st2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Από χθες το excel αρχισε τα κόλπα χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στον υπολογιστή. Συγκεκριμένα όταν κάνω διπλό κλικ για να ανοίξω ένα αρχείο μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα (στην επισυναπτόμενη εικόνα) ανοίγει το πρόγραμμα αλλά δεν διαβάζει το αρχείο. Πρέπει να πηγαίνω με file--->open και να ψάχνω το directory που έχω αποθηκεύσει το αρχείο που θέλω. Το κα΄νει με όλα τα αρχεία excel (*.xls - *.xlsx) από χθες... ίσως λόγω καύσωνα. Καμιά βοήθεια; πήγαινε να κάνεις uninstall και αντι για uninstall κανε repair και μάλλον θα φτιάξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvarth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2012 Ρε σεις , "πάσχουμε" σε θέματα συγχρονισμού Ο kostassid το ρώτησε τον ... Αύγουστο και η απάντηση έφτασε σήμερα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolos55 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 θα ήθελα την βοήθεια σας... Σε στήλες ενός πίνακα βάζω μετρήσεις ανά ημέρα. Ετσι έχω 30 στήλες με τις μετρήσεις τους. Θα ήθελα στην 31η στήλη, να βγάζω την διαφορά της τελευταίας μέτρησης με την προηγούμενη, για κάθε ημέρα που συμπληρώνω. Δηλαδή: στη στήλη Ν θα ήθελα να έχω σήμερα την διαφορά της a2 καταχώρησης με την a1. Αυριο όμως που θα καταχωρήσω την a3, να έχω άμεσα την διαφορά της a3 με την a2. Τι λέτε? Γίνεται? ______________________________ done! =IF(L2>0;L2-K2;IF(K2>0;K2-J2;IF(J2>0;J2-I2;IF(I2>0;I2-H2;IF(H2>0;H2-G2;IF(G2>0;G2-F2;IF(F2>0;F2-E2;IF(E2>0;E2-D2;IF(D2>0;D2-C2;IF(C2>0;C2-B2)))))))))) Και μια εναλλακτική: Έτσι όπως έχεις τα δεδομένα, στην στήλη Ν (πχ στο κελί Ν2) μπορείς να γράψεις αυτό: =INDIRECT(ADDRESS(ROW(A2);COUNTA(B2:L2)+1))-INDIRECT(ADDRESS(ROW(A2);COUNTA(B2:L2))) Μετά, το σέρνεις προς τα κάτω... μια απλή και μη "volatile" συνάρτηση: =INDEX(B2:L2;COUNT(B2:L2))-INDEX(B2:L2;COUNT(B2:L2)-1) εκτός της απλότητας και επεκτασιμότητας έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι "volatile" με άμεση επίπτωση στη ταχύτητα της σελίδας μας, ειδικά σε μεγάλα φύλλα... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abenetos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 να ρωτήσω εάν μπορεί κάποιος να μου δώσει λύση στο εξής Στο excel σε στήλες όπου τα κελιά περιέχουν 2 ή παραπάνω λέξεις να χωρίζεται κάθε κελί σε στήλες όταν "βλέπει" το κενό . Αυτό πρέπει να γίνεται με συνάρτηση. π.χ. ααα βββ γγγ δδδ (γραμμή 1) κκκ λλλ μμμ (γραμμή 2) ... να πάει σε 4 στήλες η γραμμή 1 και σε 3 στήλες η γραμμή 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gousgounis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 (edited) Επιλέγεις την στήλη, πας Δεδομένα -> Κείμενο σε στείλες (Data ->Text to columns) Στο παράθυρο που θα βγει: Τύπος δεδομένων: Οριοθετημένο Οριοθέτες: Διάστημα Με συνάρτηση δε μπορείς χωρίσεις την ίδια στήλη. Edited Μάρτιος 1 , 2013 by Gousgounis Link to comment Share on other sites More sharing options...
abenetos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 Επιλέγεις την στήλη, πας Δεδομένα -> Κείμενο σε στείλες (Data ->Text to columns) Στο παράθυρο που θα βγει: Τύπος δεδομένων: Οριοθετημένο Οριοθέτες: Διάστημα Με συνάρτηση δε μπορείς χωρίσεις την ίδια στήλη. Χρειάζομαι συνάρτηση. Θα το ψάξω κι άλλο, αλλά μάλλον δε γίνεται. Ευχαριστώ πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
abenetos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 Βρήκα κάποια λύση Για όποιον ενδιαφέρεται κελί Α1 (2 λέξεις π.χ. ονομ/μο) κελί Β1 (παίρνω την 1η λέξη) =LEFT(A1; FIND(" "; A1)) κελί C1 (παίρνω την 2η λέξη) =RIGHT(A1; LEN(A1)-FIND(" ";A1)) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolos55 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Βρήκα κάποια λύση Για όποιον ενδιαφέρεται κελί Α1 (2 λέξεις π.χ. ονομ/μο) κελί Β1 (παίρνω την 1η λέξη) =LEFT(A1; FIND(" "; A1)) κελί C1 (παίρνω την 2η λέξη) =RIGHT(A1; LEN(A1)-FIND(" ";A1)) μια πιο πασπαρτου λύση, μόνο μην μου ζητήσετε να την εξηγήσω... 1ο βήμα: στο Κελί Α2 βάζουμε το κείμενο "ααα βββ γγγ δδδ" (στο Α1 έχουμε τίτλο!) 2ο βήμα: στο κελί Β2 γράφουμε: =TRANSPOSE(MID($A2;SMALL(IF(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$40);1)=" ";ROW($1:$40);999);ROW($1:$10));SMALL(IF(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$40);1)=" ";ROW($1:$40);999);ROW($1:$10)+1)-SMALL(IF(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$40);1)=" ";ROW($1:$40);999);ROW($1:$10)))) και πατάμε ctrl+shift+enter (εισαγωγή ως matrix) 3ο βήμα: Μαρκάρουμε τα κελία Β2 ως Κ2 / πατάμε F2 / ctrl+shift+enter (επεκτείνουμε το matrix σε 10 κελιά σύνολο για αντίστοιχα αποτελέσματα) 4ο βήμα: Τραβάμε τα κελιά Β2-Κ2 όσο κάτω χρειάζεται... δυο λόγια: 1) το $1:$40 εξαρτάται από το μήκος του αλφαριθμητικού που έχουμε στο Α2. Μπορούμε να το κάνουμε $1:$200 ή όσο θέλουμε ώστε να καλυπτόμαστε πάντα, με αντίστοιχη επιβάρυνση σε υπολογισμούς-χρόνο εκτέλλεσης. ΑΛΛΑΓΕΣ σε ΟΛΑ τα $1:$40 και όχι μόνο στο 1ο, εφαρμογή με ctrl+shift+enter 2) Το $1:$10 προσδιορίζει τον αριθμό των αποτελεσμάτων, στο παράδειγμα είναι 10. Για λιγότερα πάμε στο 2ο βήμα και επιλέγουμε λιγότερα κελιά, διορθώνοντας παντού το $1:$10 σε πχ $1:$7 -->Β2-Η2, εφαρμογή με ctrl+shift+enter !!τα matrix δεν μικραίνουν μετά τον ορισμό τους, μόνο μεγαλώνουν!! Για Περισσότερα διορθώνουμε το $1:$10 σε πχ: $1:$12 παντού / ctrl+shift+enter και μετά επιλέγουμε Β2-Μ2 / F2 / ctrl+shift+enter (στο 3ο ή βήμα 4ο βήμα) η συνάρτηση ως κώδικας: >=TRANSPOSE(MID($A2;SMALL(IF(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$40);1)=" ";ROW($1:$40);999);ROW($1:$10));SMALL(IF(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$40);1)=" ";ROW($1:$40);999);ROW($1:$10)+1)-SMALL(IF(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$40);1)=" ";ROW($1:$40);999);ROW($1:$10)))) Καλύ τύχη! Τιπ! αν ο κώδικας matrix μπει επιτυχώς τότε στο κελί θα βλέπετε τη formula εντός {} πχ: αντι για =Α1 θα έχουμε {=Α1} κλπ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abenetos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2013 apostolos55 Ευχαριστώ πολύ. Άψογη απάντηση . Καμία σχέση με αυτό που έκανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvarth Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2013 Ένα σημαντικό βοήθημα για την "ανακάλυψη" κρυμμένων δυνατοτήτων σχετικά με τις συναρτήσεις του Excel , μπορείτε να βρείτε παρακάτω : http://www.contextures.com/30excelfunctionsin30days01.html http://www.cpearson.com/Excel/FlexLookup.aspx http://office.microsoft.com/en-us/support/results.aspx?ctags=CH010064502&queryid=09026e73-7d3d-4064-aab1-9283a2fb7c8f&avg=zxl http://www.jaxworks.com/functions.htm http://spreadsheetpage.com/index.php/tip/C17 http://spreadsheetpage.com/index.php/tip/C26 Όρεξη για διάβασμα και πειραματισμό χρειάζεται . Και για ότι βοήθεια , ρωτάτε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα