Elounda Δημοσιεύτηκε August 20, 2015 at 12:21 μμ Δημοσιεύτηκε August 20, 2015 at 12:21 μμ ΜπαΤ.Ε.Ε σκύλοι αλέστε.Δεν ακούγεται η φωνή του πλέον jkar +1 αλλά είναι πολλά τα λεφτά
vk2626 Δημοσιεύτηκε August 21, 2015 at 06:37 πμ Δημοσιεύτηκε August 21, 2015 at 06:37 πμ ωραία...εμείς στις κοινά εργάκια, η κάθε υπηρεσία θετει μια χιλιομετρική απόσταση μικρή για να πέσει ο προϋπολογισμός και μεις σα **λάκες πηγαίνουμε και τα χτυπάμε. Και μόλις αρχισουμε τη γκρίνια για τις μεταφορές πετάνε το πολύ σωστό "εφόσον λάβατε γνώση της μελέτης...γαργάρα". Και στους μεγαλοεργολάβους, απλόχερα τα εκατομμύρια. Και φυσικα αν εδωσε προσφορά καποιος συνάδελφος εδε στη ΚΞ αυτή ξέρει πολύ καλά πόσο...καλά πληρώνουν. Γελάει ο κόσμος. Είμαι περίεργος με το σκεπτικό πάντως...Τόσα λατομεία εχει ο νομός, ανακυκλώσιμα υλικά, μπαζοχάλικα, η χαλκιδική άλλα τόσα και αυτή πήγαν απ'το Λιτόχωρο... Ίσως να μην επαρκούσε η παραγωγή, ίσως να μην είχαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις τα υλικά από τα άλλα λατομεία ή να κρίθηκαν ακατάλληλα στην πορεία του έργου. Αν πάντως η απόσταση από 20 χλμ πήγε 120 χλμ για οποιαδήποτε λόγο, δεν έπρεπε να αποζημιωθεί ο ανάδοχος? Η γνώμη μου είναι ότι έπρεπε. Το αν είσαι μικρός ΕΔΕ και δεν έχεις το απαραίτητο νομικό τμήμα να διεκδικήσεις τα αυτονόητα κι ελπίζεις στην επιείκια της Τ.Υ. για να μην μπεις μέσα, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και το σωστό που πρέπει να γίνεται.
Inzaghi Δημοσιεύτηκε August 21, 2015 at 12:46 μμ Δημοσιεύτηκε August 21, 2015 at 12:46 μμ Συναδελφε αντιλαμβανεσαι το μεγεθος της αποζημιωσης...?
vk2626 Δημοσιεύτηκε August 21, 2015 at 01:33 μμ Δημοσιεύτηκε August 21, 2015 at 01:33 μμ Έχεις δίκιο συνάδελφε δεν έκατσα να το υπολογίσω... Το σκεπτικό μου αφορούσε ως προς το ότι θα πρέπει να διεκδικούμε τα αυτονόητα στην δουλειά μας όλοι. Τωρα αν υπάρχει διαφθορά ή ευνοική μεταχείριση του Υπουργείου προς τον Εργολάβο ως προς το ποσό σαφώς και εγείρει θέματα και ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Kane Δημοσιεύτηκε August 21, 2015 at 07:52 μμ Δημοσιεύτηκε August 21, 2015 at 07:52 μμ Συνάδελφε vk2626, δεν υπάρχει νόημα να κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλο μας. Σίγουρα, δεν μπορούμε να αποδείξουμε κάτι μέσα απ'το φόρουμ, αλλά έχουμε όλοι μας τις υποψίες μας. Δε νοείται σε ένα τέτοιο έργο, να μην έχουν προβλεφθεί δανειοθάλαμοι, να μην εχουν μελετηθεί ως προς την επάρκεια/ποιότητα λατομεία "ντοπια" και πάει λέγοντας. Κι επειδή ζώ/εργάζομαι περιξ της πόλης, υπάρχουν λατομεία που χουν ακόμη και πιστοποίηση ως προς τα υλικά που παράγουν. Φυσικά άλλο το κόστος του υλικού των λατομείων και άλλο το κόστος του υλικού που φέραν απ'το Λιτόχωρο. (αν πηγαίνει το μυαλό μου πιο υλικό είναι). Οτι και να λέμε, σίγουρα είναι λόγια του αέρα, επειδη μιλάμε χωρίς να γνωρίζουμε, αλλά όπως και να έχει κάτι μου βρωμάει στις μεγάλες εργολαβίες. Και οπως εχει πει ενας συνάδελφος εδε δ/νων σύμβουλος εταιρείας 5ης..."τα λεφτά βγαίνουν απ'τα χαρτιά". Και οσο ασχολούμαι, τόσο τον κατανοώ.
ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. Δημοσιεύτηκε August 24, 2015 at 11:53 μμ Δημοσιεύτηκε August 24, 2015 at 11:53 μμ Η λύση είναι μία. Τα έργα να τα αναλάβει το κράτος, με εργάτες που θα αμοίβονται σωστά και όχι οι μεγαλοεργολάβοι δίνοντας μεροκάματα πείνας στους εργάτες. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτές οι αποχημιώσεις είναι αναδιανομή του πλούτου από τους φτωχούς (όλους εμάς) στους πλούσιους (μεγαλοεργολάβους) 1 4
jkar Δημοσιεύτηκε August 25, 2015 at 07:36 πμ Δημοσιεύτηκε August 25, 2015 at 07:36 πμ Η λύση είναι μία. Τα έργα να τα αναλάβει το κράτος, με εργάτες που θα αμοίβονται σωστά και όχι οι μεγαλοεργολάβοι δίνοντας μεροκάματα πείνας στους εργάτες. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτές οι αποχημιώσεις είναι αναδιανομή του πλούτου από τους φτωχούς (όλους εμάς) στους πλούσιους (μεγαλοεργολάβους) Αστεία πράγματα. Κατ' αρχάς για ποια αναδιανομή πλούτου μιλάς; Η κατασκευή δημοσίων έργων δεν παράγει κανέναν πλούτο για διανομή, απλά καταναλώνει φόρους. Η λειτουργία ενός Δημόσιου έργου, (εάν γίνεται με επιτυχία), βοηθάει τους πολίτες να παράξουν πλούτο. Και τώρα το κράτος έχει αναλάβει τα έργα, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα και μάλιστα μέσω μιάς σχετικά απλοποιημένης διαδικασίας επίβλεψης, θα μπορεί να ελέγξει το κόστος όταν θα πρέπει να κάνει και την διοίκηση και την οργάνωση και την εκτέλεση ενός έργου; Έχεις δουλέψει σε κατασκευή και περιμένεις έναν δημόσιο υπάλληλο που καλά καλά δεν πάει στο γραφείο του, να δουλεύει σε εργοτάξιο μακρυά από το σπίτι του για 10-12 ώρες την ημέρα ; σε ποιό μέρος του κόσμου έγινε αυτό με επιτυχία από ποιόν, πότε και για ποιό έργο;
vk2626 Δημοσιεύτηκε August 25, 2015 at 07:49 πμ Δημοσιεύτηκε August 25, 2015 at 07:49 πμ Για την ιστορία τα αδρανή προμηθεύει η ΔΕΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Αδρανών Λιτοχώρου) και η μεταφορά τους στο αεροδρόμιο γίνεται μέσω θαλάσσης!
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε August 25, 2015 at 11:14 πμ Δημοσιεύτηκε August 25, 2015 at 11:14 πμ Η λύση είναι μία. Τα έργα να τα αναλάβει το κράτος, με εργάτες που θα αμοίβονται σωστά και όχι οι μεγαλοεργολάβοι δίνοντας μεροκάματα πείνας στους εργάτες. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτές οι αποχημιώσεις είναι αναδιανομή του πλούτου από τους φτωχούς (όλους εμάς) στους πλούσιους (μεγαλοεργολάβους) Έχεις ιδέα από δημόσια έργα; Για να σε βοηθήσω θα σου πω πως όχι δεν είμαστε ακόμα στο 1980. Θα σου πω επίσης να μάθεις πριν καταδικάσεις πως οι πλειοψηφία των εργοληπτών είναι συνάδελφοι μηχανικοί με πτυχίο που αγωνίζονται καθημερινά για να επιβιώσουν. Θα σου πω επίσης πως με δημοσίους υπαλλήλους τα κοστολόγια θα φτάσουν στο θεό και έργο δε θα δεις. Εκτός φυσικά αν περιμένεις όλη η κοινωνία να ακολουθήσει κουμμουνιστικό μοντέλο οικονομίας οπότε εκεί πάω πάσο!!! Τέλος η «καραμέλα» πως οι εργολάβοι είναι «κακοί» και «εκμεταλλεύονται τον εργάτη» ή πως είναι κατάπτυστοι γιατί βγάζουν κέρδος(!!!!!!!!!!!!) με προβληματίζει ιδιαιτέρως όταν ακούγεται από μηχανικούς. Στην τελική φίλοι μου όσοι νομίζουν πως μπορούν και έχουν το στομάχι να γίνουν εργολήπτες και να θησαυρίσουν ας το τολμήσουν, δεν τους εμποδίζει κανείς. Ας μπούνε μέσα και ας χτυπήσουν και αυτοί τα έργα!!! Αλλά όπως λέει και η παροιμία, «ότι δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» 2
Kane Δημοσιεύτηκε August 25, 2015 at 11:35 πμ Δημοσιεύτηκε August 25, 2015 at 11:35 πμ Για την ιστορία τα αδρανή προμηθεύει η ΔΕΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Αδρανών Λιτοχώρου) και η μεταφορά τους στο αεροδρόμιο γίνεται μέσω θαλάσσης! Eπειδή φαίνεται να γνωρίζεις, μιλάμε για το κλασσικο μπαζοχάλικο όπως "εξορύσσεται" απο τα "λατομεία" του Λιτοχώρου; (αν και νομιζω πως λογω κοκκομετρίας, δε πρεπει να'ναι αυτό το υλικο)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα