antloukidis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 (edited) Αν κοπει ΤΠΥ σε ιδιωτη, υπαρχει προβλημα? Μαλλον το προβλημα ειναι οτο δεν θα κλεινει ο συμψηφισμος στο τελος του χρονου Edited Ιούνιος 8 , 2016 by antloukidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 (edited) Πρώτη φορά ακούω να θεωρούν το μισό μπλοκ. Τέλος πάντων... Τα παραστατικά έχουν όπως στα ανέφερα παραπάνω. Η αρίθμηση είναι δική σου επιλογή, όπως νομίζεις ότι είναι καλύτερα. edit @varonos Γιατί μπερδεύετε τώρα επιτηδευματία και παροχή υπηρεσιών ως φυσικό πρόσωπο; Δε πα να είναι ο άλλος κι ο Πάπας Φραγκίσκος... Edited Ιούνιος 8 , 2016 by tasxan206 Link to comment Share on other sites More sharing options...
varonos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 (edited) Πρώτη φορά ακούω να θεωρούν το μισό μπλοκ. Τέλος πάντων... Τα παραστατικά έχουν όπως στα ανέφερα παραπάνω. Η αρίθμηση είναι δική σου επιλογή, όπως νομίζεις ότι είναι καλύτερα. Ειλικρινά και εγώ πρώτη φορά ακουώ μισό θεωρημένο μπλοκ. Κάτι άλλο έχει γίνει. edit tasxan206 Αν ο Πάπας είναι ιδιώτης κόβεις ΑΠΥ Αν είναι επιτηδευματίας και σε καλέσει για παροχή υπηρεσιών στην έδρα του, πρέπει να εκδόσεις ΤΠΥ Αν είναι επιτηδευματίας και σε καλέσει κάπου εκτός έδρας κόβεις ΑΠΥ Σε ποιό διαφωνείς? Edited Ιούνιος 8 , 2016 by varonos Link to comment Share on other sites More sharing options...
varonos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 Αν κοπει ΤΠΥ σε ιδιωτη, υπαρχει προβλημα? Σύμφωνα με την §1 άρθρο 12 Ν.4308/2014 για την παροχή υπηρεσίας σε ιδιώτες, εκδίδουμε αθεώρητη απόδειξη παροχής υπηρεσίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfani Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 (edited) Ρε παιδιά κι εγώ πολλά πράγματα μπορεί να ακούω πρώτη φορά και προφανώς δεν πέφτουν όλα στην αντίληψη μας Συγκεκριμένα έκανα έναρξη τέλος του 2008 και μου θεώρησαν τις 20 πρώτες αποδείξεις από το μπλοκάκι, βάζοντας και ένα αυτοκόλλητο με τη σφραγίδα τους στο τέλος. Ειλικρινά και εγώ πρώτη φορά ακουώ μισό θεωρημένο μπλοκ. Κάτι άλλο έχει γίνει. Δηλαδή τι άλλο φαντάζεσαι να έχει γίνει? Όταν κόβεις για κάποιον άλλο μηχανικό ή τεχνικό γραφείο, πας με ΑΠΥ ή ΤΠΥ? Και αν αυτός βρίσκεται στο εξωτερικό ισχύει κάτι διαφορετικό? Edited Ιούνιος 8 , 2016 by Alfani Link to comment Share on other sites More sharing options...
msxoin Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2016 Οταν παρεχεις υπηρεσιες σε αλλες επιχειρησεις ( οπως π.χ. Σε αλλον μηχανικο) κοβεις τιμολογιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Όταν κόβεις για κάποιον άλλο μηχανικό ή τεχνικό γραφείο, πας με ΑΠΥ ή ΤΠΥ? Και αν αυτός βρίσκεται στο εξωτερικό ισχύει κάτι διαφορετικό? Θα σε ρωτήσω εγώ κάτι άλλο, για να μην πιάσουμε τους ΚΑΔ έναν έναν... Ο μηχανικός ή το τεχνικό γραφείο τι είναι; Ιδιώτης ή επιτηδευματίας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfani Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Θα σε ρωτήσω εγώ κάτι άλλο, για να μην πιάσουμε τους ΚΑΔ έναν έναν... Ο μηχανικός ή το τεχνικό γραφείο τι είναι; Ιδιώτης ή επιτηδευματίας; Παρέχω υπηρεσίες μέσα στα πλαίσια της δουλειάς του, άρα είναι επιτηδευματίας, σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfani Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Οταν παρεχεις υπηρεσιες σε αλλες επιχειρησεις ( οπως π.χ. Σε αλλον μηχανικο) κοβεις τιμολογιο. Αυτός ο κανόνας ίσχυε ανέκαθεν ή ισχύει τώρα με τα αθεώρητα μπλοκάκια?? Εγώ σε αρχιτεκτονικό γραφείο που δούλευα έκοβα μόνο ΑΠΥ. Το ίδιο και οι υπόλοιποι συνεργάτες. Και τελικά ποια η διαφορά, μπορεί κάποιος να εξηγήσει? Και τα δύο στα έσοδα της δήλωσης ΦΠΑ δεν πηγαίνουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 (edited) Δες στο ίδιο νήμα το post 14. Γενικότερα για το τι τύπου παραστατικά "κόβεις" ισχύει Ν.4308/2014 ΦΕΚ Α’251/24.11.2014 (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ), δες τα Άρθρα 1-15 Για περισότερες πληροφορίες και αναλυτικότατες δες εδώ. Edited Ιούνιος 9 , 2016 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα