Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

το ....οβερ...τι απόδοση έχει????

μ' αρέσεις

 

κατά τα λοιπά

είμαι της δευτεράμιση (sic) ηλικίας με ιταλικό (αφού πρέπει να δηλώνουμε και φρόνημα) αλλά και παιδιά

 

κι εγώ το χαβά μου μπας και ...

 

..

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε (edited)

και κάτι ακόμα εγώ δεν θέλω να σταματήσουν τα κανάλια αυτά που λέω χυδαία Γιατί πολλοί από το Σύριζα γράφουν να τα εξαφανίσει ο Αλέξης Είμαι κάθετα αντίθετος Να πληρώσουν αυτά που χρωστούν  εγώ μόνο θέλω και να μην δημιουργούν διαπλοκή  και ας λένε ότι θέλουν , ας κάνουν όση θέλουν προπαγάνδα , ακόμα και να γίνουν χυδαία Αυτό είναι δημοκρατία και όποιος δεν τα θέλει  λέγοντας να εξαφανιστούν και δεν είναι στην δική μου γνώμη είναι  εκ του πονηρού και επιζητούν άλλα πράγματα 

Edited by GEORGE MICHEAL
Δημοσιεύτηκε

Να πληρώσουν εγώ μόνο θέλω

 

 

Δεν πληρώνουν; Τι δεν πληρώνουν; Φόρους, μισθούς, πρόστιμα ή κάτι άλλο;

Δημοσιεύτηκε

Πάντως, κάπου αλλού, "έχουμε" (προς το παρόν) επιτυχίες

 

Singles – Second Round
.......

[26] Nick Kyrgios (AUS) d. Juan Monaco (ARG) 76(5) 63 64
.......
Marcos Baghdatis (CYP) d. John Millman (AUS) 67(5) 26 63 62 64

 

Δημοσιεύτηκε (edited)

άλλη μια πατάτα του τσίπρα

τι? δεν φταίει ο τσ?

είναι όμως ευκαιρία να του το φορτώσουμε κι αυτό

 

αφού το κράτος έχει συνέχεια φταίει πάντα ο τελευταίος.. 8-)

 

το μόνο κράτος με α-συνέχεια είναι η τευτονία

γι αυτό χωρίζεται σε Reich

το πέμπτο δεν θα έχει ευθύνες για το σημερινό

Edited by imhotep
Δημοσιεύτηκε

Με αυτό εεε ΝΑΙ γέλασα με την ψυχή μου, δάκρυσα χαχαχαχαχαχαχαχ, δεν παίζεται η τυπάρα. Εξακολουθώ ΝΑΙ. Πω ρε συνάδελφε με διέλυσες χαχαχαχαχαχ

Δημοσιεύτηκε

Με αυτό εεε ΝΑΙ γέλασα με την ψυχή μου, δάκρυσα χαχαχαχαχαχαχαχ, δεν παίζεται η τυπάρα. Εξακολουθώ ΝΑΙ. Πω ρε συνάδελφε με διέλυσες χαχαχαχαχαχ

Προσπαθεί να σε κάνει να σκάσεις από τα γέλια, για να μην πας να ψηφίσεις... 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

ο Ομπάμα πίεζε το Δ.Ν.Τ. για να δημοσιοποιήσει την έκθεση περί βιωσιμότητος του Ελληνικού χρέους. Ενθυμείσθε ποιοί έλεγαν ότι είναι βιώσιμο φορτώνοντας και άλλα μέτρα και ποιοί έλεγαν ότι δεν είναι βιώσιμο. Τελικά δεν είναι...

"Την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσω της γενναίας επέκτασης των ωριμάνσεων του συνόλου των δανείων που έχει χορηγήσει η ευρωζώνη στην Ελλάδα ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε προκαταρκτική έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που παρουσίασε σήμερα Πέμπτη. 

 
Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως εάν δεν υπάρξει «αποτελεσματική αντιμετώπιση» του χρέους (comprehensive operation) εκ μέρους των ευρωπαίων, τότε εκείνο δεν θα εξετάσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα.
 
Το ΔΝΤ προβλέπει εκτόξευση του δημόσιου χρέους στο 149,9% του ΑΕΠ το 2020 αντί στόχου για 124% του ΑΕΠ και παράλληλα εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 51,9 δισ ευρώ από τον Οκτώβριο του 2015 έως και το τέλος του 2018, εκ των οποίων τα 36 πρέπει να τα διαθέσει η Ευρωζώνη. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί απαραίτητη νέα διευθέτηση του χρέους με τουλάχιστον τον διπλασιασμό της περιόδου χάριτος που έχει η Ελλάδα για τα δάνεια από την Ευρωζώνη, καθώς και του χρόνου αποπληρωμής τους, ενώ τα νέα δάνεια θα πρέπει να έχουν τους ίδιους ευνοϊκούς όρους. 
 
Αν, όμως, επιδεινωθεί η οικονομική δραστηριότητα και ταυτόχρονα μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, τότε θα απαιτείται «κούρεμα» χρέους της τάξης των 30 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με το ΔΝΤ να προτείνει την πλήρη διαγραφή των 53 δισ. ευρώ που έχουν δανείσει στην Ελλάδα οι χώρες της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου ή κάτι αντίστοιχο.
 
Ολα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA) που συνέταξε το ΔΝΤ και η οποία έρχεται σε αντίθεση με εκείνη της Κομισιόν που έχει πολύ πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
 
Σε ό,τι αφορά στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας το ΔΝΤ εκτιμά ότι αυτές ανέρχονται σε 51,9 δισ ευρώ για το διάστημα Οκτωβρίου 2015 – τέλος 2018, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θεωρεί ότι η χώρα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της από τα δάνεια που θα διαθέσει η Ευρωζώνη και από τη χρήση μέρους των 10,9 δισ ευρώ που ήταν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με το ΔΝΤ η ανάγκη για επιπλέον δάνειο οφείλεται σε διάφορες αλλαγές των βασικών προβλέψεων που υπήρχαν.
 
Ειδικότερα:
 
1. Η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργεί «τρύπα» 13 δισ ευρώ στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
 
2. Οι αποκλίσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων επιβαρύνουν κατά 9 δισ ευρώ τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας. Πλέον εκτιμάται ότι τα ετήσια έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα είναι της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Οτιδήποτε παραπάνω θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή χρέους. 
 
3. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου υπολογίζονται σε περισσότερα από 7 δισ ευρώ. Ετσι, η χώρα θα χρειαστεί νέα δάνεια ύψους τουλάχιστον 5 δισ ευρώ για να τις αποπληρώσει σταδιακά.
 
4. Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός από φορείς του Δημοσίου έχει φθάσει στα 10,7 δισ ευρώ και εν μέρει θα πρέπει να αναπληρωθεί. Λαμβάνοντας υπόψη και τα 700 εκατ. ευρώ που χρησιμοποίησε η Ελλάδα για να εξοφλήσει το ΔΝΤ αξιοποιώντας τα κεφάλαια που ήταν κατατεθειμένα στο Ταμείο και θα πρέπει να επιστραφούν, το Ταμείο εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας αυξάνονται κατά 6,5 δισ ευρώ. Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι τα κεφάλαια που είχε το ΤΧΣ θα παραμείνουν στην άκρη, για ενδεχόμενες νέες ανάγκες κεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
 
Αρνητικά για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας λειτοργεί κατά το ΔΝΤ τόσο η χαμηλότερη ανάπτυξη από την προβλεπόμενη, όσο και η εκτίμηση για το κόστος δανεισμού του κράτους που από τις αγορές υπολογίζεται στο 6,5% «για αρκετές δεκαετίες».
 
Σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος, το ΔΝΤ εκτιμά ότι με τα σημερινά δεδομένα το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 149,9% του ΑΕΠ το 2020 (αντί στόχου για 124% του ΑΕΠ), ενώ το 2022 θα υποχωρήσει στο 142,2% του ΑΕΠ έναντι στόχου για επίπεδα χαμηλότερα του 110% του ΑΕΠ.
 
Οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα 1% του ΑΕΠ για φέτος, 2% του ΑΕΠ για το 2016, στο 3% του ΑΕΠ για το 2017, στο 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και όλα τα επόμενα χρόνια. Επίσης, το ονομαστικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 1,2% φέτος, ενώ από το 2016 θα υπάρχει ανάπτυξη της τάξης του 2,8%, το 2017 κατά 4,4% και το 2018 κατά 4,5%.
 
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για το χρέος που καθιστά κατά το ΔΝΤ μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος είναι η σταδιακή αντικατάσταση του φθηνού δανεισμού από την Ευρωζώνη με τον ακριβό δανεισμό από τις αγορές. «Δεδομένης της εύθραυστης δυναμικής του χρέους, περαιτέρω παραχωρήσεις είναι απαραίτητες για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του χρέους», υποστηρίζει το ΔΝΤ και με τα παραπάνω δεδομένα προτείνει:
 
- διπλασιασμό της περιόδου χάριτος στα 20 χρόνια (από 10 που είναι τώρα) των δανείων από την Ευρωζώνη
 
- διπλασιασμός του χρόνου αποπληρωμής των δανείων αυτών στα 40 έτη (από 20 που είναι σήμερα)
 
- διατήρηση των υφιστάμενων χαμηλών επιτοκίων δανεισμού για τα νέα δάνεια ύψους 51,9 δισ ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα έως το τέλος του 2018.
 
Με αυτά τα μέτρα, αν και το χρέος δεν θα μειωθεί στα επίπεδα που προέβλεπε η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 (124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022), οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα είναι κατά μέσο όρο στο 10% του ΑΕΠ ετησίως στην περίοδο 2015 – 2045, που διασφαλίζει την εξυπηρέτηση του χρέους.
 
Επίσης, το ΔΝΤ θεωρεί ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει «μεγάλες πιθανότητες» να είναι βιώσιμο, επειδή στηρίζεται σε ρεαλιστικότερες από ότι προηγουμένως υποθέσεις.
 
Ωστόσο, κατά το Ταμείο υπάρχει και χειρότερο σενάριο. Σε αυτό προβλέπεται ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα υποχωρούν στο 2,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και χαμηλότερη ανάπτυξη (στο 1% ετησίως). Σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν αρκετή μόνη η επιπλέον χρηματοδότηση της χώρας και όλα τα παραπάνω μέτρα για το χρέος. Θα χρειαζόταν «σημαντικό “κούρεμα” του χρέους, για παράδειγμα με πλήρη διαγραφή των 53,1 δισ ευρώ (σ.σ. διμερή δάνεια πρώτου Μνημονίου) ή κάτι αντίστοιχο», όπως αναφέρει το ΔΝΤ.
 
Σε αυτή την περίπτωση το ύψος του χρέους θα μειώνονταν αμέσως, αλλά το Ταμείο υποστηρίζει ότι θα παρέμενε «κολλημένο» στο νέο το επίπεδο λόγω της χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης και των μειωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων."

[ΠΗΓΗ: http://tinyurl.com/njtqjqj ]

Όλη η Έκθεση εδώ: http://tinyurl.com/o4nq2qo

Όσοι νομίζουν ότι πληρώνουν οι κακόμοιροι οι φορολογούμενοι οι Γερμανοί τους τεμπέληδες Έλληνες προτείνω το εκπληκτικό ρεπορτάζ του Γερμανικού καναλιού ARD, το οποίο διερεύνησε το πώς και με ποιόν τρόπο "βοηθά" η χώρα τους την Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτουν, η Γερμανία επωφελείται απο την κρίση του ευρώ, ενώ η βοήθεια μαμούθ που υποτίθεται μας δίνουν είναι... ψίχουλα. Θαυμάστε τους ειδήμονες Γερμανούς...δε γνωρίζουν ακριβώς πόσα κερδίζουν:

http://tinyurl.com/pd8gz2f

Επίσης όσοι επιθυμούν δύνανται να διαπιστώσουν μέσα από το ντοκιμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy που εξέπεμψε στις 9/3/15 στο 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων το πώς το IMF τροποποίησε μέσω συγκρούσεων εντός αυτού τον Κανονισμό του μέσα σε μία νύχτα προκειμένου να μπει στην Ελλάδα καθώς και πώς διασώθηκαν οι Γαλλογερμανικές Τράπεζες μέσω της Ελλάδoς. Έχει και Ελληνικούς Υποτίτλους.

http://tinyurl.com/pfz6ule

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και στη Γαλλική τηλεόραση: http://tinyurl.com/om9nn3e (δυστυχώς χωρίς Ελληνικούς Υποτίτλους)

Και τέλος κανένας δεν το γνωρίζει απ' ότι βλέπω αλλά ο Αρχιτέκτονας του Ελληνικού Χρέους...ήταν η Antigone "Addy" Loudiadis Ελληνίδα - Ναι - Υπάλληλος της Goldman Sachs που είχε μία φαεινή ιδέα...θα τη δείτε να καμαρώνει δίπλα στον Keith Satchell μετά από τα επιτεύγματά της... 

Οι Ευρωπαίοι λαοί μαθαίνουν πιο γρήγορα από εμάς για εμάς ; Ποιό από τα δικά μας Ελληνικά Μέσα έχει φροντίσει να μας ενημερώσει με τέτοιες παραγωγές ; Μήπως είναι η πρώτη φορά που διαπραγματευόμασθε και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα που δε βρίσκεται στην κυβέρνηση βρίσκεται στην απέναντι πλευρά; Πού αλλού έχει ξαναγίνει αυτό ; Τι θα γινόταν εάν γινόταν κάτι τέτοιο ; Για φαντασθείτε Τουρκία π.χ. μην πάω παραπέρα π.χ. σε καμμία Κολομβία...θα είχε πολλές "γραβάτες" να διαλέξει ο Τσίπρας.
Edited by Antiermitianos
Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.