Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ραβδόμορφοι Φορείς - ΡΑΦ του Τεχνικού Οίκου Λογισμικού - ΤΟΛ


Χ Επισκέπτης 1

Recommended Posts

Caan, αυτο που λες δεν ισχυει. Το ΡΑΦ λαμβανει υποψιν του το χωρικο προσομοιωμα στο 100%.

 

Αν μπορει να καλυφθει το Rd, από γειτονικες δοκους θα προεκτεινει τα σιδερα χωρις να χρειαζεται εσυ να του ορισεις 8Φ12 οπως εγραψες..
Τσεκαρε το...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 543
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε caan,σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σε προσβάλλω,κακώς το εξέλαβες έτσι.

Γνωρίζω την φιλοσοφία του ΡΑΦ.

Αν κάποιος συνάδελφος έχει απάντηση στο ερώτημά μου,ευχαριστώ θερμά.

 

salpigoal γράφαμε ταυτόχρονα. Ευχαριστώ!

 

Δηλαδή σε μια δοκοσειρά 2 ανοιγμάτων 4+4 μέτρα, με 2Φ14Α η κάθε μία:

  • αν στην στήριξη εκατέρωθεν ορίσω 3Φ14Α, θα βάλει μονοκόμματα 8μετρα 2Φ14Α +1Φ14Α πρόσθετο
  • αν στην στήριξη εκατέρωθεν ορίσω 4Φ14Α, θα προεκτείνει τα montage εκατέρωθεν στην στήριξη, χωρίς πρόσθετα

Σωστή είναι η θεώρησή μου?

Ακριβως! Το ιδιο ισχυει και για τις πλακες.

Θελει ομως ελεγχο οπως προειπα, γιατι γινονται διαφορες ομορφιες. σε μια επικοινωνια που ειχα μαζι τους, μου ειπαν οτι θα κοιταξουν να το διορθωσουν σε επομενη εκδοση.

 

ΥΓ : Και για να καταλαβεις την λεπτομερεια που σου ειπα πριν με το μεγιστο μηκος οπλισμου, στην πρωτη σου περιπτωση, αν εχεις 8μ μεγιστο μηκος ραβδου οπλισμου, δεν επαρκει για το εξτρα φ14 που θες να βαλειες, οποτε στο αναπτυγμα, θα στο σπασει στα δυο με επικαλυψη βεβαια οσο το μηκος αγκυρωσης.

 

Πανε να το απογειωσουν το προγραμμα οι μπαγασηδες... και ειναι και φιλοτιμοι....

Edited by salpigoal
Link to comment
Share on other sites

Οταν σχεδιασεις ενα οποιοδήποτε στοιχείο και κλικαρεις πανω του και το επιλεξεις, στο εμφανιζει στην μπαρα πανω πανω που είναι οι εντολες στην τελευται στηλη.

Αν εχεις σχεδιασει δοκο, σου γραφει ''Οπλισμοί Δοκών'' μεσα εκει θα δεις οτι παραμετροποιεις διαφορα πραγματακια.

 

Το εχουν κανει λιγο μπελα η αληθεια ειναι για να το βρεις. Λες και θελανε να το κρυψουνε.

Edited by salpigoal
Link to comment
Share on other sites

ΥΓ : Και για να καταλαβεις την λεπτομερεια που σου ειπα πριν με το μεγιστο μηκος οπλισμου, στην πρωτη σου περιπτωση, αν εχεις 8μ μεγιστο μηκος ραβδου οπλισμου, δεν επαρκει για το εξτρα φ14 που θες να βαλειες, οποτε στο αναπτυγμα, θα στο σπασει στα δυο με επικαλυψη βεβαια οσο το μηκος αγκυρωσης.

 

Μα το πρόσθετο, θα έχει μήκος πολύ μικρότερο των 8μέτρων,διότι θα καλύπτει μόνο την περιβάλλουσα των ροπών στήριξης. Μήπως εννοείς κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, δεν βασίζομαι ποτέ στα αναπτύγματα δοκών που βγάζουν τα προγράμματα (όχι μόνο για το ΡΑΦ, αλλά γενικά). Κοιτάω πάντα τα αναλυτικά αποτελέσματα που περιγράφονται στα κείμενα. Εκεί μόνο φαίνεται με σαφήνεια τι ακριβώς λογαριάζει το πρόγραμμα στους υπολογισμούς και τι όχι.

Οι πλάκες είναι άλλη ιστορία (πάντοτε η επέκτασή τους στο επόμενο άνοιγμα λαμβάνεται υπόψη στην ροπή αντοχής του τελευταίου).

Εγώ θα έλεγα να μην λάβετε αυτό που σας δείχνω στο επισυναπτόμενο, αλλά να ρωτήσετε την ίδια την ομάδα υποστήριξης για να σας φύγει η απορία…

post-79421-0-31236100-1513624567_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Caan, εγω απλα σου ειπα, οτι αυτο που θα ορισεις εσυ σαν μελετητης στο Rd, το ΡΑΦ θα ''ψαξει''να το βρει εξεταζοντας και τους οπλισμους των εκατερωθεν δοκων. Αν καλυπτεται σε μηκη αγκυρωσης και μεγιστα μηκη οπλισμων, θα το παρει απο κει και δεν θα σου βαλει εξτρα σιδερα. Αυτο ειναι το ζουμι.

 

Στην φωτο που ανεβαζεις, πηγαινε στην καρτελα του οπλισμου και δες τα αναπτυγματα που σου βγαζει στην δοκοσειρα για να καταλαβεις τι εννοω...

 

Analysis: Ατυχες το παραδειγμα μου οντως. Δεν κουμπωνει με τα νουμερα που λες, αλλα καταλαβες τι θελω να πω...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει αυτό που λες. Δεν είναι ανάγκη να μπερδεύουμε τους υπόλοιπους, προτρέπω να ρωτήσει ο καθένας την υποστήριξη για να είναι καλυμμένος (προσωπικά, την ίδια ερώτηση τους έχω κάνει εδώ και ~6 χρόνια που δουλεύω το ΡΑΦ).

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από το σύγγραμμα "ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ. ΔΙΑΣΤΑΣΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ 2 ΚΑΙ 8 (Ιγνατάκης και Σέξτος, www.kallipos.gr, 2016).

 

σελ. 85 του κειμένου:

EC8 – 5.6.2.2(4): Οι ράβδοι που αγκυρώνονται σε εσωτερικό κόμβο επιβάλλεται να επεκτείνονται στο επόμενο άνοιγμα τουλάχιστον κατά το ℓcr της δοκού. ....

Προκύπτει τέλος το ερώτημα εάν οι ράβδοι που επεκτείνονται στο επόμενο άνοιγμα πρέπει να ληφθούν υπόψη στην καμπτική φέρουσα ικανότητα της δοκού, με συνέπειες τόσο
στις ικανοτικές τέμνουσες όσο και στον ικανοτικό έλεγχο κόμβων, καθώς και στο ποσοστό ρ΄ του θλιβόμενου οπλισμού κατά τον υπολογισμό του ρmax.

 

και η θεώρηση (των συγγραφέων) πιο κάτω:
 

Κατά τον υπολογισμό των ροπών αντοχής στις παρειές στήριξης των δοκών όπως και στον
υπολογισμό του ποσοστού του θλιβόμενου οπλισμού ρ΄ αγνοήθηκε η συμμετοχή των ράβδων
που εισέρχονται κατά ℓcr από το απέναντι άνοιγμα.

 

Οπότε πριν δούμε τι κάνει το πρόγραμμα, σε πρώτη φάση πρέπει να αναρωτηθούμε και να απαντήσουμε (διότι ο EC8 δεν είναι ξεκάθαρος) στο αν θα πρέπει να προσμετρώνται αυτές οι ράβδοι ή όχι.

 

Υ.Γ.: στο συγκεκριμένο σύγγραμμα έχουν συγκετρωθεί πολλές ασάφειες και αλληλο-αντικρουόμενες διατάξεις των EC2 και EC8. Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη αναθεώρηση του EC8 θα είναι πιο ξεκάθαρη. Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι η επιτροπή της αναθεώρησης είναι πολύ κοντά στο τελικό draft και υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον ισχύοντα EC8.

Edited by kostaspde
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.