Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 Τα τοιχία της ράμπας είναι τοίχοι αντιστήριξης με μεταβλητό ύψος από 0,00 έως 3,00~4,00μ το μέγιστο. Υπάρχουν δε περιπτώσεις όπου το μέγιστο ύψος αυτού του τοιχίου είναι 1,50μ Αν η ράμπα είναι μικρού μήκους/ύψους θεωρώ ότι δεν χρειάζονται πολλά. Αν ενώσουμε τα σόκορα των τοίχων με τα τοιχία του υπογείου μας και έχουμε και το δάπεδο της ράμπας ως ανεξάρτητο στατικά δάπεδο είμαστε ΟΚ. Αν ο τοίχος είναι μεγάλου ύψους/μήκους τότε σίγουρα η πιο οικονομική λύση είναι το δάπεδο της ράμπας να είναι και πέλμα των τοιχίων αντιστήριξης. Σ' αυτή την περίπτωση υπάρχουν κατασκευαστικές δυσκολίες αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
acnt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 @ilias Σωστά. Εκεί και στο κέντρο της ράμπας (λόγω φορτίων κυκλοφορίας) εξ'ού και το σχετικά μεγάλο h ράμπας ~30εκ @Χάρης. Σωστά. Υπάρχουν περιπτώσεις που το τοιχίο έχει ύψος έως 1,5μ. Αλλά υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις (αν όχι οι περισσότερες) που τα τοιχία της ράμπας είτε είναι καμπύλα είτε τεθλασμένα. Προσωπικά, αν και δεν μπορώ ακόμα να εκφέρω σαφή άποψη για την τεχνική σου-ενα σχηματάκι; ) προσπάθησα και βρήκα αυτόν τον κατασκευαστικό τρόπο, ο οποίος με βολεύει σε όλες τις κατόψεις ράμπας και ο οποίος είτε μπορεί να ενισχυθεί, είτε να απλουστευθεί από άποψη οπλισμού.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 Δεν θέλει καμιά ιδιαίτερη τεχνική. Κατασκευάζεις απλώς δύο τοίχους αντιστήριξης που αποτελούν τα πλαϊνά της ράμπας. Στη συνέχεια μπαζώνεις όσο χρειάζεται και τέλος κατασκευάζεις το δάπεδο (gross beton) της ράμπας. Αντιοικονομική αλλά απλή μέθοδος.
erling Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 Ο Χάρης λέει στην ουσία τον Α τρόπο που έδειξα σχηματικά (αν κατάλαβα καλά) Απλά εγώ αφήνω και κάποιες αναμονές για να συνδέσω την πλάκα της ράμπας επειδή φοβάμαι μην καθίσει. @acnt μέχρι στιγμής η παλαιότερη που έχω κάνει (1991) με τον Β' τρόπο (κουστούμι δηλαδή τοιχία και πλάκα) δεν έχει παρουσιάσει καμμία ρωγμή. Αλλά το μήκος της ήταν 5μ περίπου και μέγιστο ύψος τοιχίων 1,40μ
acnt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2009 @erling Μιλώ για την μέθοδο με τις αναμονές που δείχνεις στη φωτο. Με κάθε θάρρος σε ρωτώ διότι αυτό που δείχνεις στο σχέδιο έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως "εμβολισμός" των τοιχίων από την πλάκα αν αυτή προκύψει υπερβολικά άκαμπτη ή διαφορά έδρασης των άκρων της με την μέση. Μάλλον παιδιά είναι καλό να κάτσει ο καθένας να κάνει ένα αρχείο dxf με την μέθοδό του και να το ανεβάσει ως πρότυπη μελέτη.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα