Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ως ασχετος, ερωτω.

 

Μια τετοια διαμορφωση υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει προβλημα στη ροη του αερα?

 

βλέπω 2 σημεία υποπιέσεων με αποτέλεσμα να έχεις μέχρι και σωματοποίηση διεύθυνσης ροής για συγκεκριμένη παροχή. 

 

terry θα πρέπει να λύσεις τις Εξισώσεις BERNOULLI. 

 

ή να κατεβάσεις το Interactive Physics και να το λύσεις γραφικά.

Edited by terry
Δημοσιεύτηκε

Βασικα μηπως το πηγαινουμε αναποδα? Κανονικα δεν πρεπει να αρχισουμε απο τον χωρο που θα εγκατασταθει ο απορροφητηρας, το ποσες εναλλαγες θελουε να επιτυχουμε ή την γεωμετρια εστιων-απορροφητηρα και την ταχυτητα του αερα εκει, να δουμε τι παροχη περιπου πρεπει να εχουμε κτλ κτλ? Οπως το γραφει ο τερυ εχει καταληξει σε συγκεκριμενη διαταξη σωληνωσεως και οι τριβες-απωλεια πιεσης-συμπεριφορα του αερα που απαγεται αλλαζουν με την παροχη, αλλα λιγο πολυ θα παιξει γυρω στα 500m^3/h για να εχει αξιοπρεπεις συνθηκες και αοσμο χωρο

Δημοσιεύτηκε

Μια εστια με 4 ματια ειναι συναδελφε.

Κουζινα κατοικιας ειναι..

Δημοσιεύτηκε

Terry Παλικάρι, τι ύψος έχεις ως την πλάκα?

Και πόσο κάτω από το δοκάρι, το ψηλότερο που μπορεί να σου βγει?

Επίσης από πάνω, τι έχεις?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Άλλαξε και τις διατομές αρχή και τέλος.

Όταν στενεύει ανεβάζει ταχύτητα οπότε τραβάει πιο καλά.

(υποθέτω ότι θα έχεις ανεμιστήρα στο τέλος της εξόδου για να ρουφάει)

 

τωρα αν θες να κάνεις και υπολογισμό με Bernoulli για τις διατομές, θα είσαι τοπ για μια εστία.

(περα απ την εστία έχει και φούρνο ή είναι αλλού ο φούρνος?)

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε

Terry Παλικάρι, τι ύψος έχεις ως την πλάκα?

Και πόσο κάτω από το δοκάρι, το ψηλότερο που μπορεί να σου βγει?

Επίσης από πάνω, τι έχεις?

 

Καθαρο οροφου θα προκυψει 2.75-2.80.

Το δοκαρι εχει κρεμαση 45εκ.

Απο πανω ειναι αλλος οροφος, αρα δεν υπαρχει δυνατοτητα κατακορυφης τοποθετησης.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ναι πραγματικη περιπτωση.

Η διατομη λογικα θα ειναι Φ120.

Ανοξειδωτη (λογικα παιζει μικρο ρολο το υλικο, στις τριβες).

Το υλικό παίζει ρόλο στις τριβές. 

 

για ένα μπούσουλα δες εδώ αν και είναι για επαγγελματικές κουζίνες.

http://www.michanikos.gr/files/file/1163-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/

 

Επίσης, οι κλασικοί αποροφητήρες, είτε έχουν στο πλαί τους ντουλάπια που τους βοηθάει στο να συλλέγουν είτε είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος από την κουζίνα. Ένας απορροφητήρας νησίδας είναι η δυσμενέστερη περίπτωση γιατί επιρρεάζεται από ρεύματα αέρα (ανοιχτές πόρτες παράθυρα κλπ) από όλες τις πλευρές του.

 

Με την κατάλληλη διαστασιολόγηση θα μπορείς να πας σε ορθογωνικό ή και οβάλ αγωγό αν το διαθέσιμο ύψος είναι θέμα. Για τις γωνίες που κάνει ο αγωγός αν είναι σωστά διαστασιολογημένες δεν θα σου προκαλέσουν μεγάλη πτώση πίεσης. Καλό θα ήταν οι γωνίες σου να μην έχουν εσωτερικά πτερύγια γιατί εκεί θα έχεις επικαθήσεις από έλαια, αλλά μπορείς να βρεις γωνίες με ημικυκλική διαμόρφωση (radiused bends). 

 

Οι κυκλικοί αγωγοί έχουν την κακιά συνήθεια να χάνουν αέρα στις ενώσεις τους αλλά είναι φθηνότεροι και συνήθως υπάρχουν σε στοκ. Μπορείς να το αποφύγεις αυτό αν βάλεις τον ανεμηστήρα στο τέλος ώστε όλο το δίκτυο να είναι σε αρνητική πίεση.

 

Έχει δίκιο ο Didonis για την ταχύτητα αλλά μεγαλύτερη ταχύτητα=περισσότερες απώλειες, ειδικά σε γωνίες και επίσης περισσότερος θόρυβος-κραδασμοί.

Θα σου πρότεινα να μην πας παραπάνω από 5m/s ταχύτητα (7m/s είναι το όριο σε επαγγελματικές κουζίνες για όλο το δίκτυο).

Edited by rootbreaker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.