Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή άδειας καφενείου...


Xarda

Recommended Posts

Μπαίνω στο ψητό.

Υπάρχει ένας χώρος οπου μέχρι πριν απο ενα μήνα ήταν καφενείο σε λειτουργία με άδεια <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ>> οπου δινοταν η δυνατότητα να φτιάχνει ΜΟΝΟ κρύους μεζεδες (κασερι-σαλαμι-βραστα λουκανικα).Τελικά έκλεισε.Θέλω να το ανοίξω εγώ με την διαφορα ότι θέλω να εχω τη δυνατοτητα να ψηνω σουβλακια παιδακια και γενικα να φτιαχνω και ζεστους μεζεδες με τυροσαλατες κτλ.

Για να γίνει κατι τετοιο θα πρεπει να αλλαξω την αδεια.

Ενας τρόπος ειναι απο οσα μου ειπε ο λογιστης να γινει μεταβιβαση της αδειας απο τον παλιο κατοχο του μαγαζιου στο δικο μου ονομα και ΜΕΤΑ να τροποποιήσουμε στην αδεια και τον τιτλο π.χ <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ>>.

 

Το θεμα που προκύπτει ειναι οτι για να μπορεσω να ψηνω τους μεζεδες (σουβλακια κτλ) θα πρεπει να φτιαξω κουζινα (καθως ο προηγουμενος δεν ειχε) με ψησταρια υγραεριου εντος του καταστηματος.Αρα λοιπον αφου θα φτιαξω κουζινα θα πρεπει να ερθει απο την αρχη ο μηχανικος να δει το κτηριο + την χαρτουρα + γραφειοκρατια ;;;;

Ετσι λοιπον η πρώτη λυση της μεταβιβασης - τροποποίησης της αδειας ακυρώνεται;

Θα πρεπει εξ'αρχης να βγει αδεια με τιτλο <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΙΡΙΟ>> και αν ΝΑΙ ποιο θα ειναι το κοστος του μηχανικου και γενικοτερα της ολης διαδικασιας σε χρημα και χρονο;;;

Edited by Xarda
Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπες και εσυ θα πρεπει να γινουν καποιες τροποποιησεις.

Βρες ενα συναδελφο να αναλαβει ολη τη διαδικασια απο την αρχη.

Επισης να εχεις στο νου σου το εξης: οτι πληρωνεις παιρνεις.

Link to comment
Share on other sites

Ναι οκ εγω ρωταω αν θα πρεπει να γινει η ολη διαδικασία απο την αρχή ή μπορώ να κάνω την τροποποίηση απλά;
Στην περίπτωση που ξεκινήσω απο την αρχή την διαδικασία αυτό θα κοστίσει και σε χρόνο και σε χρήμα ενω διαφορετικά θα γίνει η δουλεια μου άμεσα και χωρίς κόστος.

 

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή

με κυριότερο πρόβλημα την απαίτηση κουζίνας τουλάχιστον 20-22 τ.μ

(σε αντίθεση με την κουζίνα καφενείου που ήταν από 9 έως 15 τ.μ)

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε ΚΑΝΑ, πλεον δεν υπαρχει οριο στα τ.μ. χωρων.

Λογικα βεβαια δεν μπορεις να κανεις κουζινα 2τμ.

Η νομοθεσια γραφει "επιφανειας που να καλυπτει τις απαιτησεις της δραστηριοτητας" (καπως ετσι).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

terry

Από ότι γνωρίζω εδώ στον Έβρο 

το καφενείο με ζεστό πιάτο πηγαίνει ως "μαζική εστίαση" 

(και μας ζητάνε 22 τ.μ κουζίνα)

 

Πάντως λεπτομέρειες δεν ξέρω

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Xarda, είτε κάνεις τη μεταβίβαση της αδείας, είτε ξεκινήσεις τη διαδικασία αδειοδότησης από την αρχή το κόστος εργασιών σου θα είναι το ίδιο(λογικό ε;) Άρα εσύ θες να δεις εάν τα παράβολα ή το κόστος του μηχανικού θα είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση.

Εκτίμησή μου, παρ όλο που θεωρητικά δεν αλλάζει ο πληθυσμός του χώρου συνάθροισης κοινού, η πυροσβεστική υπηρεσία θα σου ζητήσει, πλέον της μελέτης υγραερίου και νέα μελέτη πυρασφάλειας με σχέδια γιατί τοποθετούνται εστίες για τα σουβλάκια, πατάτες κτλ. Θες νέα επιπλέον μέτρα πυροπροστασίας(ενημέρωση φακέλου). Η υγειονομική υπηρεσία θα πρέπει να γνωματεύσει γιατί αλλάζει η χρήση του(επεξεργασία φαγητού) άρα κι εκεί θα σου ζητηθούν διάγραμμα ροής και κατόψεις. Τέλος θα πρέπει να βάλεις μηχανικό για να ελέγξει κατά πόσο αυτές οι εργασίες μπορούν να γίνουν, τοποθέτηση φούσκας, απαραίτητος αερισμός για το υγραέριο, χρήση γης κτλ κτλ. Επομένως το κόστος του μηχανικού θεωρώ ότι είναι το ίδιο. 

Εάν κάνεις μεταβίβαση ενδεχομένως να σου ζητήσει χρήματα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πλέον των παραβόλων που θα πληρώσεις στο Δήμο. Κάνε επιβεβαίωση στο Δήμο εάν τα παράβολα της μεταβίβασης είναι τα ίδια με τα αντίστοιχα της αρχικής άδειας. Εάν κάνεις μεταβίβαση θα συνεχίσεις να δουλεύεις, έστω με τους καφέδες και το κρύο φαγητό και παράλληλα εάν τεχνικά γίνεται να κάνεις και τις επεμβάσεις σου. Ζύγισέ τα κι αποφάσισε!! Καλές δουλειές.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.