JasonK Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Προφανώς και είναι. Η απόφαση όμως λέει πως ο ηλεκτρολόγος καταδικάστηκε για την μη εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 5. Κανονικά θα έπρεπε να καταδικαστεί για την μη εγκατάσταση ΔΔΕ (εκτός εάν ισχυρίστηκε πως είχε βάλει και τον έβγαλε ο ιδιοκτήτης, πράγμα πιθανό). Αναρωτιέμαι ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης.
ckiriako Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Αναρωτιέμαι ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης. Να σου πω, ουτε με νοιαζει ουτε τιποτα. Ο καθενας κοιμαται οπως στρωνει. Σε εγκατασταση που εκανα υδε δεν εφυγα ποτε χωρις δδε που λειτουργει σωστα, χωρις να ελεγξω τις γειωσεις. ανεβαινα στα παταρια και εξυνα τη λαμαρινα του θερμοσιφωνα για να κανει επαφη το καλωδιο, βλεπεις απο το εργοστασιο τα πνιγουν στην μπογια. Ασε με..... Εκει να καταστραφουν να μαθουν να ειναι ανθρωποι. Το ιδιο λεω στους δικους μου που εχουν κτιρια χωρις δδε και με ηλεκτρικα σε χαλια. Σιγα σιγα τα συμμαζευω αλλα αν γινει ατυχημα πριν ττακτοποιηθουν ολα τι να το κανω?
JasonK Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι το εξής: Ακόμη και εάν παραδώσει κανείς μια άρτια και πλήρως ασφαλή εγκατάσταση, εάν στη συνέχεια η εγκατάσταση δεν συντηρηθεί σωστά ή τροποποιηθεί κατά οποιονδήποτε τρόπο και συμβεί κάποιο ατύχημα (ή ακόμη χειρότερα δυστύχημα), η Ελληνική Δικαιοσύνη, εντελώς άσχετη με τεχνικά θέματα, θα ρίξει καμπάνα και στον ηλεκτρολόγο, ο οποίος θα πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας. Είμαστε λοιπόν έρμαια στις διαθέσεις και στην ευσυνειδησία/ασυνειδησία των πελατών μας.
stayros Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Άλλο να παραδώσεις μία σωστή εγκατασταση όπου οι μετέπειτα παρεμβάσεις φαίνονται και με γυμνό μάτι και άλλο να κάνεις μία ΥΔΕ ότι να ΄ναι μόνο και μόνο για να είναι ο ιδιοκτήτης τυπικά ΟΚ.
Πέτρανθος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2015 (edited) Τα στοιχεια που εβαλες που τα ειδες εσυ? Εχεις στοιχεια για βορειες χωρες, για γερμανια κτλ? Συγκεντρωτικά στοιχεία βρίσκονται εδώ [βλ. πίνακα σελ. 125]. Από τον πίνακα απουσιάζουν τα στοιχεία για την Ελλάδα [τα οποία όμως για το έτος 2009 - 27 θανατηφόρες ηλεκτροπληξίες - προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ]. Τοποθετώντας στον πίνακα αυτόν τα δεδομένα για την Ελλάδα, βρισκόμαστε αμέσως πριν την Ισπανία. Όσο για τον αριθμό των [πάνω από ] 50 ηλεκτροπληξιών ανά έτος στη χώρα μας, ευτυχώς αυτό το αρνητικό ρεκόρ "'έσπασε", για πρώτη φορά το 1984. Μετά από σκαμπανεβάσματα, από το 1994 και εντεύθεν βρισκόμαστε σταθερά κάτω από αυτό. Τα λίγα τελευταία χρόνια φαίνεται να κινούμαστε σταθερά κάτω από τις 30 ηλεκτροπληξίες κατ' έτος. Προφανώς, μένει πολύ δρόμος ακόμη για να φτάσουμε κάτω από τις 11 [Γερμανία, Ηνωμ. Βασίλειο, τηρουμένων των αναλογιών], ή κάτω από τις 2 [!!!! Ολλανδία]. Edited Σεπτέμβριος 16 , 2015 by Πέτρανθος
antloukidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2015 Όσο καιρό η ΥΔΕ θα κοστίζει 50€, δύσκολο να πλησιάσουμε τους Ευρωπαίους 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα