Xarda Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2015 (edited) Μπαίνω στο ψητό.Υπάρχει ένας χώρος οπου μέχρι πριν απο ενα μήνα ήταν καφενείο σε λειτουργία με άδεια <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ>> οπου δινοταν η δυνατότητα να φτιάχνει ΜΟΝΟ κρύους μεζεδες (κασερι-σαλαμι-βραστα λουκανικα).Τελικά έκλεισε.Θέλω να το ανοίξω εγώ με την διαφορα ότι θέλω να εχω τη δυνατοτητα να ψηνω σουβλακια παιδακια και γενικα να φτιαχνω και ζεστους μεζεδες με τυροσαλατες κτλ.Για να γίνει κατι τετοιο θα πρεπει να αλλαξω την αδεια.Ενας τρόπος ειναι απο οσα μου ειπε ο λογιστης να γινει μεταβιβαση της αδειας απο τον παλιο κατοχο του μαγαζιου στο δικο μου ονομα και ΜΕΤΑ να τροποποιήσουμε στην αδεια και τον τιτλο π.χ <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ>>. Το θεμα που προκύπτει ειναι οτι για να μπορεσω να ψηνω τους μεζεδες (σουβλακια κτλ) θα πρεπει να φτιαξω κουζινα (καθως ο προηγουμενος δεν ειχε) με ψησταρια υγραεριου εντος του καταστηματος.Αρα λοιπον αφου θα φτιαξω κουζινα θα πρεπει να ερθει απο την αρχη ο μηχανικος να δει το κτηριο + την χαρτουρα + γραφειοκρατια ;;;;Ετσι λοιπον η πρώτη λυση της μεταβιβασης - τροποποίησης της αδειας ακυρώνεται; Θα πρεπει εξ'αρχης να βγει αδεια με τιτλο <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΙΡΙΟ>> και αν ΝΑΙ ποιο θα ειναι το κοστος του μηχανικου και γενικοτερα της ολης διαδικασιας σε χρημα και χρονο;;; Edited Ιούλιος 23 , 2015 by Xarda
Bill22 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23 , 2015 Οπως ειπες και εσυ θα πρεπει να γινουν καποιες τροποποιησεις. Βρες ενα συναδελφο να αναλαβει ολη τη διαδικασια απο την αρχη. Επισης να εχεις στο νου σου το εξης: οτι πληρωνεις παιρνεις.
Xarda Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Ναι οκ εγω ρωταω αν θα πρεπει να γινει η ολη διαδικασία απο την αρχή ή μπορώ να κάνω την τροποποίηση απλά;Στην περίπτωση που ξεκινήσω απο την αρχή την διαδικασία αυτό θα κοστίσει και σε χρόνο και σε χρήμα ενω διαφορετικά θα γίνει η δουλεια μου άμεσα και χωρίς κόστος.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή με κυριότερο πρόβλημα την απαίτηση κουζίνας τουλάχιστον 20-22 τ.μ (σε αντίθεση με την κουζίνα καφενείου που ήταν από 9 έως 15 τ.μ)
terry Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Συναδελφε ΚΑΝΑ, πλεον δεν υπαρχει οριο στα τ.μ. χωρων. Λογικα βεβαια δεν μπορεις να κανεις κουζινα 2τμ. Η νομοθεσια γραφει "επιφανειας που να καλυπτει τις απαιτησεις της δραστηριοτητας" (καπως ετσι). 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 terry Από ότι γνωρίζω εδώ στον Έβρο το καφενείο με ζεστό πιάτο πηγαίνει ως "μαζική εστίαση" (και μας ζητάνε 22 τ.μ κουζίνα) Πάντως λεπτομέρειες δεν ξέρω
terry Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δεν προκυπτει απο την Υγειονομικη διαταξη αυτο. Δεν υπαρχει οριο στο ελαχιστο εμβαδο.
Romanos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Φίλε Xarda, είτε κάνεις τη μεταβίβαση της αδείας, είτε ξεκινήσεις τη διαδικασία αδειοδότησης από την αρχή το κόστος εργασιών σου θα είναι το ίδιο(λογικό ε Άρα εσύ θες να δεις εάν τα παράβολα ή το κόστος του μηχανικού θα είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση. Εκτίμησή μου, παρ όλο που θεωρητικά δεν αλλάζει ο πληθυσμός του χώρου συνάθροισης κοινού, η πυροσβεστική υπηρεσία θα σου ζητήσει, πλέον της μελέτης υγραερίου και νέα μελέτη πυρασφάλειας με σχέδια γιατί τοποθετούνται εστίες για τα σουβλάκια, πατάτες κτλ. Θες νέα επιπλέον μέτρα πυροπροστασίας(ενημέρωση φακέλου). Η υγειονομική υπηρεσία θα πρέπει να γνωματεύσει γιατί αλλάζει η χρήση του(επεξεργασία φαγητού) άρα κι εκεί θα σου ζητηθούν διάγραμμα ροής και κατόψεις. Τέλος θα πρέπει να βάλεις μηχανικό για να ελέγξει κατά πόσο αυτές οι εργασίες μπορούν να γίνουν, τοποθέτηση φούσκας, απαραίτητος αερισμός για το υγραέριο, χρήση γης κτλ κτλ. Επομένως το κόστος του μηχανικού θεωρώ ότι είναι το ίδιο. Εάν κάνεις μεταβίβαση ενδεχομένως να σου ζητήσει χρήματα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πλέον των παραβόλων που θα πληρώσεις στο Δήμο. Κάνε επιβεβαίωση στο Δήμο εάν τα παράβολα της μεταβίβασης είναι τα ίδια με τα αντίστοιχα της αρχικής άδειας. Εάν κάνεις μεταβίβαση θα συνεχίσεις να δουλεύεις, έστω με τους καφέδες και το κρύο φαγητό και παράλληλα εάν τεχνικά γίνεται να κάνεις και τις επεμβάσεις σου. Ζύγισέ τα κι αποφάσισε!! Καλές δουλειές. 2
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 ρε παίδες για χώρους καφενείου με ζεστό πιάτο πόσα τ.μ κουζίνα χρειάζεται?
terry Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2015 Δεν προκυπτει απο καπου βρε συναδελφε, σου λεω.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα