Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

απορια μου ειναι γιατι πολλεs μαρκεs υποβρυχιων αντλιων δεν φερουν αγωγο γειωσειs?προχτεs συνδεσα μια τετοια 25 ΗP και στα 2 πλακε μπλε καλωδια που βγαινουν απο τον κινητηρα δεν υπηρχε γειωση μονο φασειs ειχε. γιατι.

Δημοσιεύτηκε

και εγω δεν το εχω ξανασυναντήσει, ολες που εχω δει εχουν αγωγούς (εχει στα πλακέ 2Χ3 καλώδια?). Τις διαρροές ρευματος , ειδικά σε αντλές σε οικιακές καταναλώσεις με ρελε, πώς τις αντιμετωπίζετε? με αυτομετασχηματιστή ή αλλο τροπο (παρακαμψη RCD)?

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον πρόκειται για συσκευές με προστασία διπλής μόνωσης (όπως οι απορροφητήρες οικιακού τύπου). Σε αυτή τη περίπτωση η προστασία βασίζεται σε δύο μονώσεις των υλικών της συσκευής. Η μια μόνωση είναι η μόνωση λειτουργίας (την έχουν όλες οι συσκευές) και η άλλη είναι η μόνωση προστασίας. Η συσκευή που φέρει διπλή μόνωση αντέχει σε τάση δοκιμής διπλάσια από την τάση δοκιμής μιας συσκευής με απλή μόνωση. Το βασικό είναι σε τέτοιες συσκευές θα πρέπει να προσέχεις να μην συνδέσεις γείωση εσύ. Στην αρχή οι εγκαταστάτες αφού έβλεπαν ρευματολήπτη διπολικό σύνδεαν τον αγωγό γείωσης σε μια βίδα !!!! για να έχει γείωση έλεγαν. Επιβεβαίωσε ότι το υποβρύχιο έχει το σύμβολο : δυο τετράγωνα το ένα μέσα στο άλλο.

 

Όσο αφορά την ερώτηση του path οι διαρροές ρεύματος σε αντλίες αντιμετωπίζονται με ΔΔΕ ανεξάρτητο από αυτόν του υπόλοιπου κτιρίου. Καλό είναι να υπάρχουν διαφορετικοί ΔΔΕ για διαφορετικές ομάδες καταναλώσεων (π.χ. εσωτερικός φωτισμός, εξωτερικός φωτισμός, η/μ εξοπλισμός κ.λπ.). Βέβαια και η γαλβανική απομόνωση (χρήση Μ/Σ 1:1) είναι μια λύση αλλά σε μεγάλα φορτία κρίνεται ασύμφορη.

Δημοσιεύτηκε

Υποβρυχια αντλια lowara πανω απο 20 χρονια παλια, 6 μετρα βαθος, ανεβαζει πανω 3 καλωδια, και ο πυκνωτης ειναι και αυτος πανω, αρα χωρις γειωση. Σε κτιριο του πατερα μου. Αυτην και αλλες 2 υποβρυχιες αντλιες τις ειχα ριξει σε 3φ δδε, αλλα επειδη ειχα αποζευξεις την αφησα εκτος. Με αμπεροτσιμπιδα διαρροων βλεπω διαρροη 6-7mA. Προφανως τυχαινει να συνδυαζεται η διαρροη αυτη με διαρροη των αλλων αντλιων και εχω αποζευξη. 

 

Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι πολλες αντλιες ερχονται με πλακε καλωδιο, το οποιο μαλιστα εχει εγκοπη στην μεση... πολυ φοβαμαι την στεγανοποιηση της ενωσης, οση αυτοβουλκανιζομενη ταινια και να βαλω

Δημοσιεύτηκε

πολυ φοβαμαι την στεγανοποιηση της ενωσης, οση αυτοβουλκανιζομενη ταινια και να βαλω

 

θερμοσυστελλόμενα μακαρόνια είναι κατά την γνώμη μου η λύση...

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν και κάτι μούφες / κουτιά που γεμίζονται με κάποια ρητίνη και καλύπτουν όλη την ένωση στο εσωτερικό τους

Δημοσιεύτηκε

Την μουφα που εχει μεσα υλικο που σφραγιζει την ενωση την εχω υποψη, την χρησιμοποιουν πολυ οι οτετζηδες απο οσο ξερω.

Θα μπορουσες μηπως να βαλεις ενα λινκ απο καποιο καταστημα, απο τα θερμοσυστελλομενα μακαρονια? Αυτα που εχω δει μεχρι τωρα δεν σφραγιζουν την ενωση και ουτε κατα διανοια να εμβαπτιστουν σε νερο..

Δημοσιεύτηκε

θα τα βρεις ως "ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΘΕΡΜΟΣΥΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΛΛΑ"....

 

στην ουσία για να πετύχεις σωστή στεγανοποίηση χρειάζεται προσοχή στην επιλογή της διαμέτρου του μακαρονιού, θέρμανση με θερμοπίστολο και 2-3 μακαρόνια το ένα πάνω στο άλλο, αυξάνοντας το μήκος τους κάθε φορά σε σχέση με το προηγούμενο... με αυτόν τρόπο δουλεύει και ο ΔΕΔΔΗΕ τις ενώσεις στις υπόγειες οδεύσεις....

 

εγώ το έχω τεστάρει σε πηγάδι.... και 5 χρόνια τώρα δεν έχει πρόβλημα....

  • Upvote 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.