Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχεδίαση υποστυλώματος από λογισμικό


 

Recommended Posts

Το σχεδιαστικό του υποστυλώματος απότο εν λόγο πρόγραμμα είναι σωστό?

Μου βγάζει 3 τμήσεις και τοποθετεί και S. Είναι αναγκαία τα S ή σχεδιαστικό λάθος?

 

http://rapidshare.com/files/187266607/oplismos.JPG.html

Δεν μπορώ να ανεβάσω την φώτο εδώ. Μπορεί κάποιος να το πράξει ευχαριστώ. (Attachment cannot be added, since the max. number of 0 Attachments in this post was achieved)

 

ή εδώ

http://lhlogismiki.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=6825#6825

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν το κάνεις τετράγωνο? Αυτό το σπάσιμο εκεί προβλήματα δημιουργεί και είναι δύσκολο να γίνει και κατασκευαστικά.

Link to comment
Share on other sites

επισύναψα στην δεύτερη διεύθυνση ακόμα μία φώτο μεγαλύτερου υποστυλώματος για να φανεί πιο καθαρά το πρόβλημα με τους S συνδετήρες.

 

Θα τα κάνω 4τμητα όλα με προσθήκη οπλισμού για να κοιμάμε ήσυχα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θεωρώ ότι το υποστύλωμα, που απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι γωνιακό και στο οποίο κατά συνέπεια καταλήγουν δοκοί, είναι μικρό για να αγκυρωθούν ορθά τα σίδερα των δοκών.

Έπειτα, οι συνδετήρες Φ10 που προκύπτουν δηλώνουν ότι καταπονείται ιδιαίτερα σε διάτμηση και συνεπώς καλό θα ήταν να μεγαλώσει για να γίνει το Φ10 -> Φ8.

Με τη μορφή Γ, όπως ειπώθηκε, αυτών ειδικά των διαστάσεων μόνο κατασκευαστικές δυσκολίες θα έχουμε και σπατάλη οπλισμού καθότι γενικώς τα υποστυλώματα μορφής Γ υστερούν των τετράγωνων από στατικής άποψης.

Αν παρόλα αυτά επιθυμείς να κρατήσεις αυτή τη διατομή όπως έχει, δύο τσέρκια ορθογωνικά 19*29cm αρκούν. Ούτε S ούτε κάτι άλλο. Οι τμήσεις εξακολουθούν να είναι τρεις.

Link to comment
Share on other sites

Οι τμήσεις εξακολουθούν να είναι τρεις.

Διαφωνώ. Αν το τσέρκι είναι 19/29 στην πλευρά των 29εκ θές 3 σίδερα. Αν κοιτάξουμε το Κ35 25/35/25/35, στην αριστερή παρειά το μεσαίο σίδερο "δένει" από το τσέρκι (19/29 ή τί άλλο είναι) το οποίο υπάρχει κατά τον Χ άξονα. Το απέναντι του όμως, το γωνιακό, όχι. Γι'αυτό τον λόγο τοποθετούνται οι σιγμοειδείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.