Vasili Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Γεια σας, φτιάχνω τα σχέδια για μια πιτσαρία/αναψυκτήριο (έχει και τα 2). Στο υγειονομικό μου ζήτησαν διάγραμμα ροής και σχέδιο Haccp. Για το διάγραμμα ροής βρήκα κάποια υποδείγματα και είμαι οκ. Για το σχέδιο haccp δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα / παράδειγμα ? είναι σχέδιο ή κείμενο με παρατηρήσεις - τεχνικές περιγραφές ? ευχαριστώ πολύ Βασίλης
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Γεια σας, φτιάχνω τα σχέδια για μια πιτσαρία/αναψυκτήριο (έχει και τα 2). Στο υγειονομικό μου ζήτησαν διάγραμμα ροής και σχέδιο Haccp. Για το διάγραμμα ροής βρήκα κάποια υποδείγματα και είμαι οκ. Για το σχέδιο haccp δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα / παράδειγμα ? είναι σχέδιο ή κείμενο με παρατηρήσεις - τεχνικές περιγραφές ? ευχαριστώ πολύ Βασίλης Επειδή θέλουν να πάρουν πιστοποιηση Haccp. Θα σου στείλω πμ για να καταλάβεις. 1
Vasili Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Επειδή θέλουν να πάρουν πιστοποιηση Haccp. Θα σου στείλω πμ για να καταλάβεις. Σε ευχαριστώ παρα πολύ.
vagelis_lam Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Γεια σας, φτιάχνω τα σχέδια για μια πιτσαρία/αναψυκτήριο (έχει και τα 2). Στο υγειονομικό μου ζήτησαν διάγραμμα ροής και σχέδιο Haccp. Για το διάγραμμα ροής βρήκα κάποια υποδείγματα και είμαι οκ. Για το σχέδιο haccp δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα / παράδειγμα ? είναι σχέδιο ή κείμενο με παρατηρήσεις - τεχνικές περιγραφές ? ευχαριστώ πολύ Βασίλης Φίλε Βασίλη, επίτρεψέ μου να σου πως οτι η μελέτη HACCP πρέπει να αναταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εν λόγω επιχείρησης αλλά και στις γενικές αρχές σχεδιασμού της (κρίσιμα σημεία ελέγχου, κ.α). Ως εκ τούτου, η ''τυποποιημένη'' μελέτη που ζητάς, εάν δεν είσαι έμπειρος να την ελέγξεις, μάλλον θα φορτώσει με περισσότερες ευθύνες αλλά και άσκοπη χαρτούρα τον Ιδοκτήτη ή/και και τον υπεύθυνο αυτού, διότι θα είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να την εφαρμόζει απαρέγκλιτα, αλλά και να αποδεικνύει την εφαρμογή της κάθε φορά όταν αυτό ζητείται από τις υπηρεσίες ελέγχου. Η προτροπή μου είναι να απευθυνθείς σε κάποιον που έχει ξανακάνει μελέτη HACCP και από κοινού θα βρείτε το βέλτιστο πλάνο για τον πελάτη σου. Το διάγραμμα ροής εργασιών που αναφέρεις, είναι φυσικά απαραίτητο. Προσοχή όμως!!!! Από το διάγραμμα αυτό θα εξαρτηθούν πολλέςπαράμετροι ελέγχου (άρα και εντοπισμός των Critical Control Points ) και γενικά η διαχείριση κινδύνου που θα μελετήσεις, θα καθορίσεις, θα επαληθεύσεις και τέλος θα καταγράψεις. Επειδή τα συστήματα ελέγχου ποιότητας αλλά και διασφάλισης ποιότητας (όπως και το Haccp) είναι αρκετά σοβαρά, λόγω εμπειρίας και σπουδών μου σχετικά, θεώρησε τα ανωτέρω ως συναδελφική και μόνο προτροπή 1
OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Vasili θα ανεβάσω στα downloads οδηγό Haccp. Μπορείς να το δεις από εκεί. 1
vagelis_lam Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2015 Vasili θα ανεβάσω στα downloads οδηγό Haccp. Μπορείς να το δεις από εκεί. Θα προσπαθήσω κι εγώ με τη σειρά μου να ανεβάσω στα downloads (από Δευτέρα όμως) πλήρη μελέτη μου που αφορά σε επιχείρηση παρεμφερή (ίσως περισσότερο πολύπλοκη)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα