Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εν συντομία θα γράψω.

 

Η οικοδομή μας συνορεύει με 2 ακόμα πολύκατοικιες αριστερά και δεξιά του δρόμου καθώς είναι κατηφόρα δίπλα από το βουνό του σειχ-σου είναι οικοδομή του 1992.

Τόσα χρόνια δεν είχαμε θέμα και στα ξαφνικά φέτος αρχίσαμε να βλέπουμε νερό κάτω στο υπόγειο νερό εννοώ παράδειγμα να πάρεις 3-4 λίτρα νερό και να τα σκορπίσεις στο πάτωμα και να αφήσουν λεκέ ,δεν μιλάμε για μεγάλη ποσότητα.

 

Δεν είχαμε ποτέ θέμα με νερό,μούχλα κτλ. 

 

1. ήρθε ΕΥΑΘ 3 φορές έλεγξε τις συνδέσεις από δρόμο εώς αυλή αν έχουν θέμα,τα λούκια τα δικά μας επίσης και όλα βγήκαν καθαρά

2. ο δίπλα είχε ένα παρτέρι το οποίο κατέβαζε νερό προς στο έδαφος, και είχε τρύπες προς το έδαφος , ο άνθρωπος τα έκλεισε γιατί νόμιζε ότι έκανε εκείνος την ζημιά,ούτε αυτό ήταν τελικά.

3. ήρθε υδραυλικός είδε και τις συνδέσεις από την υδροροή που μαζεύει από τα μπαλκόνια μπας και χάνουμε κάτι.

4. τα σχέδια της οικοδομής δείχνουν ότι τριγύρω από το σημείο εκεί στο υπόγειο ούτε πιο πάνω προς το πρώτο όροφο δεν υπάρχει σωλήνας κτλ. ο οποίος μπορεί να έσπασε.Άρα ούτε και αυτό

 

Ξανα ήρθε η ΕΥΑΘ και μας έκαναν αίτηση για το χημείο κράτους μήπως όντως είναι θέμα από κάποια σωλήνωση από πιο διπλανή οικοδομή, αλλά επίσης μας είπαν ότι 5-6 οικοδομές πιο πάνω(στην ανηφόρα) έχει πηγάδι το οποίο το έκλεισε ο δήμος πριν χρόνια ,και μπορεί τώρα με τις βροχές να γέμισε και λόγω ότι είμαστε χαμηλά να βγαίνει με πίεση σε εμάς.

 

Παρένθεση ,το πάτωμα είναι φούλ στο μπετό και γύρω γύρω είχαν και καλά κάνει την οικοδομή πιο ενισχυμένη.

 

Τέλος πάντων μέχρι να γίνει όλο αυτό επειδή έχουμε ξεπαραδιαστεί στο θέμα μέσης με το να σκύβουμε και να μαζεύουμε το νερό που τρέχει λίγο λίγο και έχει καλύψει πλεόν όλο το υπόγειο από εκεί που ήταν 3-4 λίτρα απλωμένα πλεόν μιλάμε για 10-12 λίτρα για όλο το 24ώρο.

 

Θα κάνουμε draingate ,στην πλευρά του τοίχου που έχει το θέμα με μια αντλία νερού.

Το θέμα είναι ότι τι αντλία νερού θέλουμε; ψάχνω ψάχνω και έχει ένα κάρο αντλίες.

 

Όμβριών υδάτων ; Αντλία νερού επιφάνειας; Έτσι χωρίζονται...

 

Μιλάμε για απλή λύση καθώς το θέμα δεν είναι μεγάλο.

 

3 στενά πιο δίπλα επιπλοποιός στο υπόγειο του έχει 2 μεγάλες αντλίες γιατί είχε στα ξαφνικά 1 μέτρο νερό μέσα στην αποθήκη του, αν το πάρεις γραμμικά είναι στο ίδιο ύψος με εμάς αλλά πολύ πιο "πίσω" σε άλλο στενό .

 

για βοηθάτε...

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

να φωνάξετε γεωτέχνη

 

Υπάρχουν ιδιωτικοί ;

 

Βάλαμε φρεάτιο εδώ και 2 μέρες,μαζεύει λίγο νερό εκεί μέσα, με αντλία υποβρύχια αλλά  ... συνεχίζει και βγάζει λίγο λίγο από τον τοίχο στην ένωση και πλέον βγάζει νερό πιο μέσα στο υπόγειο δηλαδή σε άλλο δωμάτιο (από τον ίδιο εν σειρά τοίχο)

 

Τι στο καλό;

 

Το χημείο πάντως έδειξε βρώμικο νερό, και όχι από ΕΥΑΘ.

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν ιδιωτικοί ;

 

Βάλαμε φρεάτιο εδώ και 2 μέρες,μαζεύει λίγο νερό εκεί μέσα, με αντλία υποβρύχια αλλά  ... συνεχίζει και βγάζει λίγο λίγο από τον τοίχο στην ένωση και πλέον βγάζει νερό πιο μέσα στο υπόγειο δηλαδή σε άλλο δωμάτιο (από τον ίδιο εν σειρά τοίχο)

 

Τι στο καλό;

 

Το χημείο πάντως έδειξε βρώμικο νερό, και όχι από ΕΥΑΘ.

 

Το βρώμικο νερό δεν μου λέει τίποτα διότι αναλύσατε το νερό μέσα απο το επίχωμα, χώματα, κλπ.

 

Πιθανότατα με το φρεάτιο αλλάξατε τον ενεργό δρόμο του ύδατος. Σε κάθε περίπτωση ένας γεωτέχνης με γεωρανταρ μπορεί να βρει την πορεία και την πηγή. 

Δημοσιεύτηκε

Το βρώμικο νερό δεν μου λέει τίποτα διότι αναλύσατε το νερό μέσα απο το επίχωμα, χώματα, κλπ.

 

Πιθανότατα με το φρεάτιο αλλάξατε τον ενεργό δρόμο του ύδατος. Σε κάθε περίπτωση ένας γεωτέχνης με γεωρανταρ μπορεί να βρει την πορεία και την πηγή. 

 

Που μπορούμε να βρούμε έναν τέτοιο άγιο ;

 

Μένω Θεσσαλονίκη.

 

Ναι,έγινε ανάλυση κτλ. αλλά και πάλι το φρεάτιο "δεν" γεμίζει τόσο νερό ώστε να "μην" βγαίνει από το τοίχο..

Δημοσιεύτηκε (edited)

το κόστος είναι βαρύ ;

και για την ακρίβεια τι ζητάω από την εν λόγω εταιρία , τι ανάλυση να κάνουν;

Edited by kostassid
Δημοσιεύτηκε (edited)

Δεν ξέρω τι χρεώνουν απλά βρήκα μια εταιρία στην Θεσσαλονίκη

 

Τους ζητάς να κάνουν μια εκτίμηση υδάτινου κορεσμού υπεδάφους θεμελίωσης. Στην ουσία θα σου φτιάξουν μια 3διάστατη απεικόνιση με την κάτοψη να δείχνει τις περιοχές που υπάρχει νερό και στον άξονα ζ το βάθος του ύδατος. Ανάλογα με το βάθος εκπομπής μπορείς να εντοπίσεις αν υπάρχει σύνδεση με υδροφόρο κλπ. Συνήθως τα 7 μέτρα βάθος είναι αρκετά. Επειδή έχεις και τα υπόγεια θα σκανάρουν πρώτα στην στάθμη ισογείου περιμετρικά και μετά σε 2-3 φατνώματα υπογείου. ταυτόχρονα θα εντοπίσουν και όλες τις σωληνώσεις που πιθανόν δεν υπάρχουν στα σχέδια. 

 

Απο τα λεγομενά σου η είσοδος του νερού γίνετε απο τον αρμό της πλάκας με το τοιχίο. Είναι τυπικό πρόβλημα οταν δεν έχει γίνει χρήση κορδονιών στεγάνωσης. Φτιάχνετε γενικά εύκολα αν είναι το μόνο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να σφραγίσεις το εσωτερικό μόνο διότι θα αυξήσεις την τριχοειδή απορρόφηση απο την έξω πλευρά που δεν βλέπεις και θα φας τον οπλισμό. Οταν τελικά θα το δεις (εκτίναξη σκυροδέματος) απο την εσωτερική πλευρά θα είναι τρομακτικά αργά. Στις περιπτώσεις αυτές σφραγίσουμε με διογκούμενο ένεμα τον αρμό και μετά κάνουμε χρήση κάποιου συστήματος crystal growth αν το πορώδες του σκυροδέματος δείχνει καλό και έχει μια τοπική αντοχή πχ >16MPa.

 

Σε κάθε περίπτωση και το λέω απο πείρα το μεγαλύτερο πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η πιθανή υποβάθμιση της αντοχής του σκυροδέματος στην στάθμη τριχοειδούς. 

 

 

Για να το λύσεις αυτό θα πρέπει να πάρεις 2 διαμπερή καρότα. Ενα στην στάθμη τριχοειδούς Α) και ένα σε ύψος 3 φορές μεγαλύτερο απο την στάθμη τριχοειδούς β). Την στάθμη τριχοειδούς θα την βρεις με υγρασιόμετρο ή θερμοκάμερα.

 

Θα τα πας στο εργαστήριο και θα τα κόψεις στην μέση. Δηλαδή Α1 (εξωτερική παρειά προς μέσο) +Α2 (μέσο προς εσωτερική παρειά)=Α και Β1+Β2=Β με Α1=Α2, κλπ.

 

Τα αποτελέσματα θα σου δώσουν 3 σενάρια

 

Σενάριο 1. η αντοχή του Α1<< Α2 και Α2 περίπου ίσο με Β1 και Β2 τότε έχεις μια σοβαρή μεν περίπτωση αλλά ελεγχόμενη

Σενάριο 2 η αντοχή του Α1 περίπου ίση με αυτή του Α2 και <<< Β1 και Β2 τότε έχεις μια εξαιρετικά σοβαρή περίπτωση

Σενάριο 3.  η αντοχή του Α1 περίπου ίση με αυτή του Α2 και περίπου ίση με Β1 και Β2 τότε δεν έχεις κανένα σοβαρό πρόβλημα πλέον των υδάτων

 

Η πολλαπλή ανίσωση δεν είναι 10-15% αλλα > 25% διαφορά αντοχής. Μην ξεχνάς οτι απο την στιμγή που μιλάμε για το ίδιο καρότο η πιθανότητα κακοτεχνίας είναι ελάχιστη ώστε να επηρεάσει σημαντικά την αντοχή μεταξύ Α1 και Α2 ή Β1 και Β2. 

 

Στο σενάριο 1 και 2 έχεις πάει σε εξειδικευμένο μηχανικό απο χθες. Για το σενάριο 3 πήγαινε και αύριο. 

Edited by Ροδοπουλος
Δημοσιεύτηκε

Πήρα τηλ. στην εταιρία που με είπες ,και στην άλλη που βρήκα geonesis κάπως έτσι και κανείς δεν απαντάει.

 

Ξέρουμε κάτι παραπάνω από κάποια άλλη εταιρία για Θεσσαλονίκη;Το πράγμα χειρροτερεύει και η αντλία δεν κάνει τίποτα απολύτως.

 

Ωραία αυτά που μου εξήγησες αλλά εγώ ένας απλός άνθρωπος είμαι δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα παρότι μου έγραψες τόσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.