Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πού τοποθετείται το μαγνήσιο σε κεντρικές θερμάνεις;


CostasV

Recommended Posts

Οταν οι σωλήνες (όλοι ή μόνο μέρος τους) της κεντρικής θέρμανσης είναι χάλικινοι, τότε για την προστασία των χαλύβδινων εξαρτημάτων (λέβητας, τυχόν χαλύβδινοι σωλήνες, χαλύβδινα θερμαντικά σώματα κτλ), θα πρέπει να τοποθετηθούν διηλεκτρικοί μονωτές και μαγνήσιο.

 

Η ερώτησή μου είναι αν παίζει ρόλο πού θα τοποθετηθεί το μαγνήσιο: κοντά στο λέβητα ή κοντά στα σώματα. Στην έξοδο του νερού (καυτό) από το λέβητα ή στην είσοδο του νερού (χλιαρό) στον λέβητα. Ή μήπως στο τμήμα των χαλκοσωλήνων. Ή μήπως δεν έχει σημασία.

 

Επίσης το ίδιο ερώτημα, αν γνωρίζουμε ότι

ο λέβητας είναι χυτοσιδηρός

όλο το δίκτυο χαλκός

τα σώματα χαλύβδινα

 

Θα εκτιμούσα αν η απάντηση συνοδευόνταν από ιστοσελίδες όπου να γίνονται σχετικές αναφορές.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω ότι συνδέονται κοντά στον λέβητα, στην επιστροφή συνήθως αλλά κ στην προσαγωγή είναι OK από ότι ξέρω. Βρήκα κ μια σελίδα να δεις: http://www.agelopoulos.gr/agelopoulos/index.php?section=22

Link to comment
Share on other sites

Στο βιβλίο (ή μάλλον βίβλο) Recknagel – Springer, αναφέρεται ότι σε παρασκευαστήρες θερμού νερού, καλό είναι τα χάλκινα εξαρτήματα να τοποθετούνται μετά τα χαλύβδινα, στην ροή του νερού.

 

Οπότε, προστασία χρειάζονται οι χαλύβδινες επιφάνειες που βρίσκονται κατάντι των χάλκινων. Επειδή στο κλειστό κύκλωμα των σωλήνων της κεντρικής θέρμανσης που τουλάχιστον ένα μέρος του αποτελείται από χάλκινες σωλήνες, όλες οι χαλύβδινες επιφάνειες μπορεί να θεωρηθούν ότι βρίσκονται κατάντι των χάλκινων, συμπεραίνω ότι το μαγνήσιο καλό είναι να μπαίνει στην αρχή κάθε χαλύβδινου εξαρτήματος (κατά την φορά της κυκλοφορίας του νερού)

 

Φυσικά όλα αυτά, εφόσον έχουν τοποθετηθεί διηλεκτρικοί μονωτές ανάμεσα στα χάλκινα και χαλύβδινα εξαρτήματα.

 

Στην περίπτωση που ο λέβητας είναι από χυτοσίδηρο τι ισχύει; Βάζουμε μαγνήσιο μόνο στα θερμαντικά σώματα; Ή βάζουμε και στο λέβητα;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ξέρω είναι πως ο χυτοσίδηρος είναι αρκετά πιο ανθεκτικός από το χάλυβα.Γι'αυτό πολλές φορές οι υδραυλικοί δεν εγκαθιστούν εξάρτημα με ράβδο μαγνησίου κοντά σε αυτόν.Το θέμα όμως είναι τι γίνεται με τα χαλύβδινα σώματα που σίγουρα θα παρουσιάσουν πρόβλημα στο μέλλον αν η εγκατάσταση είναι όλη από χαλκό;;Πως μπορεί να μπαίνει ένα τέτοιο εξάρτημα πριν από κάθε σώμα χωρίς να είναι αντιαισθητικό και μη λειτουργικό (όσον αφορά στο χώρο που υπάρχει για τη συνδεσιμότητα των σωλήνων του καλοριφέρ);Ίσως για αυτό το λόγο οι τεχνικοί το τοποθετούν στην προσαγωγή του νερού στα καλοριφέρ στο σημείο όπου βρίσκονται οι συλλέκτες διανομής του νερού προς τα σώματα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.