Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός κόστους φυσικού αερίου


Natalia2

Recommended Posts

Γεια σας!

 

Μένω σε ένα στούντιο 29 τετραγωνικών με 2 μόλις σώματα. Για τους 4 μήνες που χρησιμοποιούσα το φυσικό αέριο μου στάλθηκαν λογαριασμοί συνολικής χρέωσης 750Ε. Η θέρμανση είναι κεντρική αλλά το κάθε διαμέρισμα έχει τον δικό του διακόπτη για να ανοίγει το φυσικό αέριο όποτε το επιθυμεί. 

 

Την θέρμανση την άνοιγα για περίπου 12 ώρες το βράδυ. Όχι καθημερινά, καθώς υπήρχαν μέρες που ήμουν εκτός πόλης. Μερικές φορές μάλιστα έκλεινα και το ένα σώμα για οικονομία. Το σπίτι που νοικιάζω είναι στην Αθήνα. Μία γνωστή μου στη Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιεί κι αυτή φυσικό αέριο μου είπε ότι για των 100 τετραγωνικών σπίτι, με τα 6 σώματα, για την ίδια περίοδο πλήρωσε 390Ε. Σε σύγκριση λοιπόν, το ποσό που μου χρεώθηκε θεωρείται υπέρογκο.

 

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή κάποιος από την οικοδομή κλέβει ή είναι χαλασμένο το ρολόι μου. Υπάρχει γραφείο που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της οικοδομής. Παραπονέθηκα για την χρέωση και μου είπαν ότι το ρολόι τόσα έγραψε και πρέπει να πληρώσω. Για τον μήνα Απρίλιο που άνοιξα τη θέρμανση μόνο για 2 βράδια μου ήρθε λογαριασμός 240Ε!!! Από το γραφείο είπαν ότι έγινε έλεγχος από το Φυσικό Αέριο Αττικής και δε βρήκαν κάποια βλάβη στο κεντρικό σύστημα. Έκανα προσωπική αίτηση στο Φυσικό Αέριο Αττικής να μου κάνουν έναν κατά προσέγγιση υπολογισμό του λογαριασμού που έπρεπε να μου έρθει σύμφωνα με τα τετραγωνικά, τα σώματα και ό,τι άλλο τέλος πάντων χρειάζεται για να γίνει ο υπολογισμός, ώστε να δείξω αυτό το χαρτί στον ιδιοκτήτη και να του πω ότι εγώ πληρώνω αυτό το ποσό και να κανονίσει ο ίδιος να βρει τι γίνεται με τα υπόλοιπα. Η απάντησή τους ήταν ότι η οικοδομή είναι ο πελάτης και ότι δεν προσφέρουν αυτοί τέτοιες υπηρεσίες.

 

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει πως υπολογίζεται η κατά προσέγγιση χρέωση να με βοηθήσει; Προσπαθώ να βρω το δίκιο μου και δε μπορώ!  :sad:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.