Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διανοιξη οδου στα ορια του Σχεδίου


Recommended Posts

Σημαντικό θα είναι επίσης να απαντήσουμε στο ποιος είναι ο χαρακτηρισμός της οριακής αυτής οδού  (συνήθως έχει απέναντι ρυμοτομική γραμμή).

Δηλαδή πως θα γίνει η κατάτμηση της εκτός σχεδίου ιδιοκτησίας που έχει πρόσωπο στην οριακή οδό ???

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 5/04 κοινόχρηστοι δρόμοι για την εφαρμογή των 25 μ. είναι και οι οριακοι δρόμοι εγκεκριμένου σχεδίου, αλλά στην εγκ.-1256/05 οι παραπάνω δρόμοι δεν αναφέρονται πουθενά.... τελικά τι ισχύει ????

Edited by jhros
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα!

Έχω την εξής απορία,

Σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλης του οποίου το ΦΕΚ αναρτήθηκε το 93, εκδόθηκε οικ άδεια το 2003.Στο σύνορο με τον κοινόχρηστο δρόμο(που θα διανοιχτεί), από τα όρια του οικοπέδου(αρχικού) στα σχέδια της αδείας, έχει τραβηχτεί η ρυμοτομική μέσα μία μικρή απόσταση(περίπου μισό μέτρο), ως εισφορά, και αντίστοιχα και η οικοδομική 3 μέτρα πιο μέσα.

 

Στο τοπογραφικό αναφέρει ότι το οικόπεδο οφείλει μια επιπλέον εισφορά, την οποία προσδιορίζει μεν αριθμητικά, αλλά όχι χωρικά. 

 

Στο τωρινό σχέδιο πόλης διαπιστώνω ότι η ρυμοτομική, έχει αλλάξει θέση και βρίσκεται εκεί που βρισκόταν η παλιά οικοδομική, δηλαδή έχει τραβηχτεί 3 μέτρα πιο μέσα από εκεί που την έδειχναν το 03 τα σχέδια της αδείας και άρα τα κτίρια βρίσκονται μέσα στην πρασιά.

 

Είναι λογικό να συμβαίνει, ή μήπως πρόκειται για παρατυπία του τότε μηχανικού που εξέδωσε την οικ. άδεια?

Μήπως πρόκειται για την επιπλέον οφειλή που περιγράφει το τοπογραφικό της αδείας?

Και αν ναι τα κτίρια που πλέον πέφτουν μέσα στην οικοδομική, θεωρούνται αυθαίρετα?

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια εκδόθηκε ενώ δεν είχε κυρωθεί πράξη εφαρμογής βάσει αυτών που αναφέρεις, άρα βγήκε με διαδικασία έκδοσης οικοδομησιμότητας. Κατα την διαδικασία αυτή, στο τοπογραφικό ( το οποίο αποτυπώνει όλο το Ο.Τ. πλήρως και κάνει εφαρμογής γραμμών) ορίστηκε η θέση της Ρ.Γ. βάσει των συντεταγμένων της και κατόπιν έγκρισης της πολεοδομίας, οπότε δεν πιστεύω να έχει γίνει τόσο χοντρό σφάλμα στα διαγράμματα της αδείας. Εχεις κάνει εφαρμογή του τωρινού σχεδίου και διαπίστωσες το σφάλμα ,πως? Εφάρμοσες τις συν/νες του Ο.Τ. σε ενταγμένη αποτύπωση? Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποια τροποποίηση του ρυμοτομικού στο διάστημα αυτό? 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ!

 

Ναι,σε δική μου αποτύπωση, εφάρμοσα τις συντ/νες του Ο.Τ.

Η πράξη ακόμα να κυρωθεί.

Το σφάλμα το διαπίστωσα γιατί μπόρεσα να εξαρτήσω το τότε τοπογραφικό(σκαναρισμένο), από ένα κτίριο που προυπήρχε και υπάρχει ακόμα,

και διαπίστωσα οτι η 'νέα' ρυμοτομική, πέφτει πάνω στην 'παλιά οικοδομική',ετσί ώστε να μην επηρεάζει τα κτίρια,πράγμα που μου φάνηκε δύσκολο να είναι τυχαίο.

 

Τροποποίηση ίσως, αλλά με ποια διαδικασία μπορώ τα το ψάξω?

Οπότε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.