Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα την άποψη σας στο παρακάτω θέμα. Σε κτίριο με άδεια ισογείου και ενός ορόφου, έχουν προστεθεί 2 όροφοι, όχι όμως πάνω από τον Α όροφο, αλλά κάτω από το ισόγειο. Σ' αυτό "βοήθησε" η μεγάλη κλίση του πρανούς. Στην κύρια όψη, από το επίπεδο του επαρχιακού δρόμου η οικοδομή φαίνεται διώροφη, ενώ στην πίσω όψη τετραώροφη. Οι 2 νέοι όροφοι είναι ανοιχτοί στις 3 πλευρές τους, ενώ η τέταρτη πλευρά εφάπτεται στο πρανές. Συνάδελφος, που έχει κάνει αντίστοιχη τακτοποίηση, το αντιμετώπισε ως υπόγειους χώρους χωρίς υπέρβαση ύψους, αφού το κτίριο επεκτάθηκε προς τα κάτω και όχι πάνω από το ύψος που προέβλεπε η άδεια, και επιπλέον έδωσε μειωτικό συντελεστή στους ορόφους αυτούς. Είναι σωστή αυτή η αντιμετώπιση? Με δεδομένο ότι το διάταγμα που ισχύει για την περιοχή αναφέρει ότι "το ύψος μετράται από την φυσική στάθμη του εδάφους σε κάθε σημείο του περιγράμματος του κτιρίου, έτσι ώστε η προβολή του ύψους του κτιρίου, σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος", εφόσον από την πίσω ή πλαϊνή όψη έχω 13μ. ύψος, αντί 7.5μ. της άδειας, δεν θεωρείται αυτό υπέρβαση ύψους κατά 5.5μ? Επίσης, θεωρούνται υπόγειοι όροφοι, αφού βρίσκονται κάτω από την αφετηρία μέτρησης του ύψους της Ο.Α.? Κι αυτή η αντιμετώπιση με προβληματίζει, γιατί στην έκθεση αυτοψίας της πολεοδομίας αναφέρει ότι πρόκειται για 4οροφο κτίριο, περιγράφοντας Ισόγειο, Α, Β, Γ όροφο (το ισόγειο της άδειας το ονομάζει Β όροφο και τον Α της άδειας Γ όροφο) και δεν κάνει λόγο για "υπόγεια". Επισυνάπτω και την τομή της άδειας στην οποία έχω προσθέσει με κόκκινο χρώμα τους νέους ορόφους.

Δημοσιεύτηκε

Στο σχέδιο που θα επισυνάψεις, σημείωσε την πραγματική στάθμη του εδάφους και πες μας και αν το γεωτεμάχιο είναι εντός ή εκτός οικισμού. 

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή. Επιστνάπτω και την τομή

post-43373-0-71140100-1441003628_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

Όπως το δείχνεις στη σχηματική τομή δεν είναι υπόγειοι χώροι.

Οπότε τα εντάσεις κανονικά ως ορόφους και υπερβάσεις ύψους.

Το ύψος που μετράς για κάθε στάθμη ορόφου μετρά από την αντίστοιχη τελική διαμορφωμένη στάθμη εδάφους που έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.