Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ?


Recommended Posts

Το Μαρτιο μηχανικος μου εβγαλε αφου πληρωσα το προστιμο για αυθερετο τμημα διαμερισματος που περναω με γονικη παροχη στο ονομα μου,την βεβαιωση μηχανικου και την βεβαιωση περαιωσης διαδικασιας υπαγωγης στο Ν 4178/2013 με συγκεκριμενο ηλεκτρονικο κωδικο που λειτουργει σωστα στη σελιδα του ΤΕΕ και βλεπω τις αυθερεσιες κτλ,επειδη ομως περασαν 2 μηνες περιπου χρειαστηκε νεα βεβαιωση διοτι εληξε η πρωτη οπου μου την εβγαλε και παλι ο μηχανικος,ομως τωρα ειχε αλλο ηλεκτρονικο κωδικο,μπαινοντας με το νεο κωδικο στη σελιδα του ΤΕΕ βλεπω παλι την βεβαιωση μηχανικου και περαιωσης ομως ειναι με μηδενικα προστιμα...δηλαδη στη βεβαιωση περαιωσης δεν αναφερει αυθερεσιες ουτε προστιμα που εχω πληρωσει και το προβλημα ειναι οτι αυτος ο κωδικος μπαινει στο συμβολαιο,υπαρχει καποιο λαθος?Η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθεια κωδικοποίησης του #1.  :grin:

 

Δεδομένα:

1) Τον Μαρτιο γίνεται Ρυθμιση Αυθαιρεσιών-->εξοφληση προστιμού--->εκδοση βεβαίωσης για δικαιοπραξία που έχει έναν "αλφα" ηλεκτρονικό κωδικό.

2) Περνάει το δίμηνο ισχύος της βεβαίωσης.

3) Τον Ιούνιο ζητείται βεβαίωση για δικαιοπραξία (θεωρητικά ξαναελέγχεται για αυθαιρεσίες και διαπιστώνεται μη ύπαρξη αυθαιρεσιών) και εκδίδεται (νέα) βεβαίωση για δικαιοπραξία που έχει έναν "βήτα" ηλεκτρονικό κωδικό. 

 

Ζητούμενα:

Πιθανολογώ ότι η ερώτησή του είναι:

" Είναι ορθό, που έχουν διαφορετικούς ηλεκτρονικούς κωδικούς οι δύο βεβαιώσεις δικαιοπραξίας, εφόσον αφορούν το ίδιο ακίνητο ?? "

" Είναι ορθό, ενώ η πρώτη βεβαίωση να αναφέρει ότι έχουν ρυθμισθεί οι αυθαιρεσίες, η δεύτερη να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες ?? "

 

Ας μας το επιβεβαιώσει.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

μια χαρά τα γράφει και πολύ σωστά διερωτάται 

 

άρθρο 3 4178

δ. Οι ως άνω βεβαιώσεις των μηχανικών έχουν ισχύ δύο (2) μηνών. Πριν τη σύνταξη των συμβολαίων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια για το πληροφοριακό σύστημα αρχή και λαμβάνουν μοναδικό αριθμό, που αφορά στο ακίνητο. Στα συμβόλαια προσαρτάται η βεβαίωση και μνημονεύεται ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου. Κατά τον χρόνο ισχύος τους, δύναται να χορηγείται επικυρωμένο αντίγραφο της βεβαίωσης από συμβολαιογράφο. Ο μοναδικός αριθμός καταγράφεται στο πληροφορικό σύστημα της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις διατάξεις του ν. 3843/2010, καθώς και σε όλα τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 46 του παρόντος νόμου.

Link to comment
Share on other sites

μνημονεύεται ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου

 

 

Ποιος αριθμος ομως?

Της ρυθμισης, ο οποιος αναγραφεται ρητα πανω στα σχεδια που συνοδευουν το συμβολαιο, ή της βεβαιωσης?

 

 

 

ΥΓ. Τοσο για τα μπαζα το συστημα. Επρεπε να δωθει η δυνατοτητα να εισαχθει ο αριθμος ακινητου της δηλωσης και αυτος να αναγραφεται και στη βεβαιωση ή εστω κατι ακομα ποιο εξελιγμενο, δηλαδη με την εισαγωγη του αριθμου ακινητου, να "βρισκει" αμεσως το ακινητο, τα στοιχεια τους, τα ΦΚ κτλ και να μπορεις να πειραξεις μονο την ημερομηνια αυτοψιας και την ΤΕ.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ευχριστώ για τις απαντησεις αλλα το προβλημα μου ειναι το εξης,με τον αρχικο κωδικο μπορω να δω τα παραπανω τετραγωνικα,πχ για να τα δωσω στη ΔΕΗ,με τον νεο κωδικο ο οποιος αλλαξε οτα βγηκε η νεα βεβαιωση οτι δεν υπαρχουν αυθαιρεσιες που ζητησε ο συμβολαιογραφος,δεν φενεται τιποτα εκει,ειναι λογικο οποτε βγαινει νεα βεβαιωση να εχει και αλλο κωδικο?

Link to comment
Share on other sites

Αρα αναφορικα στο post μου.

Ναι, για το πρωτο που εγραψα γιατι ο ηλεκτρονικος κωδικος της βεβαιωσης ειναι μοναδικος, οπως ειοε ο Kana.

Ναι γθα το δευτερο που εγραψα στο post μου γιατι ενω προκειται για το ιδιο ακινητο πρακτικα και ουσιαστικα τωρα δεν εχει πθα αυθαιρεσιες.

Πρακτικα στο ΤΕΕ γινεται εισαγωγη ως νεο, πλεον, χωρις συθαιρεσιες.

Ελπιζω να βοηθησα.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αυταπατάσαι!  

τίποτα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις από μόνο σου χωρίς την υπογραφή του μηχανικού

(απλά έχεις μια οπτική εικόνα της ένταξης σου και τίποτα παραπέρα)

 

υ.γ ίσως το πιο σωστό θα ήταν 

ο μηχανικός της β' βεβαίωσης 

στα σχόλια ή στην Τ.Ε να έγραφε τον αρχικό αριθμ δήλωσης αυθαιρεσιών

(οπότε θα συσχετίζονταν και από σένα και από την Συμβ/φο)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.