Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋποθέσεις για χρήση συντελεστή οικογενειακής στέγης


anka

Recommended Posts

.....

Ο πατέρας της οικογένειας έβγαλε οικ. άδεια για οικογενειακή στέγη το '89 και δήλωσε έξι (6) προστατευόμενα μέλη (γονείς-ο ίδιος με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους).Άρα είχε δικαίωμα δόμησης 180τ.μ.

Όμως η άδεια που έβγαλε ήταν για έναν όροφο με πρόβλεψη για 2ο και έχτισε τα 113,60τ.μ. ...

....

Λέγοντας πρόβλεψη ενός ακόμα ορόφου στην οικοδομική άδεια υποθέτω ότι εννοείς πρόβλεψη στον στατικό φορέα και στην στατική μελέτη της άδειας.

Αυτό δεν κατοχυρώνει πολεοδομικές διαστάσεις (ύψος, δόμηση, όγκου κλπ).

Οπότε αφού ο οικογενειακός συντελεστής αφορά τον συνδυασμό Οικόπεδο / Οικογένεια όταν έχουν αλλάξει τα δεδομένα αυτού του συνδυασμού τότε αλλάζουν και τα δικαιώματα.

 

Μα ακόμα και οικογενειακό συντελεστή να μη είχε, και να είχε πρόβλεψη στατικά ενός ορόφου όταν στην περιοχή είχε τότε έναν Χ Συντελεστή Δόμησης, αν πάει μετά από χρόνια να βγάλει άδεια και είχε μείωση ο Συντελεστής Δόμησης πάλι δεν μπορεί να δομήσει με βάση το τότε, παρά μόνο αν είχε την οικοδομική άδεια για όλο και φυσικά υπό προϋποθέσεις.

 

Μη ξεχνάμε ότι το 80% των κτιρίων με άδειες από το 1960 – περίπου 1990 έχουν «πρόβλεψη» ορόφου ή ορόφων μπας και αυξηθεί συντελεστής.

 

Με βάση την δική μου λογική (δεν γνωρίζω αν έχει βγει κάποια εγκύκλιος για αυτό) νομίζω πως δεν έχει καμία κατοχύρωση δικαιωμάτων περισσοτέρων τετραγωνικών επειδή απλά είχε πρόβλεψη στον στατικό φορέα.

Link to comment
Share on other sites

ειναι το αρθρο 41 του ν.1337

εχει εγκυκλίους στα ΦΕΚ

Β9/84

Β 689/85

Δ 344/89

Β 304/92 [μη ισχυ σε β΄κατοικια..]

αυτα

καλο διαβασμα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ειναι το αρθρο 41 του ν.1337

εχει εγκυκλίους στα ΦΕΚ

Β9/84

Β 689/85

Δ 344/89

Β 304/92 [μη ισχυ σε β΄κατοικια..]

αυτα

καλο διαβασμα

Επιπλέον: 1) 259/98 Γνωμ. του ΝΣΚ-εγκ 47/98 της ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ. 2) ΦΕΚ 272 Δ/84. 3) ΕΓΚ 76/2000 της ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ(αναφορικά με αποφ. 550/1999 του Σ.τ.Ε.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Να ρωτήσω κάτι που έχω κολλήσει παιδιά.Πελάτης μου είναι δικαιούχος οικογενειακής στέγης.Είναι ιδιοκτήτης (πλήρης κυριότητα)οικοπέδου όπου προτίθεται να οικοδομήσει βάσει της οικογενειακής στέγης.¨Εχει επίσης  στην ιδιοκτησία του κατοικία που θεωρητικά καλύπτει τις στεγαστικές του ανάγκες

(μόνο ψιλή κυριότητα)την επικαρπία όχι.Κατά την γνώμη σας έχει το δικαίωμα να οικοδομήσει με τις διατάξεις οικ.στ.στο ακίνητο που έχει την πλήρη κυριότητα εφόσον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα κατοικία την οποία όπως εξήγησα καρπούται άλλος;Δεκτή κάθε άποψη.Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Πουθενά 

Μόνο στον Ν 4030 άρθρο 21

 

Αλλά θα ελέγξεις αν με την εφαρμογή της οικ στέγης 

κάτι έρχεται σε αντίθεση με το ΝΟΚ 

(αν δεν έρχεται ισχύει)

Όλα αυτά ισχύουν σύμφωνα με το προτελευταίο άρθρο του ΝΟΚ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ναι μπορεί το αναφέρει μια εγκύκλιος ΥΠΕΝ σχετική με τον  ΝΟΚ και τις  καταργούμενες διατάξεις (την αναφέρει ως παράδειγμα μη κατάργησης της)

- πάντα όμως απαιτούνταν και συνεχίζει να απαιτείται η έγκριση αρχιτεκτονικών από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (δες το άρθρο 7 του Ν 4495/17)

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.