Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν προκυπτει απο καπου βρε συναδελφε, σου λεω.

terry

δεν μιλάω για κουζίνα  20-22 τ,μ (όπως αρχικά ανέφερα για τους λόγους που ανέφερα σε β' μήνυμα μου)

αλλά όταν αναφέρεις ότι δεν προκύπτει

τι ακριβώς εννοείς?

 

Μήπως ότι δεν χρειάζεται καθόλου κουζίνα!

(εξήγησέ μου λίγο πιο αναλυτικά αν φυσικά θέλεις)

Δημοσιεύτηκε (edited)

Η νεοτερη Υγ. Διαταξη δεν βαζει περιορισμο στην ελαχιστη επιφανεια των χωρων.

Προφανως και θες κουζινα με λαντζες, πλυση χεριων, συντηρηση, παγκους κτλ.

Αλλα δεν οριζεται καπου το ελαχιστο εμβαδο αλλα αναφερεται "επιφανειας καταλληλης για την εξυπηρετηση των αναγκων της δραστηριοτητας" (κατι τετοιο).

 

πχ αν εχεις 10 καρεκλες, δεν εχεις τις ιδιες αναγκες με τα εχεις 300.

 

Υπαρχουν στις διαταξεις μονο οι απαιτουμενοι χωροι και δεν οριζεται ελαχιστο εμβαδο σε αυτους.

Edited by terry
Δημοσιεύτηκε

terry

τότε από που το Υγειονομικό μας 

απαιτεί (μόλις το επιβεβαίωσα από συν/φο μου)  21τ.μ κουζίνα! 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ας μας πει το Υγειονομικο σας....

 

 

(δεν νομιζω να κανω τοσο λαθος, εχω βγαλει πανω απο 5 αδειες λειτουργιας ΚΥΕ, τον τελευταιο χρονο)

 

Βαριεμαι να ψαχνω την Υγ. Διαταξη.

Επισυναπτω ενημερωτικό εντυπο που δινει η εδω Δ/ση Υγειας.

Διαβασε την παραγραφο 11.

KYE Μαζική Εστίαση.pdf

Edited by terry
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

terry

Σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου

αλλά ρε φίλε το έγγραφο αυτό σχεδόν σε όλα τα επί μέρους θέματα 

αναφέρει  τα απολύτως αυτονόητα 

Δημοσιεύτηκε

Δεν σχολιαζω το εντυπο.

Διαβασε την Υγ. Διαταξη.

Και εκει τα αυτονοητα γραφει.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ο romanos απαντησε πολυ κατατοπιστικα επι του θεματος του φιλου πο ρωτησε... 

Οσο αφορα τα τ.μ. που απαιτουνται, ισχυει αυτο που λεει ο τερυ. ΔΕΝ απαιτουνται αυστηρως συγκεκριμενα τ.μ. για κουζινες παρασκευαστηρια κτλ. Οι παλιες απαιτησεις της παλιας υγ διαταξης χρησιμοποιουνται ως μπουσουλας και μονο. Οποτε αναλογα τις εξατομικευμενες αναγκες του καθε μαγαζατορα φτιαχνεται το καθε μαγαζι. Οι συστεγαζομενες δραστηριοτητες ΔΕΝ απαιτουν τα αθροισματα των παλιων διαταξεων. Δηλ σουπερμαρκετ που πουλαει και ψωμι, και εχει και φρουτα κτλ, δεν πρεπει να εχει τοσο+τοσο+τοσο. Απλα να τα εχει σαφως διαχωρισμενα, τακτοποιημενα και οχι στριμωγμενα.

 

Οσο αφορα τουαλετες κτλ, καλο ειναι να μην φτιαχνονται μικροτερες απο οτι παλια. 

 

Αν υγειονομικο ζηταει επακριβως τα παλια τ.μ. παει γυρευοντας να βρει το μπελα του αν βρεθει μηχανικος που εχει βαρεθει τα καψονια

Edited by ckiriako
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Να συμπληρωσω και εγω και να πω οτι πραγματι ΔΕΝ οριζει ο νομος πλεον ελαχιστα τετραγωνικα μετρα για την κουζινα (χθες μου το ειπαν απο το υγειονομικο ΑΛΛΑ αν δουν οτι εχεις κουζινα 5 τετραγωνικα και εσυ θελεις να εξυπηρετησεις 5000 ατομα τοτε λογικο ειναι να μην το δεχτουν και ΜΟΝΟΝ αυτο).

 

Ας επανελθω στο θεμα.

 

Αυτη τη στιγμη βρισκομαι στη διαδικασια της χαρτουρας και της οικονομικοτερης και ταχυτερης λύσης.

 

Αυτα που θέλω να ρωτήσω ειναι:

Με συμφερει περισσοτερο σε ΧΡΟΝΟ και σε ΧΡΗΜΑ (αναφερομαι στα παραβολα/πληρωμες καθε διαδικασίας) να κάνω ->

 

1) μεταβιβαση της αδειας <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ>> απο τον παλιο ιδιοκτητη σε εμενα ως <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ>> και μετα να κάνω τροποποίηση αυτης σε <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ>>  ;

 

2) να ξεκινήσω απο την αρχή τις διαδιακασίες για έκδοση νέας άδειας ως <<ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ>> ;

απ'οτι διαβασα και απο εσας πιο πανω αλλα και απο τον ΔΗΜΟ κατεληξα στο συμπέρασμα οτι οπως και να έχει απο τη στιγμή που θέλω να εχω την δυνατοτητα να ψήνω π.χ σουβλάκια εντος του καταστήματος θα πρέπει να εχω κουζίνα.ΟΜΩΣ εφ'οσων εγω θα φτιάξω κουζινα θα πρεπει να ερθει ο μηχανικός να κάνει μελετη είτε γίνει μεταβίβαση της άδειας και στη συνέχεια τροποποίηση (1) είτε γίνει εκδοση ΝΕΑΣ αδειας (2) .Επίσης απο τη στιγμή που θα κάνει μελέτη ο μηχανικος θα πρεπει να γίνει μελέτη και για πυροπροστασία και απ'οτι εμαθα θα πρεπει να μπουν και "ψεκαστηρες" στο ταβανι που πετανε αυτοματα νερο σε περιπτωση φωτιας γιατι η ψησταρια θα λειτουργει με φιαλη υγραεριου.

3) Επίσης κατι που κολλαει την ολη διαδικασία για να φτιαξω το μαγαζι εσωτερικα (κουζινα-μπαρ κτλ) είναι και το γεγονος πως χωρις την αδεια δεν μπορω να κανω κατι απ'οτι μου ειπε ο λογιστης καθως σε περιπτωση καταγγελιας-ρουφιανιας θα εχω προβλημα με τους εργατες αλλα και γιατι απο τα τιμολογια - αποδειξεις που θα μου δωσει το συνεργειο που θα το φτιαξει θα μπουν στην φορολογικη και θα εχω απαλλαγες.

 

4)Γενικοτερα και χωρις λεπτομερειες θα ηθελα επιτελους να καταλαβω με ποια σειρα θα πρεπει να προχωρησω.Δηλαδη

 

α)να παω στον δημο πρωτα και μετα στο υγειονομικο και μετα στην πυροσβεστικη και μετα στον μηχανικο;;

β)να παω πρωτα στον μηχανικο και μετα στον δημο και μετα στην πυροσβεστικη και μετα στο υγειονομικο;;
 

 

 

Edited by Xarda
Δημοσιεύτηκε (edited)

Τελικα αυτο που θα γινει ειναι να βγει προεγκριση αδειας (νεο κολπο!) διαρκειας 3ων μηνων και μεσα σε αυτο το διαστημα θα βγει νεα αδεια απο την αρχή.

Καλα ως εδω....Το κοστος για επανασυνδεση της ΔΕΗ και νερου ποιο ειναι;;Δινεις καποια προκαταβολη οταν πας να κανεις αιτηση επανασυνδεσης;

Edited by Xarda

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.