Ksotiko_7 Δημοσιεύτηκε July 31, 2015 at 05:26 μμ Δημοσιεύτηκε July 31, 2015 at 05:26 μμ Καλησπέρα έχω κάνει την προσομοίωση μιας κατασκευής από πετρά με Solid elements στο λογισμικό sap2000. Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει για το ποια stresses θα χρησιμοποιήσω για να βρω την αξονική δύναμη την ροπή εντός και εκτός επιπέδου άλλα και την τέμνουσα που αναπτύσσονται στους πεσσούς?
Τσιγαρίδας Φραγκίσκος Δημοσιεύτηκε August 7, 2015 at 01:42 μμ Δημοσιεύτηκε August 7, 2015 at 01:42 μμ δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό το αρχείο , είναι ένα excel που είχα κατεβάσει παλιά από αυτό το forum και μάλλον δείχνει τους δύο συνδιασμούς που ψάχνεις. isogeiou.xlsFetching info... 1 1
SemiRigid Δημοσιεύτηκε August 23, 2015 at 04:27 μμ Δημοσιεύτηκε August 23, 2015 at 04:27 μμ Φραγκίσκο, μήπως μπορείς να μας πεις που ακριβώς στο excel σου εμφανίζεται η πληροφορία που βοηθάει ένα χρήστη του SAP2000 να καταλάβει πως από τις τάσεις των solid elements θα βρει τις αντίστοιχες δυνάμεις για να κάνει τους ελέγχους? Που κολλάνε οι συνδυασμοί φόρτισης? Ksotiko_7 για να πας από τις τάσεις στις δυνάμεις πρέπει να κάνεις ολοκλήρωση τάσεων. Το SAP2000 για SHELL και PLATE elements έχει την εντολή section cut όπου μπορεί να υπολογίσει την συνισταμένη δύναμη (Μ,Q,N) στην τομή που έχει προσδιορίσει ο χρήστης. Για 3D Solid Elements αν δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί η αντίστοιχη εντολή τότε είναι δύσκολο έως και αδύνατο να το κάνεις με κάποιο δικό σου εργαλείο. Οι τάσεις εμφανίζονται σίγουρα και στο τοπικό σύστημα συντεταγμένων των στοιχείων. Μπορείς να δεις ποια είναι τα τοπικά συστήματα των στοιχείων σου από τα display options. Ποια τάση αντιστοιχεί σε ποια δύναμη είναι μάλλον ερώτηση φοιτητή και επειδή υποθέτω ότι κάνεις κάποια διπλωματική θα σε παρότρυνα να το συζητήσεις με τον επιβλέποντα καθηγητή σου. Καλή επιτυχία!
Ksotiko_7 Δημοσιεύτηκε August 26, 2015 at 03:26 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε August 26, 2015 at 03:26 μμ Ακριβως ετσι ειναι..δεν εχει για σολιδ ελεμεντσ και εκει εχω σκαλωσει
Ksotiko_7 Δημοσιεύτηκε August 26, 2015 at 03:27 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε August 26, 2015 at 03:27 μμ Βασικα πες μου σε παρακαλω η εντολη section cut που βρίσκεται?
Ksotiko_7 Δημοσιεύτηκε August 26, 2015 at 04:09 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε August 26, 2015 at 04:09 μμ Φιλε εχεισ δικιο με εσωσες.. Η εντολη section cut μου ελυσε την απορια..σε ευχαριστω παρα πολυ. Τ
Τσιγαρίδας Φραγκίσκος Δημοσιεύτηκε September 2, 2015 at 08:21 πμ Δημοσιεύτηκε September 2, 2015 at 08:21 πμ δεν κατάλαβα τι εννούσε stresses , νόμιζα ότι έψαχνε τους συνδιασμούς , δεν εχω ιδέα από SAP. Δεν του απαντούσε κάποιος για μέρες και είπα μήπως μία στις 100 είναι αυτό που ψάχνει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα