Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αφού το ΤΣΜΕΔΕ σου το πληρώνει η εταιρεία, γιατί να θέλεις να υπαχθείς σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία?

Για να έχω περισσότερες καθαρές απολαβές μιας και το μικτό μου εισόδημα είναι σταθερό.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και από εμένα. Αν είσαι μηχανικός και πληρώνεσαι σαν μισθωτός από την εταιρεία σου (πληρώνει η εταιρεία το ΤΣΜΕΔΕ), μπορείς να υπαχθείς σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία?

Έχω και μπλοκάκι, αλλά δεν πληρώνω μόνος μου τις εισφορές.

Ευχαριστώ.

Η υπαγωγή σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία αφορά μόνο ελ. επαγγελματίες. Εάν είσαι μισθωτός (η εταιρεία σου πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ+ΙΚΑ), τότε είναι άνευ περιεχομένου η συζήτηση περί ασφαλιστικών κατηγοριών, αφού οι ασφαλιστικές σου κρατήσεις προκύπτουν ως ποσοστό % επί του μισθού. Εάν είσαι 'οιωνεί μισθωτός', με μπλοκάκι δηλαδή, τότε μπορείς να επιλέξεις ασφαλιστική κατηγορία κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επιλέξεις την ασφαλιστική κατηγορία για την ειδική προσαύξηση, είτε είσαι μισθωτός, είτε ελ. επαγγελματίας.

Δημοσιεύτηκε

Ενημερωθηκα απο το τοπικο ΤΣΜΕΔΕ οτι οι ανω 5ετιας για την 1η Κατηγορια θα πληρωσουν 1576Ε (και κατι ψιλα).

Απλα προς επιβεβαιωση οσων κουβεντιαζουμε τοσο καιρο.

• Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Μηπως επιβεβαίωσες οτι για τους ανω δεκαετιας και ανω των 35 η πρωτη κατηγορια ειναι 2075?

Δημοσιεύτηκε

Λογικα θα ειναι 1576Ε (και κατι ψιλα) + Ειδικη Προσαυξηση.

Τσεκαρε τους Πινακες που εχει ανεβασει καποιος συναδελφος.

Δημοσιεύτηκε

Αυτα τα λεμε εδω και μια βδομαδα  ....απλα αν στο επιβεβαίωσαν αναρρωτιεμαι....

Δημοσιεύτηκε

Να ενημερώσω ότι το email που με ειδοποιεί ότι η αίτηση έγινε αποδεκτή ήρθε σήμερα, μόλις 6 μέρες μετά την αποδοχή!!!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .
Απευθυνθείτε στο Ταμείο για τη διευθέτηση τυχόν σφάλματος.

Υγ: Καμία ενημέρωση δεν ήρθε στο email. Μπήκα στο σύστημα και το είδα...

Δημοσιεύτηκε

οχι φυσικα, θεωρητικα στις 30/8 οταν θα εκδωσεις ηλεκτρονικα το ειδοποιητηριο θα σου έχει το μειωμένο ποσό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.