Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΟΣΑ: Πρωτιά της Ελλάδας στους άνεργους πτυχιούχους


Engineer

Recommended Posts

Στην κορυφή της λίστας του ΟΟΣΑ με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes.

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%.

 

Σημειώνεται δε πως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί πολύ έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

 

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας να αντιμετωπιστεί από τα προγράμματα «διάσωσης» καταγράφηκε σε έκθεση του διεθνούς οργανισμού που καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα. Η ανεργία των νέων πτυχιούχων λειτουργεί ως το «εισιτήριο» που απομακρύνει τους νέους από την Ελλάδα και κάνει ακόμη χειρότερο το πρόβλημα για το μέλλον της χώρας.

 

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ισπανία που ακολουθεί την Ελλάδα στη σχετική λίστα με το ποσοστό της ανεργίας των νέων πτυχιούχων να βρίσκεται στο 14,9%. Την τριάδα συμπληρώνει η Τουρκία με ανεργία στο 7,7%.

 

Στον αντίποδα οι χώρες με τη μικρότερη ανεργία των νέων πτυχιούχων είναι οι ΗΠΑ με 4,1%, η Ιαπωνία με 3,2%, η Νότιος Κορέα με 2,9%, η Γερμανία με 2,4% και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων πτυχιούχων το έχει η Νορβηγία με μόλις 1,8%.

 

Posted Image

 

Πηγή: http://www.epixeiro....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Λογικό μου φαίνεται.. Στην ελλαδα της κρίσης δεν χρειαζονται τόσοι πολλοι πτυχιούχοι.. Τι θα κανουν δηλαδη σε μια χωρα που λειτουργεί στον αυτόματο χωρις καθόλου ανάπτυξη; Για τις βασικές λειτουργίες επαρκούν οι μισοί απο αυτούς

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

την  βορειο  κορεα  δεν  βλεπω, και  ανησυχω  .

μηπως  εχει  τελικα την  μικροτερη  ανεργια   και  οι  καπιταλιστες   μας  κρυβουν 

με  δολο τους  τελειους   σοσιαλιστικούς  παραδεισους . .

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

https://www.youtube.com/watch?v=zpOKYUi_bwE

 

σκεφτείτε οτι αναφέρεται στην Ελλάδα και γίνεται άκρως επίκαιρο.

 

και το παρακάτω αυτό που συμβαίνει σε όλους τους νέους...

 

Edited by Alsterwasser
Link to comment
Share on other sites

Ψευτιές των ευρωπαίων, των σιωνιστών και των εξωγήινων. Συκοφαντούν την Ελλάδα αλλά στους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνόμους και τις καθαρίστριες με οργανικές θέσεις είμαστε οι πρώτοι.

 

Επίσης ποια capital controls και κουραφέξαλα: ο μητροπολίτης ημερίσιο πλαφόν ανάληψης 20Κ ευρώ.

 

Όλα τα γουρούνια εχουν την ίδια μούρη: αστυνόμος, στρατιωτικός, παπάς και συνδικαλιστής (οιασδήποτε απόχρωσης, κοινοβουλευτικής ή μη) να περνάνε καλά ενώ οι άλλοι να πάνε να ψοφήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Η ελλαδα στηρίζονταν και στηρίζεται στο δημοσιο. Οσο δεν αλλάζει αυτο μην περιμένεις τιποτα καλυτερο. Η μπαίνεις και εσυ σε αυτόν τον χορό η κανεις τον σταυρο σου

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα ποτέ την ικανότητα να είμαι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Αυτή την ικανότητα την είχαν οι..... άσε βαριέμαι να αναλύω θα βγω και οφφ τόπικ. Μιας και λες για δημόσιο (πχ μητροπόλεις, ε??), δες πρώτα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και έλα να τα ξαναπούμε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για μητροπόλεις κτλ...Εγώ ξέρω ότι μπορεί να σου κόβουν μπορεί να σε βγάζουν αργότερα στη σύνταξη, αλλά έχεις την σιγουριά και ότι άλλο προκύψει..Εσένα και σου κόβουν εμμέσως και δεν είσαι σίγουρος αν αύριο έχεις δουλειά.. Αστο μην το ψάχνεις και οι 2 μου γονείς ΔΥ ήταν με όλα τα καλά που είχαν κάποτε..Οκ, σήμερα τους έχουν ξεσκίσει την σύνταξη αλλά κάποτε σπούδασα άνετα έξω...

Link to comment
Share on other sites

Η στατιστική είναι ελλιπής διότι παραλείπει να αναφερθεί σε όσους πτυχιούχους εργάζονται σε θέση κατώτερη των προσόντων τους ή διατηρούν ένα αδρανές μπλοκάκι.

 

Επίσης δε μας δίνει στοιχεία για την ανεργία των μη πτυχιούχων (για να δούμε αν υπάρχει συσχέτιση) και κυρίως παραβλέπει το γεγονός ότι η αναλογία πτυχιούχων και μη πτυχιούχων όπως επίσης και η κατανομή των πτυχιούχων σε ειδικότητες δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες.

 

Τέλος σε κάθε χώρα το επίπεδο αμοιβής κάτω από το οποίο κάποιος προτιμά να είναι άνεργος είναι διαφορετικό. Ίσως να ήταν σωστότερο να μετρήσουν τα εισοδήματα των πτυχιούχων σε κάθε χώρα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.