Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών


rous6944

Recommended Posts

Καλημέρα.Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το ποια αντλια θερμοτητας να επιλέξω γιατί χάθηκα.θα μετακομίσω στα Τρίκαλα Θεσσαλίας σε σπιτι 95 τ.μ. κατασκευή του '08 με πάρα πολύ καλή μόνωση και αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου με πάνελ στον 4ο οροφό πολυκατοικιας.

Γενικά έχουμε κρύο χειμώνα αλλά σπάνια έχουμε θερμοκρασίες υπό του μηδενός για μεγάλο διάστημα.

Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα μεγάλης ανακαίνισης για να λύσω μια και καλή το πρόβλημα της θέρμανσης για αυτό το λόγο κατέληξα στη θερμικη αντλια υψηλων θερμοκρασιων όπου θα χρησιμοποιώ την υφιστάμενη εγκατάσταση. Μου πρότεινε ένας φίλος την lg therma v τη 16αρα νομίζω δεν έχει άλλη κιόλας η συγκεκριμένη εταιρία και μου είπε ότι θα με υπερκαλυψει διότι καλύπτει μέχρι και 150τ.μ. θεωρητικά.

Τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Μία Α.Θ. χαμηλών θερμοκρασιών, έχει σαφώς οικονομικότερη λειτουργία (ανεξαρτήτως μάρκας).

 

Αν μπορείτε να την επιλέξετε για το σπίτι σας ή όχι, μπορεί να απαντηθεί μόνο μετά από έλεγχο των εγκατεστημένων θερμαντικών σωμάτων σε σχέση με τις θερμικές απώλειες του σπιτιού σας.

 

Πιστεύω ότι η αμοιβή ενός μηχανολόγου μηχανικού, που μπορεί να κάνει τον έλεγχο αυτό, θα αποσβεστεί πολύ γρήγορα από την σωστή επιλογή μηχανήματος. 

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της οικοδομής.ισχύει το 51% των ιδιοκτητών ότι πρέπει να συμφωνεί για να γίνει η εγκατάσταση αερίου έτσι δεν είναι?

Αλλά σαν μηχάνημα το lg που προανέφερα είναι καλό? Οικονομικό σε σχέση με τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού? Και ποιο άλλο να έχω στα υπόψιν μου?

Edited by rous6944
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να γνωρίζετε ότι για την εγκατάσταση ατομικής αντλίας θερμότητας για το διαμέρισμά σας, απαιτείται το 100% της συμφωνίας των συνιδιοκτητών (ή ότι άλλο προβλέπει ο κανονισμός). Ο νόμος 3175/2003 διευκολύνει την κατάσταση μόνο για τη χρήση φ. αερίου και θέτει προϋπόθεση συμφωνίας του 50+1% των συνιδιοκτητών. Σε κάθε άλλη περίπτωση καλείστε να πληρώνετε το πάγιο της θέρμανσης που ορίζει η μελέτη κατανομής δαπανών.

 

Στην περίπτωσή σας, το σημαντικότερο δεν είναι  αν τα 16KW της LG καλύπτουν τις θερμικές απώλειες του διαμερίσματός σας (που θεωρητικά, αν υπάρχουν εξαιρετικές μονώσεις όπως λέτε, τις υπερκαλύπτουν), αλλά ποιό θα είναι το κόστος λειτουργίας της νέας εγκατάτασης και πόσο εξοικονομούμε σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα και αν συμφέρει εν τέλει σαν επένδυση (πότε θα γίνει η απόσβεση του κόστους εγκατάτασης).

 

Να έχετε υπόψη  σας, ότι  σημαντικό ρόλο σε μία αντλία θερμότητας, για να έχει καλό βαθμό απόδοσης και οικονομική λειτουργία, παίζουν οι εξωτερικές συνθήκες και η θερμοκρασία νερού προσαγωγής. Και επειδή οι εξωτερικές συνθήκες δεν αλλάζουν, έχει νόημα η χρήση της αντλίας θερμότητας με χαμηλή θερμοκρασία προσαγωγής (αρκετά χαμηλότερα από τη μέγιστη που δηώνει ο κατασκευαστής) και ακόμα καλύτερα χρήση αντιστάθμισης που να τη ρυθμίζει με βάση την εξωτερική θερμοκρασία . Αν λοιπόν το διαμέρισμά σας διαθέτει υπερδιαστασιολογήμενα θερμαντικά σώματα (που συνήθως αυτό συμβαίνει), τότε ίσως συμφέρει η χρήση αντλίας θερμότητας, αν γίνει η εγκατασταση από έμπειρο προσωπικό. Αν τα θερμαντικά σώματα είναι τα προβλεπόμενα, τότε η λύση ενός επίτοιχου λέβητα συμπύκνωσης φ. αερίου, φαίνεται καλύτερη λύση (και οικονομικότερη και με απαίτηση μόνο του 50+1%).

 

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο μηχανολόγο μηχανικό της περιοχής σας, που να ασχολείται με τέτοια θέματα, για να σας κατατοπίσει.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.