Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συσκευές πρόκλησης τεχνητής διαρροής (για ρύθμιση ευαισθησίας ΔΔΕ)


corsakias

Recommended Posts

image.jpg

Σημερα σε ενα πινακα οικιακο βρηκα αυτο.

Μου ειπε η ιδιοκτητρια οτι το αφησαν αυτοι που βαλαν το προστατευτικο.

Βασικα ο πινακας ειχε ενα εξωτερικο δδε με το περιστροφικο ρυθμιστη διπλα που εχω δει σε παρα πολλες εγκαταστασεις με παλιους πινακες. Εχω ξηλωσει αρκετα αλλα δεν ηξερα οτι αφηναν και σημειωμα. Η ημερομηνια του εγραφου ειναι το 2000. Νομιζα πως αυτη η ιστορια ηταν ποιο παλια.

ΥΣ. Τωρα θυμηθηκα οτι πριν μερικα χρονια, λιγοτερο απο δεκαετια ειχαν περασει καποιοι και απο το σπιτι μου, αλλα ο πατερας μου τους εδιωξε λεγοντας οτι εχει γιο ηλεκτρολογο.

Απατεωνες ή υπευθηνοι σωτηρες των ελληνων πολιτων απο το κακο και επικυνδινο ηλεκτρισμο?

Link to comment
Share on other sites

Βασικα απο το στυλ του φυλλαδιου αυτου μιλαμε για 90's. Aν προσεξεις γραφει "αλλαγη ρυθμιση μαρτιος 2010"...  καμια 10ετια πριν να το εβαλαν... Ο περιστροφικος διακοπτης που λες ρυθμιζε το κατωφλι ενεργοποιησης? Απο περιεργεια, το μετρησες με το πολυοργανο να δεις τι κανει? Δεν βαζεις καμια φωτο αν δεν βαριεσαι? Δεν πρεπει να εχω δει κατι τετοιο

Link to comment
Share on other sites

Α καλα, μαλιστα... Ποιος ο λογος να βαλεις κατι τετοιο σε μια εγκατασταση? Θελω να πω, σπιτι μου δεν θα εβαζα κατι τετοιο.

Ποιος μου εγγυαται οτι η διαρροη που προκαλει δεν θα μεγαλωσει, πχ ενα ΣΚ που θα λειπω, και θα γυρισω βρισκοντας το ψυγειο-καταψυξη ξεπαγωμενο? 

Και στο κατω κατω το οριο ενεργοποιησης των κοινων rcd ειναι λιγο κατω απο τα 30mA, μετα απο αρκετες μελετες και ιατρικες ερευνες φανταζομαι. Ειναι ενα ασφαλες οριο για το μεγαλυτερο κομματι του πληθυσμου. Ενταξει δεν ξερω τι να πω

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι, ση τοποθετηση πρεπει να ειναι 90'ς αν κρινω απο το τυπο rcd. Φωτο δυσκολα να παραθεσω διοτι δεν εβγαλα. Παντως μου εχει τυχει να μην ειναι καν συνδεδεμενα, ισως να τα εχουν "βγαλει" μετα απο τυχον προβληματα. Αλλα εχω δει και λειτουργικς, οπως αυτο που αυξανει την ευαισθησια του rcd.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.