topeng Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2015 Παίδες καλησπέρα! Μια ερώτηση μάλλον θεωρητική Κατά το μετασχηματισμό ομοιότητας από HATT σε ΕΓΣΑ ή ΤΜ3 σε ΕΓΣΑ Απαιτείται η εφαρμογή συντελεστή κλίμακας. Ο συντελεστής αυτός είναι γνωστός για κάθε περιοχή (όπως έχει αναφερθεί και από άλλον συνάδελφο) και μπορεί να προσδιοριστεί εύκολα π.χ. με το coοrds. Κατά τον μετασχηματισμό λοιπόν με 2 ή 3 κοινά σημεία πχ. από ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ προκύπτει συντελεστής διαφορετικός από τον θεωρητικό της περιοχής, με αυτό να οφείλεται σε μετακινήσεις και σφάλματα κατά τον προσδιορισμό της θέσης των σημείων (δεν είναι της παρούσης…). Στην περίπτωση αυτή είναι δόκιμη η εφαρμογή του θεωρητικού συντελεστή κλίμακας, κατά τον μετασχηματισμό? Παρόλο που προκύπτει διαφορετικός από τις μετρήσεις των σημείων. (Στη λογική να εξαλειφθούν κάποια σφάλματα κατά το μετασχηματισμό) Δεν το έχω εφαρμόσει ποτέ, απλά το καταθέτω σαν, προβληματισμό - απορία!
dimamp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Συνάδελφε Λογικά θα βρεις συντελεστή κλίμακας πολύ κοντά στον αναμενόμενο. Οι αποκλίσεις θα έχουν να κανουν με το γεγονός ότι πρακτικά υλοποιείς μία νέα συνόρθωση όπου συμμετέχουν 4 παράμετροι (2 μεταθέσεις, στροφή και κλίμακα). Οι 4 αυτές παράμετροι θα απορροφήσουν τις συστηματικές επιδράσεις μεταξύ των 2 συστηματων αναφοράς. Αν το δούμε αμιγώς μαθηματικά, πρέπει να δούμε τον πίνακα συσχετίσεων μεαξύ των παραμέτρων. Γενικά, άλλο είναι ο συνελεστής κλίμακας της προβολής κι άλλοείναι ο 2Δ μετασχηματισμός ομοιότητας. Θα συνιστούσα τον μετ.ομοιότητας (έπειτα από την χρήση των περισσότερων δυνατών σημείων). Καλή σου ημέρα. 1
topeng Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 @dimamp συνήθως βρίσκω συντελεστή κοντά με τον αναμενόμενο, το θέμα είναι όταν δεν είναι και τόσο κοντά και παρατηρείται απόκλιση, σε αυτή την περίπτωση, η οποία σαφώς και έχει να κάνει με σφάλματα των θέσεων των κοινών σημείων, σκέφτηκα να πήγαινα αντίστροφα, (επιβάλλοντας συγκεκριμένο συντελεστή), και επίλυση του μετασχηματισμού και να συγκρίνω τις διαφορές. Δεν το έχω κάνει, θα το προσπαθήσω και θα δω Σε ευχαριστώ πάντως!
papathvas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Γενικά, άλλο είναι ο συνελεστής κλίμακας της προβολής κι άλλοείναι ο 2Δ μετασχηματισμός ομοιότητας. Θα συνιστούσα τον μετ.ομοιότητας (έπειτα από την χρήση των περισσότερων δυνατών σημείων). αυτό ακριβώς.
dimamp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 @dimamp συνήθως βρίσκω συντελεστή κοντά με τον αναμενόμενο, το θέμα είναι όταν δεν είναι και τόσο κοντά και παρατηρείται απόκλιση, σε αυτή την περίπτωση, η οποία σαφώς και έχει να κάνει με σφάλματα των θέσεων των κοινών σημείων, σκέφτηκα να πήγαινα αντίστροφα, (επιβάλλοντας συγκεκριμένο συντελεστή), και επίλυση του μετασχηματισμού και να συγκρίνω τις διαφορές. Δεν το έχω κάνει, θα το προσπαθήσω και θα δω Σε ευχαριστώ πάντως! Συνάδελφε Αν επιβάλλεις το συντελεστή κλίμακας, αναγόμαστε σε άλλη μαθηματική-συνορθωσιακή διαδικασία που είναι διαφορετική! Αν θες το συζητάμε. Πάντως καύτερα είναι να εφαρμόσεις 2-Δ μετασηματισμό ομοιότητας. Εξηγούμαι: Ο συντελεστής κλίμακας στον 2-Δ μετ. ομοιότητας απορροφά και ένα μέρος συστηματικών σφαλμάτων του δικτύου (ιδίως των παλαιών). σχηματικά: συντελεστής κλίμακας (έπειτα από 2-Δ μετασχηματισμό) ~~= συντελέστης χαρτογραφικής προβολής + συστηματικό σφάλμα αυτά τα ολίγα. Για το οτιδήποτε, στη διάθεση σου!
jojo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2015 να μια αναβαθμιση για το deros
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα