Kloss Δημοσιεύτηκε September 9, 2015 at 10:54 πμ Δημοσιεύτηκε September 9, 2015 at 10:54 πμ Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. Σε μια οικοδομή 4 ορόφων γίνετε ο πρώτος όροφος να πληρώνει 35 ευρω ο δεύτερος 39 ο τρίτος 40 και ο τέταρτος 80? διευκρινίζω οτι στον πρώτο όροφο έχουμε 40 τμ δεύτερο και τρίτο από 45 τμ και ο τέταρτος είναι 90 τμ. 2. στον πρώτο όροφο υπάρχει κενό διαμέρισμα και ενω δεν εχει προσκομισθεί κάποιος κανονισμός της οικοδομής γίνετε έκπτωση στα συγκεκριμένα κοινόχρηστα και πληρώνει τη διάφορα όλη το δεύτερο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. ισχύει κάτι τέτοιο? γενικά ξέρει κάποιος ποιος νόμος ξεκαθαρίζει τα θέματα αυτά. Ευχαριστώ και συγνώμη αν έχω γράψει σε λάθος ενότητα.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε September 9, 2015 at 11:58 πμ Δημοσιεύτηκε September 9, 2015 at 11:58 πμ (edited) προφανως, για να μην γνωριζεις αν υπαρχει κανονισμος, εισαι ενοικιαστης... Βεβαια, απο την ερωτηση δεν φαινονται τα τμ. καθε οροφου... σαν πρωτη ενεργεια θα προτεινα να εβλεπες στο γραφειο κοινοχρηστων...πώς υπολογιζει τα κοινοχρηστα... και...τα λεμε Edited September 9, 2015 at 12:03 μμ by dimitris GM
georgios_m Δημοσιεύτηκε September 9, 2015 at 12:43 μμ Δημοσιεύτηκε September 9, 2015 at 12:43 μμ (edited) Στα συμβόλαια φαίνεται πόσα χιλιοστά επί του συνόλου των κοινοχρήστων αντιστοιχούν σε κάθε διαμέρισμα. Τα μεγάλα διαμερίσματα των υψηλών ορόφων συνήθως πληρώνουν πολύ περισσότερα κοινόχρηστα οπότε τα νούμερα δεν είναι παράλογα: διπλάσιο διαμέρισμα = διπλάσια κοινόχρηστα.. Edited September 11, 2015 at 08:02 πμ by georgios_m
Arche Δημοσιεύτηκε September 9, 2015 at 02:52 μμ Δημοσιεύτηκε September 9, 2015 at 02:52 μμ σωστά, ομοίως μπορεί πολιτικά ένα κόμα να πάρει 20%, ένα 22%, ένα 23% και ένα 25%? Να αναλογιστεί ο κάποιος ότι το ένα κόμα έχει 400 εγγεγραμμένους οπαδούς, το δευτερο 450, 459 το τρίτο και 495 το τέταρτο. Το ερώτημα δεν απαντάται. Χρειάζεται πίνακας χιλιοστών. Κατόπιν κοινόχρηστα επί τι? Τι ποσό του κενού διαμερίσματος παίρνει το έτερο ιδίου ορόφου? Και ο κανονισμός - συνέλευση τι λέει?
Kloss Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 09:56 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 09:56 πμ Εγω εχω 40 τμ και το κενο ειναι 60. Ρωτησα στην οικοδομη μου ειπαν οτι δεν θυμουνται για κανονισμο. Πηγα στο γραφειο που βγαζει τα κοινοχρηστα και του λεω κανε την εκπτωση στο κενο αλλα τη διαφορα μοιρασε την σε ολους μη την φορτωνεις ολη σε μενα και μου απαντησε οτι ετσι λεει ο νομος. Δεν θελω να παω σε δικηγορο γιατι θα μπλεξουμε και γι αυτο ρωτησα το forum. Τα κοινοχρηστα περιλαμβανουν δεη νερο ανελκυστηρα καθαριστρια και τα διαχειριστικα. Γι αυτο σας ρωταω γιατι το βρισκω παραλογο να ειμαι στον πρωτο οροφο να εχω το μικροτερο διαμερισμα 40τμ και να πληρωνω απο 35-45 ευρω και με διαφορα απο τους αλλους οροφους(2-3) 2-5 ευρω στους οποιους οροφους μενουν οι οικοπεδουχοι. Οι Μονοι ξενοι στην οικοδομη ειμαι εγω το κενο και ο τεταρτος
Didonis Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 10:20 πμ Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 10:20 πμ Αν είσαι ιδιοκτήτης (1%) δες το συμβόλαιο ιδιοκτησίας που έχεις αν συμπεριλαμβάνει και την σύσταση με τον κανονισμό και πας με βάση αυτά που γράφει εκεί. Αν είσαι ενοικιαστής (99%) ζήτησε από τον ιδιοκτήτη που το ενοικίασες να σου δώσει αντίγραφο από την σύσταση – κανονισμό και πας πάλι με αυτά που γράφει εκεί. Τσάμπα είναι, υποχρέωση του να σου τα δώσει είναι και αν σου πει δεν στα δίνω στείλε του μια απλή επιστολή με κοινοποίηση και στον διαχειριστή της πολυκατοικίας ότι μέχρι να την έχεις στα χέρια σου δεν μπορείς να συναινέσεις να πληρώσεις τίποτα. (90% θα το βρουν και θα στο δώσουν) Με φαντασία και υποθέσεις χωρίς χαρτιά όπως ρωτάς εδώ και με σπασμωδικές κινήσεις απελπισίας δεν θα βγει άκρη. Αν με αυτά δεν βγάλεις άκρη πας σε δικηγόρο - μηχανικό (για έλεγχο κατανομής αναλογίας χιλιοστών) ή πληρώνεις ότι βγάζει ο διαχειριστής (ο οποίος έχει μια ευθύνη αν χρεώνει διαμέρισμα πράγματα που δεν του αναλογούν.)
georgios_m Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 11:56 πμ Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 11:56 πμ Για την κατανομή των χιλιοστών ανά διαμέρισμα υπάρχει κανονισμός τον οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει αυτός που κατασκευάζει την πολυκατοικία? Ή τα κατανέμει όπως θέλει?
Didonis Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 12:18 μμ Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 12:18 μμ κατα κανόνα υπάρχει πίνακας κατανομής χιλιοστών ιδιοκτησίας και δαπανών (και μερικα ακόμα) απο μηχανικό τον οποίο επισυνάπτουν οι συμβολαιογράφοι στη σύσταση. Άλλες φορές η σύσταση είναι ενσωματωμένη στο συμβόλαιο αγοράς ή είναι ξεχωριστή (και ο κανονισμός). Κάνε μια καλή αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις αρκετά σχετικά νήματα και θα σου φανούν χρήσιμα (αν είσαι φρέσκος ακόμα) στο επάγγελμα. Στα νήματα για τους ιδιώτες τα λέμε όσο πιο απλά είναι εφικτό. Στα των μηχανικών θα τα βρεις πιο εξειδικευμένα (ελπίζω).
dimitris GM Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 12:29 μμ Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 12:29 μμ Εγω εχω 40 τμ και το κενο ειναι 60. Ρωτησα στην οικοδομη μου ειπαν οτι δεν θυμουνται για κανονισμο. Πηγα στο γραφειο που βγαζει τα κοινοχρηστα και του λεω κανε την εκπτωση στο κενο αλλα τη διαφορα μοιρασε την σε ολους μη την φορτωνεις ολη σε μενα και μου απαντησε οτι ετσι λεει ο νομος. Δεν θελω να παω σε δικηγορο γιατι θα μπλεξουμε και γι αυτο ρωτησα το forum. Τα κοινοχρηστα περιλαμβανουν δεη νερο ανελκυστηρα καθαριστρια και τα διαχειριστικα. Γι αυτο σας ρωταω γιατι το βρισκω παραλογο να ειμαι στον πρωτο οροφο να εχω το μικροτερο διαμερισμα 40τμ και να πληρωνω απο 35-45 ευρω και με διαφορα απο τους αλλους οροφους(2-3) 2-5 ευρω στους οποιους οροφους μενουν οι οικοπεδουχοι. Οι Μονοι ξενοι στην οικοδομη ειμαι εγω το κενο και ο τεταρτος Εμεις ρωτησαμε αν υπαρχει κανονισμος και αυτο επρεπε να ρωτησεις το γραφειο κοινοχρηστων. Σε αυτο ηταν υποχρεωμενο να απαντησει-και να μας πεις... Αντ' αυτου εκανες προταση για εκπτωση [ποιά εκπτωση???] ποση σε ποιόν και γιατι? ΑΝ θες ρωτας, απαντας και μπορουμε να πουμε τι δεν/θα κάνεις.... τα λεμε
georgios_m Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 12:36 μμ Δημοσιεύτηκε September 10, 2015 at 12:36 μμ Άρα καλά στα υπολογίζουν. Αυτό που ζητάς είναι παράλογο και μη περιμένεις να το δεχθούν οι άλλοι ένοικοι. Το μόνο που μπορείς να προτείνεις είναι καμια περικοπή στις δαπάνες ώστε να έρχεται σε όλους φτηνότερα. Αλλιώς βρες άλλο σπίτι με λιγότερα κοινόχρηστα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα