Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

τα κολωνακια των προσολων (διασταεων συνηθως 40X40) δεν μεταφερουν φορτια στον υποκειμενο προβολο?

 

επίσης ειδικα αν στο κολωνακι καταληγει και δοκος (φορουσι) δεν υπαρχει ελληλεπιδραση των 2 φεροντων(?) στοιχείων?

 

θυμαμαι ειδα προσφατα σε μια μελετη μονοκατοικιας που επεσε στα χερια μου,μελετη του 2007,διακοσμητικο υποστυλωμα(?) 60 x 60 (ξεκιναει απο εναν προβολο συνδεομενο με δοκαρι που βγαινει στον προβολο μεχρι το εδαφος) στο οποιο καταληγει και δοκαρι στην κορυφη του (υποστυλωμα υψους 6 μετρων) να χαρακτηριζεται ως μη φερον?πως γινεται αυτο? :shock:

Edited by Pavlos33
  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Η άποψη μου είναι ότι

1. Εάν λύσουμε με γραμμικά στοιχεία τότε βάζουμε ενισχυμένη ζώνη για την επύλυση διότι ένα σημειακό κάθετο φορτίο σε πρόβολο δεν μπορεί να επιλυθεί διαφορετικά.

 

2 Λύνουμε με επιφανειακά πεπερασμένα χωρίς την ενισχυμένη ζώνη.

Δημοσιεύτηκε

Βασικα τα κολονακια αυτα δεν μπενουν στην προσομοιωση τουλαχιστον με το δικο μου προγραμμα.ο μονος τροπος που θα μπορουσα να τα βαλω θα ηταν φυτευτο στρον προβολο ή το φουρουσι αλλα αυτο δεν ειναι η πραγματικη κατασταση γιατι τοτε τα φορτια θα τα παρει ολα ή μεγαλο μερος ο κατω προβολος και α αλλαξει η λειτουργια της πλακας.Πιστευω οτι αν ο προβολος λειτουργει σωστα δεν μεταφερονται φορτια,τουλαχιστον οχι πολλα απο τον ενα οροφο στον αλλον και καλο ειναι να μην τα βαζουμε στο προσομοιωμα.Το μονο προβλημα που μπορει να υπαρχει ισως ειναι στον σεισμο αλλα και παλι τραβηγμενο μου ακουγεται...εδω κανουμε τοσα και τοσα μπαλαμουτια σε αυτα θα κολλησουμε.

Δημοσιεύτηκε

Έχω την εντύπωση οτι στις μελέτες χαρακτηρίζονται μή φέροντα γιατί αλλιώς ο εξώστης θα θεωρηθεί ημιυπαίθριος εφ'όσον βρίσκεται μέσα στον φέροντα οργανισμό.

Δημοσιεύτηκε

Μα ο ΓΟΚ λέει σαφώς πως και τα μη φέροντα κατακόρυφα στοιχεία οριοθετούν ημιυπαίθριο χώρο.

 

4. Η παράγραφος 32 αντικαθίσταται ως εξής:

"32. Ημιυπαίθριος χώρος είναι ο στεγασμένος χώρος του κτιρίου, του οποίου η μία τουλάχιστον πλευρά είναι ανοιχτή προς τον κοινόχρηστο χώρο ή τους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου που δεν προσμετρώνται στην κάλυψη και οι υπόλοιπες πλευρές του ορίζονται από τοίχους ή κατακόρυφα φέροντα ή μη στοιχεία και χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ή προσωρινή παραμονή ανθρώπων. "

Δημοσιεύτηκε
Πιστευω οτι αν ο προβολος λειτουργει σωστα δεν μεταφερονται φορτια,τουλαχιστον οχι πολλα απο τον ενα οροφο στον αλλον

 

αυτο πως γινεται?δεν υπαρχει μονολιθικη συνδεση?

Δημοσιεύτηκε

Κοιταξε απο την στιγμη που λειτουργουν σαν προβολοι τα δυο μπαλκονια λογικα δεν μεταφερουν φορτια το ενα στο αλλο γιατι πολυ απλα θεωρουμε το ακρο τους ελευθερο δεν υπαρχει στηριξη.Προυποθεση για αυτο κατα την γνωμη μου ειναι να εχουν μεινει τα καλουπια αρκετο καιρο ωστε να εχουν αποκτησει την αντοχη τους και να μην υπαρχει και επιδραση ερπισμου και κρεμασουν τα μπαλκονια οποτε τα κολωνακια παιρνουν φορτιο .Το θεμα ειναι ομως και το πως θα κατασκευαστουνε αυτα τα κολωνακια.Λογικα οταν πεσει η κατω πλακα δεν γινονται και τα κολωνακια?Ομως η πανω πλακα δεν εχει πεσει ακομα...Οποτε η συνδεση ειναι οντως μονολιθικη?Δεν ξερω σκεψεις κανω...

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα με τους διακοσμητικούς στύλους των προβόλων θα δημιουργηθεί όταν λόγω κατακόρυφης σεισμικής συνιστώσας του σεισμού τείνουν να πλησιάσουν το ένα τ' άλλο, οπότε έχουμε θλίψη, ή ακόμα χειρότερα όταν το ένα απομακρύνεται απ' τα άλλο, οπότε έχουμε εφελκυσμό του διακοσμητικού στύλου.

 

Λάβετε υπόψη σας όμως ότι δεν είναι φέροντα στοιχεία του κτιρίου και γι αυτό δεν τα δίνουμε ιδιαίτερη σημασία.

 

Στην προσομοίωση κάνουμε παραδοχές και απλοποιήσεις για να έχουμε ένα απλό και κατανοητό μοντέλο.

Κανείς δεν μας εμποδίζει να προσομοιώσουμε και τα κολωνάκια και ένα σωρό άλλα πράγματα αλλά το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι το επιθυμητό.

Δημοσιεύτηκε

γενικα προβλημα υπαρχει και οταν οι προβολοι εχουν διαφορετικο παχος ο ενας απο τον αλλο ή ακομα οταν εχουν ιδιο παχος αλλα διαφορετικο βαθος της συνορευομενης πλακας οποτε σ'αυτες τις περιπτωσεις ακομα και για στατικα φορτια εχουμε διαφορετικες μετατοπισεις στα ακρα των προβολων οποτε υπαρχει παραμορφωση της συνδεομενης΄διακοσμητικής' κολωνας και αρα τοπικη ενταση στην επιφανεια του προβολου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.