Μετάβαση στο περιεχόμενο

λιώσιμο μολύβδου


teokaima

Recommended Posts

Γεια σας, θέλω να γεμίσω έναν σωλήνα αλουμινίου πάχους περίπου 3 χιλιοστών και φυσικά κλειστό από την μία πλευρά. θέλω να τον κάνω όσο πιο βαρύ γίνεται γι'αυτό σκεύτηκα και μου πρότειναν φυσικά τον μόλυβδο. Βρήκα παλιά βαρίδια ψαρέματος, και σκοπεύω να λιώσω αυτά με στο σπίτι με απλά υλικά και να λιώσω το λιωμένο πλέον υλικό στον σωλήνα. Ο μόλυβδος λιώνει στους 330 περίπου και το αλουμίνιο στους διπλάσιους οπότε δεν πιστεύω να υπάρξει κάποια στρέβλωση του σωλήνα. Θα εκτιμούσα συμβουλές και λύσεις για το πως να το κάνω με την περισσότερη ασφάλεια και με τον σωστότερο τρόπο ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Τέλος θα ήθελα αν θα πρέπει να περιμένω αέρια αν και δεν πιστεύω να υπάρξει θέμα με αυτό αφού απλά σκοπεύω να φτάσω μόνο μέχρι το σημείο τήξης ( με όση προσοχή γίνεται). Ευχαριστώ :)

Edited by teokaima
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι καλη ιδέα να παίζεις με την φωτιά

 

Ο σωλήνας Αλουμηνιου που εχεις τι διάμετρο εχει?

Και τι μήκος ?

Link to comment
Share on other sites

Ούτε να διανοηθείς να λιώσεις μόλυβδο : είναι τοξικός και ειδικά πολύ τοξικός για τα παιδιά και αν δεν έχεις παιδια έχουν οι γείτονες.

 

Απόσπασμα από:

 


ΜΟΛΥΒ∆ΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

 Σπύρος ∆ρίβας, Ειδικός Ιατρός Εργασίας – Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας-Υγιεινής 

της Εργασίας ΕΛΙΝΥΑΕ 

Σπύρος ∆οντάς, ∆ρ. Χηµικός – Κέντρο Υγείας-Υγιεινής της Εργασίας ΕΛΙΝΥΑΕ 

 


 


 

 

 

 

Η δηλητηρίαση από µόλυβδο πραγµατοποιείται βασικά µε δύο τρόπους: 

 

1. Αναπνέοντας µολυβδούχους ατµούς, καπνούς ή και σκόνη 

2. Καταπίνοντας σκόνη µολύβδου

 


Οι καπνοί απελευθερώνονται κυρίως στην φάση της χύτευσης και τήξης του 

µετάλλου. 

Οι σκόνες δηµιουργούνται στις φάσεις της καταστροφής των συσσωρευτών ή και 

άλλων µολυβδούχων αντικειµένων για την ανάκτηση του µετάλλου, στην µεταφορά 

των µεταλλικών καταλοίπων, στον εφοδιασµό καθώς και στον καθαρισµό των 

φούρνων. 

Οι σκόνες κατακάθονται σχεδόν παντού και µολύνουν τους τοίχους, τα δάπεδα, τις 

αυλές, τις µηχανικές επιφάνειες, τα εργαλεία, τα παπούτσια, τα µαλλιά, τα ρούχα 

εργασίας, τα χέρια, κλπ.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Σε ρώτησα την διάμετρο μπας και σου εχω λύση

Δεν απαντησες

 

Ποιο ολοκληρωμένα

Τι βάρος τελικό θες εχει

Το συνολικό μήκος του Αλουμηνιου

Και τι χρήση θα εχει ή πως που θα τοποθετηθεί

 

Οι λύσεις δεν ειναι μόνο τήξη μετάλλου

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και ο engmech, ο μόλυβδος μαζί με υδράργυρο και κάποια άλλα μέταλλα ανήκουν στα βαρέα μέταλλα και όπου βρίσκονται στο νερό ή στον αέρα υπο μορφή αερίου έχουν επιβλαβείς και τοξικές ιδιότητες. Μια λύση με επιφύλαξη, θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον χημικό μηχανικό ή τεχνικό ασφαλείας να σου πει κάποια ασφαλή μέθοδο τεχνητής τἠξης του μολύβδου ως προς την προστασία από τις αέριες αναθυμιάσεις, π.χ να φορέσεις κάποια προστατευτική μάσκα με φίλτρο και να κάνεις την δουλειά στην ταράτσα του σπιτιού.

 

Αν και πάλι είναι απαγορευτικά τα πράγματα τότε αναζήτησε άλλο μέταλλο με υψηλή πυκνότητα άρα και βάρος για την δουλειά που θέλεις.

 

Ενδεικτικά για τις πυκνότητες δες διάφορους πίνακες από εδώ: https://www.google.gr/search?q=density+of+metals&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI_MPLrO-DyAIVTMAUCh1QvgN6&biw=1440&bih=776#imgrc=_

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη που δεν απάντησα γρήγορα. Ο σωλήνας έχει μήκος περίπου 35 εκατοστά και διάμετρο εξωτερική περίπου 3,5 εκατοστά. 3 Είναι ο σωλήνας που στηρίζει την σέλα στο ποδήλατο μου, το να βαρύνεις το ποδήλατο σου είναι ένα τρικ αν θέλετε, ώστε να βελτιώσεις την απόδοση σου, όντας ποδηλάτης. έχω σκεφτεί φυσικά ότι αν το κάνω σπίτι μου θα το κάνω στην ταράτσα και με μάσκα για προστασία, μα περισσότερο ανησυχώ για τους γείτονες, αν και το μέρος είναι αρκετά ανοιχτό ώστε να μην απειληθεί κανένας και αυτό φυσικά γίνεται με προσοχή και στον αέρα της ημέρας. Θέλω περίπου να λιώσω 3,5 κιλά ή έστω όσα χωράνε στο παλουκόσελο, για την προπόνηση. Όσους έχω ρωτήσει μου έχουν προτείνει να το λιώσω με προσοχή ακόμα και σε μπρίκι και πραγματικά με έχει ξαφνιάσει το πόσο απλό φαίνεται, αλλά λόγω του ότι είναι επικίνδυνο υλικό θέλω να είμαι όσο πιο προετοιμασμένος γίνεται είτε το κάνω μόνος είτε με επαγγελματία.

Link to comment
Share on other sites

Σκεύτομαι πως για να κρατήσω το παλουκόσελο για να βάλω το λιωμένο υλικό, φτάνει να το βάλω σε έναν κουβά με άμμο, εφόσον το λιώσω σπίτι μου.

Link to comment
Share on other sites

Βρες καλύτερα κάποια άλλη λύση. Στο παρελθόν είχα παρακολουθήσει τη διαδικασία από επαγγελματίες ψαράδες που έλιωναν μολύβδινους σωλήνες για να φτιάξουν βαρίδια ψαρέματος. Λίγο να ξεφύγει η θερμοκρασία έχουμε κατάσταση "βρασμού" με φυσαλίδες αερίων που σκάνε στην επιφάνεια ... και όποιον πάρει ο χάρος ...

Σαν διαδικασία φαίνεται απλή αλλά έχει αστάθμητους παράγοντες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.