Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης ακινήτου απο γραφειο σε οικία


themisIV

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους. Τον τελευταίο καιρό ψαχνω να βρώ μια άκρη με ένα διαμέρισμα καποιου συγγενη μου στο κεντρο της αθηνας. Λειτουργουσε σαν γραφειο για χρονια,τωρα λόγω συνταξιοδότησης φρεσκαριστηκε βαφτηκε ανακαινιστηκε ελαφρως (ντουλαπια και τετοια τιποτα το δομικο) με σκοπο να γινει σπιτι. ολα καλα μεχρι εδω,πηγα ομως στην δεη για συνδεση διοτι για καμποσους μηνες ηταν αδειο κ ειχαμε σταματησει την ηλεκτροδοτηση ,και εμαθα οτι το ακινητο ειναι περασμενο σαν γραφειο-επαγγελματικη στεγη και δεν μπορω να το συνδεσω σαν οικια. Πρεπει να κανω λεει αλλαγη χρησης ακινητου. Με αποτελεσμα να το χω τρεναρει αρκετα κ μεχρι στιγμης εχω παει σε 2 μηχανικους και δεν ξερουν να μου πουν τι ακριβως πρεπει να κανω ή να κανουν. Μπορει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση; το διαμερισμα ειναι 38 τετραγωνικά 5ος οροφος σε πολυκατοικια του 1977 στο κεντρο της αθηνας. Δεν εχει γινει καποια αλλαγη ουτε καποιο γκρεμισμα τοιχου κ τετοια πραγματα. Ευχαριστω εκ των πρωτερων κ θα ηθελα να μου πειτε τι μπορω να κανω κ που αλλου μπορω να απευθυνθω ;

Link to comment
Share on other sites

Δες τα σχέδια (κάτοψη του ορόφου) της πολεοδομίας για το ακίνητό σου.

Βρες τον φάκελο ή ζήτησε από τον διαχειριστή της πολ/ιας αν έχει να σου δώσει ή αν δεν τα βρίσκεις πουθενά πας στο αρχείο της πολεοδομίας που είναι το ακίνητο και ζητάς να σου δώσουν από τον φάκελο τα σχέδια.

 

Εκεί (αν είναι όλα εύκολα) θα δεις αν το γράφει Διαμέρισμα ή Γραφείο.

Μια που θα πας (αν πας πολεοδομία κι αφού καταφέρεις να βρεις τον φάκελο) πάρε και μερικά ακόμα χρήσιμα δεδομένα για το ακίνητο σου. Θα σου φανούν χρήσιμα.

Αν με αυτά μπερδευτείς αναθέτεις σε τεχνικό γραφείο - μηχανικό να στα κάνει όλα.

 

Πέρα απ αυτό ακόμα και γραφείο να είναι να γίνει αλλαγή χρήσης δεν είναι κάτι το δύσκολο αρκεί να υπάρχει χώρος ή υποδομή για κουζίνα και τουαλέτα στο ακίνητο.

 

και κοστολογικά στη ΔΕΗ υπάρχει διαφορά αν κάνεις σύνδεση ως γραφείο ή ως σπίτι?

 

 

 

(το θέμα σου θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει κουζίνα και μπάνιο κανονικά . Και πριν προυπήρχαν απλως τωρα ανακαινίστηκε ο εξοπλισμός τους. Οσοναφορά το κόστος αλλάζει απο γραφείο σε οικία και το έμαθα τώρα και εγώ που πήγα να κάνω την επανασύνδεση. σαν οικία ειναι 1,50 το τετραγωνικό ενω σαν γραφείο 6,50 περίπου  τον χρόνο για τα δημοτικά τέλη. Αν δεν υπήρχε κοστολογικά η διαφορά δεν θα είχα θέμα κ εφόσον πραγματικά δεν θα είναι γραφείο δεν αξίζει ο κόπος.. οπότε πρωτο βήμα πολεοδομία για ελεγχο του τι γραφει για το διαμερισμα. Αν ειναι ως γραφείο παω κατευθείαν σε τεχνικό γραφείο;

Edited by themisIV
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.