Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

 

Ενδιαφέρομαι για την ανάπτυξη/σχεδίαση και κατασκευή μιας Stirling Μηχανής (οποιουδήποτε τύπου αρχικά) για συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για συνεργασία ή για οποιαδήποτε ερώτηση msg me.

 

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Θα πρέπει να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος ως προς τι θα χρησιμοποιήσεις την μηχανή? Για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας? Ο σκοπός της όλης σκέψεις σου είναι για εμπορικούς σκοπούς ? η για έρευνα? :roll:

Δημοσιεύτηκε

Ναι αυτό που έχω σκεφτεί σε πρωταρχικό στάδιο είναι η χρήση μιας τέτοιας μηχανής για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κύριως για οικιακή χρήση, περίπου γύρω στα 5 kW φαντάζομαι.

Όσον αφορά το θέμα εμπορευματοποίησης σε αυτο το στάδιο δεν το εχω σκεφτεί ιδιαίτερα. Άλλα αν προκύψει κάτι λειτουργικό γιατι όχι, σε λογικά πλαίσια πάντα, έτσι ώστε να είναι προσιτό από όλους.

Δημοσιεύτηκε

Κοίτα ενδιαφέρων μου ακούγεται ........το θέμα είναι να το συζητήσουμε αναλυτικότερα για να δούμε τι ακριβώς πρόβλημα έχουμε …..θα είμαι στην έκθεση Climatherm στο περίπτερο της Sanyo όλο το Σ/Κ αν δεν έχεις πρόσκληση στείλε μου email [email protected] να συνεννοηθούμε 8-)

Δημοσιεύτηκε

Φίλε ήρθα στην έκθεση το Σάββατο το πρωί αλλά δεν σε ήξεραν στο περίπτερο της Sanyo.

Τέλος πάντων το πρώτο βήμα κατά την γνώμη μου που πρέπει να γίνει είναι να αποφασιτεί τι τύπου Stirling θα φτίαξουμε. Προσπαθώ να συλλέξω κάποιες πληροφορίες όσον αφορά αυτό το θέμα αλλά από μια πρώτη εκτίμηση θεωρώ οτί η τύπου Α είναι πιο εύκολη.

Έχεις κάποια βιβλιογραφία ή ψάχνεις κύριως μέσω Internet?

Δημοσιεύτηκε

Κρίμα ρε συ …. Γιατί δεν ρώτησες ?? το όνομα μου δεν το θυμόσουν? Τέλος πάντων …… για να αποφασίσουμε τον τύπο πρέπει να βρούμε πρώτα τι σύνθεση θα κάνουμε δηλαδή…. Αν χρησιμοποιήσουμε θερμοσυσσωρευτές η μηχανή μας θα δουλέψει με νερό…. Αν χρησιμοποιήσουμε φωτοβολταικα ή Ανεμογεννήτριες η μηχανή θα δουλέψει με αέρα ή λάδι …(Λέω εγώ τώρα …) Ο Τύπος Α τις συγκεκριμένης μηχανής έχει την πηγή θερμότητας έξω από το δοχείο διαστολών…. Εμείς έχουμε όμως η ζεστό νερό μέχρι 80ο C ή ρεύμα που με την βοήθεια μια αντίσταση έχουμε θερμότητα, άρα πρέπει να βρούμε ποιος συνδυασμός έχει τις λιγότερες απώλειες σε ενέργεια και πως θα φτάσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα ροπής της μηχανή μας ούτος ώστε να μπορέσουμε να παράγουμε ενέργεια…

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

 

Sorry για την καθυστέρηση της απάντησης αλλά δεν πρόλαβα να ελέγξω το forum.

Όσον αφορά το εργαζόμενο μέσο, από τα λίγα που γνωρίζω, καλό είναι να χρησιμοποιηθεί υδρογονό ή ήλιο. Όσον αφορά την πηγή θερμότητας σκεφτόμουν κάποια από τις ανανεώσιμες πηγές, π.χ. βιοντίζελ, βιομάζα ή αυτα που ανέφερες.

Λοιπόν για να ξεκινήσουμε με μια σειρά προτείνω να συλλέξουμε κάποιες γενικές πληροφορίες όσον αφορά τα βασικά στάδια της διαστασιολόγησης και στην συνέχεια τα βασικά χαρακτηριστικά των τύπων των μηχανών, έτσι ώστε να αρχίσουμε τους υπολογισμούς. Έχεις ξαναασχολήθει με τις Stirling, έχεις κάποια βιβλιογραφία με την οποία δουλευεις. Έχω το βιβλίο το G.Waλker αλλά δυστυχώς δεν το έχω μελετήσει πλήρως, το οποίο αν θες μππορω να στο δώσω. Το email στο οποίο μπορείς να μου στελνεις μην. ειναι το [email protected]

  • 9 months later...
Δημοσιεύτηκε

Χρηματοδότης (με λεφτά δηλαδή :smile: ) υπάρχει; Ακόμα και αν εργαστεί κάποιος χωρίς αμοιβή, η κατασκευή ενός προτύπου χρειάζεται λεφτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.