Μετάβαση στο περιεχόμενο

ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους


Recommended Posts

Ημερ. Καταχώρησης: 23/06/2015 Ώρα Καταχ.: 15:30:00


ΚΕΔΕ: Να εκχωρηθεί ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους

kede%20patoylis_550x.jpg
Την παραχώρηση και την είσπραξη από τους Δήμους του ΕΝΦΙΑ και την απευθείας είσπραξη των δημοτικών τελών κι όχι μέσω της ΔΕΗ , όπως συμβαίνει σήμερα , έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , μιλώντας στη σημερινή ημερίδα της, που είχε θέμα "Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον".

 
  
"Ο ΕΝΦΙΑ, τόνισε ο Γ. Πατούλης, είναι ένας οριζόντιος και άδικος φόρος όλοι το αναγνωρίζουμε. Δεν είναι άστοχο που ο ελληνικός λαός τον ονόμασε "χαράτσι". Είναι εύλογο το ερώτημα: πως είναι δυνατόν το χαράτσι να μετατραπεί σε έναν αναπτυξιακό και δίκαιο φόρο, αφού δεν καταργείται; Με έναν και μόνον τρόπο. Επιστρέφοντας στην κοινωνία , αν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εκτέλεση έργων στους Δήμους.
 
Τα έργα των δήμων, κυρίως έργα πολεοδομικών υποδομών, επενεργούν θετικά στην αξία των ακινήτων. Μπορεί να υπάρξει δηλαδή από τις παρεμβάσεις του δήμου, ένα σημαντικό όφελος των ιδιοκτητών ακινήτων, που πληρώνουν το φόρο.
 
 αναλυτικα  εδω

 

http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=15865

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.