toobi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2015 διαβαζω ενδιαφεροντα πραγματα τοσο καιρο και ηρθε η ωρα να γραψω και εγω τις αποριες μου. ξεκινησα να φτιαχνω ενα σπιτι του πατερα μου που βρισκεται στα τουβλα εδω και καποια χρονια. Μονοκατοικια , γυρω γυρω εχει χωμα και θελω εξωτερικα να κανω δυο πραγματα. 1ον θερμομονωση και 2ον καποιου τυπου περιμετρικο μπετο σαν πεζοδρομιο. η απορια μου ειναι με ποια σειρα γινονται αυτα και με ποιο τροπο . πρωτα θερμομονωση μεχρι κατω και μετα απο εξω πεζοδρομιο ή πρωτα πεζοδρομιο που να ακουμπαει τοιχο και απο εκει και πανω θερμοπροσοψη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toobi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2015 οποιαδηποτε γνωμη ειναι πολυτιμη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akaliak Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 Πρώτα θερμομόνωση και μετά το περιμετρικό γκρο μπετό, για να αποφύγεις την θερμογέφυρα. Προσοχή όμως στην επαφή της μόνωσης με το έδαφος, να ληφθούν τα κατάληλλα μέτρα ώστε να μην έχουμε προσρόφηση υγρασίας από το έδαφος. Επίσης έχε υπόψη σου, ότι αν το χώμα κάτω από το γκρο μπετό είναι μπάζωμα, ενδεχομένως στο μέλλον να υπάρξει καθίζηση κα να δημιουργηθεί αρμός μεταξύ μπετού και κτηρίου. Βεβαιώσου ότι το χώμα από κάτω είναι συμπαγές ή θα χρειαστεί να κάνεις διαβροχή, πρόσθεση υλικού, εξυγίανση κλπ., αλλά αυτά καλύτερα να μας τα πουν οι συνάδελφοι πολ. μηχανικοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arche Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2015 ακόμα πρωτοαπάντησε, αν υπάρχει υπόγειο.Μόνωση αυτού. Αν το ισόγειο σου είναι στο επίπεδο του εδάφους ή παραπάνω. Αν τα τούβλα έχουν πιεί υγρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toobi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2015 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2015 (edited) υπαρχει ημιυπογειο και η πλακα του "ισογειου" ειναι σε υψος 1.20. το υπογειο ειναι περασμενο με waterblock και καποια πλαστικη χοντρη μεμβρανη καφε χρωματος. τα τουβλα στεγνα φαινονται τι εννοεις εχουν πιει υγρασια? Edited Ιούλιος 27 , 2015 by toobi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arche Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2015 δεν το χα, καταλάθος τ ο είπα , .. άκυρο άκυρο, πες άκυρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα