thanasis1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2015 Θελω να εκδόσω εντός σχεδίου, αδεια δόμησης για προσθήκη ισογείου κατοικίας. Εντός του οικοπέδου εμβαδού 620.00μ2 άρτιου & οικοδομήσιμου υπάρχει ισόγειος οικία η οποία σε συμβόλαιο του ιδιοκτήτη το έτος 1956 αναφέρει τα εξής : οτι η οικία οικοδομήθηκε πλέον των τεσσαράκοντα (40) ετών, δηλ. το 1916. Αναφέρει ακόμη οτι αποτελει οικίαν χαμώγαιον εκ πέντε (5) κουφωμάτων. Πράγματι υπάρχουν τα πέντε κουφώματα στην κατοικία σήμερα και ακόμη απο τα υλικά που ειναι φτιαγμένη τεκμαίρεται οτί είναι πρίν το '55. (πέτρινοι εξωτερικοί τοίχοι 65εκ., δάπεδο απο τσιμέντο κ.λπ.) Η πολεοδομία και συγκεκριμένα του Δήμου Ελευσίνας αποφαίνεται οτι πρέπει να δηλωθεί με τον Ν.4178/13. Σε ερώτηση μου οτι το συμβόλαιο ειναι δημόσιο έγγραφο και αποτελεί απόδειξη του χρόνου κατασκευής,η πολεοδομία απαντά ως παρακάτω : που ξέρω εγώ αν στο μεσοδιάστημα γκρεμίστηκε είτε ολόκληρη είτε τμήμα της και ξαναφτιάχτηκε. Για να στο περάσω αναφέρει πρίν το '55 έπρεπε στο συμβόλαιο να υπάρχουν μέτρα & εμβαδόν. Τα πέντε (5) κουφώματα που αναφέρει το συμβόλαιο δεν αποδεικνύουν τίποτα? Σημειώνω οτι δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες στο συγκεκριμένο σημείο. Ζητώ την συμβουλή σας γιατί τα εχω πάρει κρανιοεγκεφαλικά !!!
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2015 Στο συμβόλαιο ο καθένας δήλωνε ότι ήθελε. Η πιο εύκολη λύση είναι αυτή που σου πρότειναν. Θα κάνεις χρήση της εγκυκλίου 4. Αφού τα μορφολογικά στοιχεία του συντελούν στην άποψη ότι το κτίριο προϋφίσταται του 1955, θα βρεις μια λοιπή παράβαση η οποία έγινε μεταγενέστερα του 1955 και θα το εντάξεις με πρόστιμο 500 Ε. Ένα κτίριο τόσων δεκαετιών, σίγουρα έχει μεταγενέστερες παρεμβάσεις με την πιο συνηθισμένη να είναι η αλλαγή στέγης, ή κάποια βεράντα+σκάλα, η εξώστη από σκυρόδεμα κλπ. ΑΡΘΡΟ 1 1) Παρ. 2.α : Κτίριο που υφίσταται προ της 30.11.1955, ηµεροµηνίας ισχύος του από 9.8.1955 βασιλικού διατάγµατος είναι νοµίµως υφιστάµενο κατά τα οριζόµενα στην παρ. 1δ του άρθρου 23 του ν. 4067/12. Ο χρόνος ανέγερσής του συνήθως τεκµαίρεται από τον τρόπο κατασκευής του και δεν απαιτείται η υποβολή σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, προκειµένου να υπαχθούν στο ν. 4178/13 µεταγενέστερες αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης που δεν εµπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρούσας παραγράφου.
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2015 Η λογική "που ξέρω αν γκρεμίστηκε και ξαναφτιάχτηκε", αν εφαρμόζεται, εφαρμόζεται και για τα κτίρια που υπάρχει οικοδομική άδεια - δηλαδή και άδεια να έχει, δεν ξέρουμε αν είναι νόμιμο, σύμφωνα με την πολεοδομία. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να ελέγξεις και στο συμβόλαιο, αν περιγράφει δωμάτια κλπ και βλέπεις ότι περιγράφεται. Το συμβόλαιό σου αποδεικνύει ότι έχει κατασκευαστεί ότι περιγράφεται στο συμβόλαιο, τουλάχιστον τόσο διάστημα πριν, όσο θέλει να κατασκευαστεί. Στο Ε9 το δηλώνει; Όχι σημερινό, διορθωμένο. Δες σε παλιό. Επίσης αν εκείνη την περίοδο δεν γράφανε τετραγωνικά στα συμβόλαια, αυτό δεν είναι πολεοδομική παράβαση. Από την στιγμή όμως που μπλέκεις με πολεοδομία, ότι σου πει ο υπάλληλος που θα σου δώσει την άδεια. Συνήθως οι υπάλληλοι φοβούνται να δώσουν κάτι που δεν είναι 100% σίγουροι, και καλά κάνουν τις πιο πολλές φορές λόγω του τρόπου που διώκονται, όταν για τα χοντρά μερικούς δεν τους πειράζουν. Από εκεί και πέρα στην δική σου περίπτωση (προσωπική μου άποψη) υπερβάλλουν.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2015 (edited) Αν πριν βγάλεις την "άδεια δόμησης", ολοκλήρωνες τη διαδικασία της "πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος ως προ του 55", θα είχε πρόβλημα;;; Edited Οκτώβριος 20 , 2015 by ΙΑΣΟΝΑΣ
arcgeo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2015 Όπως τα λέει ο Ιάσονας. Η ύπαρξη του κτιρίου μπορεί να τεκμαίρεται δεν τεκμαίρεται όμως η επιφάνεια εφόσον στο συμβόλαιο δεν αναφέρονται τετραγωνικά. Άλλωστε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις των προ του 55 εκτός από την απόδειξη της ύπαρξης απαιτείται και η πιστοποίηση του νομίμου περιγράμματος.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα