Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα οικοπέδου μετά από συνένωση


elina_inv

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είμαι ιδιώτης και θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με ένα προσωπικό πρόβλημα...

 

Εντός σχεδίου πόλης (Χανιά, Κρήτης):

Υπάρχουν 3 όμορα, μικρά οικοπεδα (συνεχόμενα μεταξύ τους), εμβαδού 100μ2, 67μ2, και 73 μ2.  Τα πρώτα δύο συνενώθηκαν ήδη από το 1999. Το τρίτο ανήκει σε κάποιον άλλον.

 

Έστω ότι σήμερα, το 2015 ένας εντελώς νέος ιδιοκτήτης αγοράζει και τα 3 οικόπεδα και σχηματίζει ένα μεγάλο (240μ2) το οποίο καλύπτει την κατα κανόνα αρτιότητα της περιοχής (που απαιτεί εμβαδό 200μ2 και πρόσοψη 10μ, και δίνει ΣΔ 2).

 

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

Το νέο οικόπεδο που σχηματίζεται μπορεί να βγάλει άδεια οικοδομής με βάση την κατα κανόνα αρτιότητα της περιοχής και τον αντίστοιχο ΣΔ?

 

Μας ενδιαφέρει αν τα μικρότερα οικοπεδα που συνενώσαμε δεν είχαν αρτιότητα? Ή απαιτείται να είχαν έστω κατά παρέκκλιση αρτιότητα, οπότε πρέπει να δούμε και τους χρόνους σχηματισμού τους?

 

Μας ενδιαφέρει αν στο μεγάλο οικόπεδο που σχηματίστηκε υπάρχουν και άλλα όμορα που ενδεχομένως επίσης δεν δομούν? Δηλ. πρέπει όλα τα όμορα να τακτοποιηθούν για να μπορεί να βγάλει άδεια οικοδομής, έστω κι αν έχει κατά κανόνα αρτιότητα?

 

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια :)

Λίνα

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.