TERIE Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2015 Ένσταση κατά ενός ΣΧΟΟΑΠ ή ακόμα και διοικητική προσφυγή στο Σ.τ.Ε κατά αυτού του ΣΧΟΟΑΠ μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή; Ρωτώ γιατί διαφωνώ με χρήσεις γης που βλέπω να διαμορφώνονται και που κατά τη γνώμη μας διαφωνούν με το ΓΠΣ. Υπάρχουν αποκλειστικές προθεσμίες;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2015 Ειδικά το ΣτΕ να ακυρώσει ΣΧΟΟΑΠ το θεωρώ απίθανο, διότι η μέχρι τώρα νομολογία πιέζει με ολοένα αυστηρότερες διατάξεις προστασίας της γης στην εκτός σχεδίου δόμηση και επιδιώκει τον ορθολογικό σχεδιασμό, προκειμένου να μην κατακερματίζεται η γη στις εκτός σχεδίου περιοχές με συνέπειες για το περιβάλλον από διάσπαρτες και πολλές φορές οχλούσες χρήσεις. Είναι μόνιμο επιχείρημα σε αιτιολογικές νόμων η προστασία του περιβάλλοντος. Ενστάσεις μπορούν να γίνονται κατά τις αναρτήσεις του ΣΧΟΟΑΠ πριν δηλαδή κυρωθούν σε ΦΕΚ.
TERIE Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 , 2015 Καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά το θέμα είναι ότι βλέπω αλλαγή των χρήσεων που προέβλεπε το ήδη υπάρχον ΓΠΣ επί το δυσμενέστερο. Είναι αυτό δυνατόν γιατί νομίζω ότι το ΣτΕ δεν το δέχεται αυτό.
Kourounis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Ο όρος "αλλαγή χρήσεων" δεν παραπέμπει υποχρεωτικά σε αυθαίρετη ή παράνομη ενέργεια. Ούτε έχει πάντα νόημα η σύγκριση με παλιότερο ΓΠΣ του ν.1337 (εάν αυτό εννοείς). Πάντως σύμφωνα με το νόμο, ενστάσεις (όπως επί πολ μελ ή πραξ εφαρμ) επί ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ δεν χωρουν παρά μόνο γνωμοδοτησεις φορέων της διοίκησης και του ΔΣ του αρμόδιου Δήμου. Πολλοί δήμοι για λόγους άσχετους με την προβλεπομενη διαδικασία κάνουν "ανάρτηση" για λόγους δημοσιότητας και δέχονται γραπτές ενστάσεις κατοίκων προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτησει σαν ένας από τους 10 - 20 φορείς που εμπλέκονται. Κοιτα το ΦΕΚ οποιουδήποτε ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ τον κατάλογο του "έχοντας υπόψη" πριν το "αποφασιζουμε" και θα καταλάβεις. Αν γίνεις πιό συγκεκριμένος μπορεί και να μπορώ να σε βοηθήσω.
msxoin Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Κοιτα, το συστημα ειναι επιστημονοκεντρικο, που σημαινει οτι η προταση των μελετητων ειναι uber alles εαν βεβαιως βασιζεται στη νομοθεσια. Εαν δε, το σχεδιο εχει εγκριθει και απο την αποκεντρωμενη διοικηση, το θεμα θεωρειται ληξαν. Μιλω εκ πειρας απο την πλευρα του μελετητη.
agios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Ο πιθανότερος τρόπος να ακυρωθεί ένα ΣΧΟΟΑΠ είναι με προσφυγή στο ΣΤΕ όχι για την ουσία αλλά για τυπικούς λόγους (πχ να μην έχει ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία κατά τη σύνταξη). Όπως σου εξήγησαν οι προηγούμενοι το ότι αλλάζει χρήσεις γης δεν είναι λόγος να αποφανθεί το ΣΤΕ κατά του ΣΧΟΟΑΠ, ίσα ίσα που οι καινούριες μελέτες εννοείται ότι πρέπει να φέρνουν και αλλαγές, αλλιώς τι νόημα έχουν να συντάσσονται.
msxoin Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Ο πιθανότερος τρόπος να ακυρωθεί ένα ΣΧΟΟΑΠ είναι με προσφυγή στο ΣΤΕ όχι για την ουσία αλλά για τυπικούς λόγους (πχ να μην έχει ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία κατά τη σύνταξη). Όπως σου εξήγησαν οι προηγούμενοι το ότι αλλάζει χρήσεις γης δεν είναι λόγος να αποφανθεί το ΣΤΕ κατά του ΣΧΟΟΑΠ, ίσα ίσα που οι καινούριες μελέτες εννοείται ότι πρέπει να φέρνουν και αλλαγές, αλλιώς τι νόημα έχουν να συντάσσονται. Σωστός. Αλλά και πάλι είναι δώρον άδωρον , γιατι θα επαναληφθεί η διαδικασία με προσοχή στους τύπους. Επίσης μπορεί να ακυρωθεί για τυπικούς λογους και απο την αποκεντρωμένη
agios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2015 Συμφωνούμε, απλά μπορεί κάποιος να κερδίσει χρόνο
TERIE Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2015 Παιδιά ευχαριστώ καταρχήν για όλες τις απαντήσεις!! Βεβαίως και οι καινούριες μελέτες εννοείται ότι πρέπει να φέρνουν και αλλαγές αλλά φανταστείτε μια περιοχή στην οποία είχε θεσπιστεί αμιγής κατοικία,η ακομα και αποκλειστική κατοικία να μετατρέπεται σε γενική( ενδιαμεσου πλέον επιπέδου) κατά παράβαση της νομολογίας του ΣτΕ και αυτόματα να κινδυνεύει η περιοχή να γίνει τρελοκομείο με πόσες χρήσεις παραπάνω.
TERIE Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2015 Παιδιά συνεχίζω στο ίδιο θέμα. Μια πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης ενός σχεδίου πολης, όσον αφορά τις χρήσεις γης, αφορά μόνο τα οικοδομικά τετράγωνα που αναθεωρούνται ή και όλα τα υπόλοιπα του σχεδίου που δεν θα επηρεαστούν;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα