Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κοτώντας λίγο γρήγορα το υλικό στη σελίδα τους, και το manual, κατάλαβα ότι δεν είναι στοιχεία κελύφους, τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά στοιχεία πλάκας. Επομένως η εξασφάλιση διαφραγματικής λειτουργίας λίγο ζόρικο από αυτά που είδα. Άλλωστε στα αποτελέσματα έχει μόνο εντατικά μεγέθη πλακών και όχι δίσκων.

Γενικά από ότι κατάλαβα, δεν είναι επίπεδα πεπερασμένα σε σύνδεση με χωρικό φορέα. Απλά δημιουργεί σε κάθε όροφο ένα δεύτερο επίπεδο περιγραφής των πλακών (κόμβους, οριογραμμές, και τετρά(τρι)κομβα επίπεδα στοιχεία). Η σύνδεση αυτού με χωρικό φορέα γίνεται με ελατήρια στήριξης για επίπεδο φορέα και εισαγωγή των αντιδράσεων στον χωρικό. Επιλύει χώρια επίπεδο φορέα για στατικές φορτίσεις, αποτελέσματα αντιδράσεων τα μεταφέρει ως μόνιμα και κινητά στις δοκούς του χωρικού φορέα, και μετά λύνει χωρικό όπως έλυνε και πριν. Ουσιαστικά σπάει το πρόβλημα σε δύο μικρότερα.

Τώρα βέβαια ακόμα και στο παράδειγμα του manual  με υποστύλωμα χωρίς δοκούς, πως εξασφαλίζει σύνδεση υποστυλώματος με χωρικό αυτόματα είναι ένα θέμα. Μάλλον θα σε βάζει να εισάγεις λωρίδα δοκού ή απλά θα θέτει συμμετοχή κόμβου στο διάφραγμα.

  • Upvote 2
  • Απαντήσεις 543
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Να ρωτήσω εγώ κάτι. Η υπομονάδα Αποτίμηση Υφισταμένων Κτιρίων απο Ο/Σ αρκεί για στατική επάρκεια Ν.4495?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Για επαρκεια ή ανεπάρκεια, ναι. Απλή αποτίμηση δηλαδή, χωρίς ενισχύσεις φυσικά.

Edited by Directionless
Δημοσιεύτηκε
59 λεπτά πριν, Directionless said:

Για επαρκεια ή ανεπάρκεια, ναι. Απλή αποτίμηση δηλαδή, χωρίς ενισχύσεις φυσικά.

...να συμπληρώσω μόνο ότι η συγκεκριμένη υπομονάδα αφορά τις ελαστικές -δυναμικές- μεθόδους (καθολικό δείκτη q ή τοπικούς δείκτες m), δεν εμπεριέχει δηλαδή την pushover ή χρονοιστορίες.

  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι. Είμαι χρήστης του ΡΑΦ πλέον και ήδη συγκεντρώνω μια σειρά ερωτήσεων για να τις απευθύνω στην τεχν.υποστ. σύντομα. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω τους χρήστες του για ανά καταλάβω λίγο τη λογική του μιας κ είχα μάθει να παίρνω στατικά φεσπα κ είμαι λίγο μπερδεμένος. Η απορία μου είναι για τη στάθμη υπογείου (ας πούμε ένα υπόγειο). Το υπόγειο το δουλεύετε στη στάθμη θεμελίωσης ( όπως παρουσιάζει τα τοιχεια υπογείου σε ένα βιντεάκι;) ή στη στάθμη Σ1 την οποία χαρακτηρίζετε "υπογειο"; Εγώ πάντως το δούλεψα στη Σ1 απλά δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω στάθμες 0,00 και 3,00 ή -3,00 και 0,00. Επίσης θέλω να βάλω πεδιλοδοκο παντού οπότε μεταξύ κατακόρυφων στοιχείων επιλεγω τοιχειο χωρίς πέδιλο. Στα κατακόρυφα στοιχεία πρέπει να βάλω οπωσδήποτε πέδιλο για να δένει με τις πεδιλοδοκους; Δεν μπορώ να έχω μια πεδιλοδοκο σαν offset σε όλο το περιγραμμα; Αυτά προς το παρόν για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση έτσι πρακτική 

Δημοσιεύτηκε

Για τις σταθμες, χαρακτηριζεις την Σ1 ως υπογειο απο το μενου "σταθμες" . Τα πεδιλα μπαινουν οπως στα παραδειγματα. Αν δεις το ραβδομορφο μοντελο εχει βαλει ελατηρια. μετα βαζεις και τοιχια. Επισης εχει και στοιχειο τοιχιο με πεδιλο μαζι

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!! Νέος χρήστης του ραφ και κάνω μια μελέτη για τριώροφη μονοκατοικία!! Η θεμελιωση είναι γενική κοιτοστρωση με περιμετρικους πεδιλοδοκους και τοιχία Υπογείου!! Θα ρυθμίσω αρχικά τη κοιτοστρωση και μετά θα κάνω αλλαγή των ειδικών διατομων της κοιτοστρωσης (περιμετρικά) με τοιχώματα Υπογείου σε πέδιλο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.