλύπτει μεταπτυχιακό. Πήγαινε τελείωσε ενα τει επαρχιακό και είσαι παραπάνω απο έτοιμος.

Απο κει και πέρα με μεταπτυχιακό σε οικονομικό κομμάτι μπορείς να κάνεις "στροφή" σε θέσεις τέτοιου αντικειμένου σε εταιρείες. Αν τελειώσεις τη σχολή και πας
πχ για μεταπτυχιακό σε καμια ασσοε ή κανα παπεί θα καταλάβεις το ύφος με το οποίο ξεκινώ το μήνυμα...

 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για την απαντήση σου laxanos.Για να είμαι ειλικρινής η συγκοινωνιακή κατεύθυνση μου άρεσε αρκετά αλλά με κέρδισε λίγο παραπάνω του υδραυλικού οπότε πήγα εκεί.Θα τελειώσω την σχολή μου όπως ανέφερα προηγουμένως και μετά θα κάνω την στροφή μου όσο μου επιτρέπεται σε τομείς οικονομικών η και πληροφορικής.Για την ασσοέ και το παπεί τι εννοείς ότι είναι χαμηλού επιπέδου;

Edited by civilara

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.