Popular Post mechatr0n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 George δεν είναι τα χρήματα μόνο, αλλά αυτά συντελούν πολύ στο να μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία και θα στο πω με ένα πολύ απλό παράδειγμα. Εάν ο τόπος σου είναι τόσο πολύ ευλογημένος και το πιστεύω ότι είναι, χρειάζομαι χρήματα και χρόνο για να μπορέσω να τον επισκεφτώ.Ένα πιο σωστό παράδειγμα είναι να λάβεις υπόψιν σου οικογένεια κλπ κλπ.Τυχαίνει να δουλεύω από τα 15 μου όλα τα καλοκαίρια και όσο σπούδαζα για 3 χρόνια παράλληλα. Στρατό δεν πρόλαβα να πάω μιας και έπρεπε να κάνω πρακτική και μετά να συνεχίσω να δουλεύω μιας και όταν τελείωνα την σχολή, ο αδερφός μου έμπαινε στην ίδια σχολή. Λόγω του ότι μένοντας σε άλλη πόλη κοστίζει πολύ και δεν είχαμε οικονομική άνεση, έπρεπε να δουλεύω για να σπουδάζει ο αδερφός μου, κάτι το οποίο έκανε και ο ίδιος όταν σπούδαζα εγώ.Δουλεύωντας με το πτυχίο, παράλληλα με δουλειές πάνω σε ηλιακά, θερμικά, κλιματισμό, ενδοδαπέδιες, κλπ δίδαξα για ενάμιση χρόνο σε ΙΕΚ προσπαθώντας να καλύτερεψω σκεπτικά και ιδεολογίες, για το τι τους περιμένει για όταν βγουν. Μετά πέρασα από εταιρείες ηλιακών όπου επειδή εκείνη την περίοδο μείναν άνεργοι οι γονείς μου, δούλευα και σε τηλεφωνικές πωλήσεις τα απογεύματα για μερικούς μήνες. Προσπάθησα να ανοίξω δικιά μου εταιρεία, έκανα μερικές δουλειές φυσικού αερίου όπως πολλοί μηχανικοί, ψόφησε και αυτό, οπότε το σταμάτησα.Κανα χρόνο πριν την κρίση, μου έγινε εμφανές το τι ερχόταν. Ζούσαμε σε μια πλασματική ευφορία, μια φούσκα, χωρίς καμία λογική πραγματικής ανάπτυξης.Μόλις έσκασε η κρίση, το πάλεψα για 3 χρόνια, με κόπο και ιδρώτα, κλπ κλπ και συνειδητοποίησα το ότι πρέπει να στηρίζω τους δικούς μου για τουλάχιστον 10-15 χρόνια, ότι κάποια στιγμή θα κάνω οικογένεια, θα θέλω να φύγω από την τρύπα στην οποία μένω, θα θέλω να σπουδάσω τα παιδιά μου και να τους προσφέρω τουλάχιστον αξιοπρέπεια και πάνω από όλα, θα θέλω να τους περάσω αξίες όπως αλληλεγγύη, σεβασμός προς τον άνθρωπο και να τους δώσω τα εφόδια να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να ταξιδέψουν, να σπουδάσουν, να έχουν χρόνο να περνάνε με τους γονείς, κλπ κλπ. Το να δουλεύω 12ώρα μέχρι τα 55 μου όπου θα απολυθώ και δεν θα ξαναβρώ δουλειά στην Ελλάδα, δεν έμοιαζε πολύ ελκυστικό σενάριο. Οπότε ή θα εμένα και θα μαραζώνα ή θα έκανα ένα reset και θα ξεκινούσα σε ένα υγιές περιβάλλον.Και μάντεψε.. Πόσους ανθρώπους μπορώ να βοηθήσω αν είμαι ψηλά και γυρίσω είτε ως στέλεχος μιας πολυεθνικής ελλάδα, ή αν πχ κάνω εταιρεία στην Ελλάδα; Πόσους ανθρώπους μπορώ να επηρεάσω και να βοηθήσω αν πεινάει το παιδί μου και πόσους αν λύσω το βιοποριστικό μου και βάλω την ενέργεια μου σε κάτι καλύτερο;Δεν τα λέω αυτά για να μαζέψω social brownie points, μπορεί στο τέλος να καταλήξω ένας άπληστος μ******* που κοιτάει μονάχα την οικογένεια του, αλλά πιστεύω πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και αυτή είναι η πρώτη μου προτεραιότητα τώρα. 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ήρωνας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 George νομίζω πως αν κάποιος ήθελε μόνο το προσωπικό του όφελος θα παρέμενε στην Ελλάδα και δεν θα έφευγε έξω. Αν ήθελα να κοιτάξω μόνο το πως θα βγάλω εγώ λεφτά, θα γινόμουν συνδικαλιστής.Προφανώς και το βασικότερο κίνητρο για τις πράξεις του καθενός είναι η προσωπική ευημερία και δεν είναι κατακριτέο καθόλου. Αρκεί να μην καταπατάς την ευημερία των συνανθρώπων σου. Αν με ενδιέφερε μόνο το κοινό καλό θα γινόμουν εθελοντής και θα έτρωγα παξιμάδια κάθε μέρα. Μην δαιμονοποιούμε τις προσωπικές φιλοδοξίες.Σκοπός είναι να ζεις με αξιοπρέπεια και μέσα απο την προσωπική σου ευημερία να βελτιώνεις και την κοινωνία γύρω σου. Κάποιος πιο πάνω είπε ότι δεν είναι στην φύση του ανθρώπου να κάνει προσωπικές θυσίες. Δεν μιλάμε για μεγάλα πράγματα (του στυλ να δωρίσω όλη μου την περιουσία στα ορφανα κλπ). Μιλάμε για μικρά πράγματα, χωρίς κόστος, που ούτε αυτά δεν γίνονται. Πως οδηγάει ο Έλληνας, πόσο επαγγελματίας είναι στην δουλειά του, πόσο προσέχει την δημόσια περιουσία, πόσο προσέχει το περιβάλλον κ.α.Επί του θέματος, δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στον μέσο Έλληνα παρά το βάναυσο ξεμπρόστιασμα των δυσλειτουργιών των προηγούμενων δεκαετιών. Κοντεύει να φτωχοποιηθεί η μισή Ελλάδα (σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) και εμείς είμαστε ακόμη προσκολλημένοι στις ιδεοληψίες του παρελθόντος. Όπως είπα πιο πριν ο μέσος Έλληνας είναι αγενής, αδιάφορος, κοιτάει την προσωπική του βόλεψη και αδιαφορεί για το κοινό καλό.Συγνώμη κιόλας αλλά απο τα δεδομένα που έχω στην διάθεση μου, νομίζω ότι μια φορά θα ζήσω. Δεν πρόκειται να την χαραμήσω ώστε να προσπαθήσω να επιβιώσω σε μια ζούγκλα. Προσπαθώ ακόμη, αλλα κάποια στιγμή θα τα παρατήσω. Και για να σου δώσω και προσωπικούς λόγους, δεν πρόκειται να κάτσω σε μια χώρα όπου ο πατέρας μου μετά απο 51 χρόνια χειρωνακτικής δουλειάς, παίρνει λιγότερα χρήματα από κάποιον ΔΥ που βγήκε στην σύνταξη με 25-30 χρόνια γραφείου.Την Ελλάδα θα την κουβαλάω μαζί μου όπου και να πάω. Άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες όταν νιώθαν ότι η πόλη που ζούσαν δεν τους κρατάει, φεύγανε σε Μασαλίες και Τραπεζούντες να ζήσουν. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
project.breeze Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 (edited) Θεωρώ πως κανείς από εμάς που φύγαμε στο εξωτερικό δεν φύγαμε χωρίς να έχουμε εξαντλήσει πρώτα τα όποια περιθώρια είχαμε. Κάποια στιγμή όμως υπεισέρχεται στην εξίσωση και ο παράγοντας "προσωπική ευτυχία". Τα λεφτά δεν είναι το πάν, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ευτυχία όμως κατά την γνώμη μου όταν δεν έχεις καλύψει κάποιες βασικές σου ανάγκες και σε αυτές τις βασικές ανάγκες υπάρχουν και κάποια υλικά αγαθά όπως και να το κάνουμε. Θεωρώ επίσης πως κανείς μας δεν βγήκε έξω για να γίνει πλούσιος, αυτά εάν υπήρχαν κάποτε, τελείωσαν πλέον. Βγήκαμε για να μπορέσουμε να έχουμε καποιες στοιχειώδεις, τουλάχιστον, ευκαιρίες εξέλιξης σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την εξέλιξη, την αυτοβελτίωση, την δημιουργικότητα, την εργατικότητα και το ομαδικό πνεύμα. Αυτά εγώ τουλάχιστον δεν τα βρήκα στην Ελλάδα ποτέ. Τέλος, επειδή το έχω ακούσει κι αυτό, ότι δηλαδή όσοι φύγαμε έξω είμαστε φυγόμαχοι, επιλέξαμε την εύκολη λύση κτλ πολύ απλά απαντώ, κοπιάστε. Όποιος νομίζει ότι είναι "εύκολη λύση" ας το δοκιμάσει. Είναι κλασσικό χαρακτηριστικό του Έλληνα το να φθονεί και να κάνει μετάθεση ευθυνών, δυστυχώς το έχω βιώσει και είναι ένα από τα πράγματα που ΔΕΝ μου λείπουν από την Ελλάδα, υπάρχουν βέβαια και πάρα πάρα πολλά που μου λείπουν αλλά η ζυγαριά για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον έχει γείρει προς τα έξω Edited Οκτώβριος 29 , 2015 by project.breeze 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Καλά κάνατε και φύγατε όσοι φύγατε έξω . Επρεπε να προλάβετε την ζωή σας γιατί τα χρόνια φεύγουν γρήγορα . Ιδιαίτερα όσα παιδιά ζήσατε ως φοιτητές την περίοδο των ανέσεων 2000-2010 , τώρα στα 30+ έχετε το πρόβλημα να μην υπάρχουν δουλειές για να αποκτήσετε εμπειρία , αλλά να είστε και σε ηλικία για να κάνετε οικογένεια . Ζήστε λοιπόν την ζωή σας καλύτερα όπου αυτό είναι δυνατό . Μόνο που θα πρέπει πάντα να κοιτάτε τι γίνεται εδώ και να ψηφίζετε σαν να είσαστε εδώ . Γιατί εδώ θα θέλετε να γυρίσετε πάντα . Οπότε όσο μπορείτε να νοιάζεστε για την πατρίδα . 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 (edited) Ξεφεύγουμε λίγο, αλλά καλό είναι να βάζουμε κάποια πράγματα στη σωστή βάση." κ που ακριβως, ξεφυγαμε? Το ΦΕΚ λεει ότι διοριζει με συμβαση αοριστου χρονου τις καθαριστριες του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ γραματεις στα δικαστιρια τις χωρας, καταταλα μας πειραζει που τα παιδια , οι νέοι επιστήμονες τις χώρας φεύγουν έξω , Ε δεν γαμιομ…στε να κανουμε χρωμα . Κ εγω παρολο την ηλικια μου δεν θα ελεγα όχι σε μια προταση απεξω , όχι για εμενα , αλλα για τα τεκνα μου , να μεγαλωσουν βρε αδερσε σε ένα περιβαλον που θα τους δωσει τις ευκαιριες που αποζητουν Edited Οκτώβριος 29 , 2015 by ΝΙΚΟΣΤΡΙ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 (edited) κ που ακριβως, ξεφυγαμε? ... 1. Χαλάρωσε λίγο, γιατί κυκλοφορούν κ εγκεφαλικά... 2. Ξαναδιάβασε το ποστ, απευθύνεται στο πιο πάνω 3. Περίμενες κάτι άλλο? (για τις καθαρίστριες) Το θέμα ήταν να "τρουπώσουν"... Edited Οκτώβριος 29 , 2015 by tetris Link to comment Share on other sites More sharing options...
atsalovergas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 (edited) Μόνο που θα πρέπει πάντα να κοιτάτε τι γίνεται εδώ και να ψηφίζετε σαν να είσαστε εδώ . Γιατί εδώ θα θέλετε να γυρίσετε πάντα . Οπότε όσο μπορείτε να νοιάζεστε για την πατρίδα . -1 από εμένα. Εκτός τόπου και χρόνου. Ποιός τις γ*** τις εκλογές? (όποιος δεν κατάλαβε τι έχει "παιχτεί" μετά από το δημοψήφισμα είναι μέρος του προβλήματος) Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η πατρίδα και το έθνος,είναι να καταστραφεί αυτό το κράτος. Edited Οκτώβριος 29 , 2015 by atsalovergas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaros13 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 (edited) Πιστευω ακράδαντα οτι η χωρα για τα επόμενα 50 χρονια ειναι καμμένη εντελώς. Οποτε ειτε κάθεται καποιος εδω και παιζει αναλογα (πχ προσπαθεί να βολευτεί και καλα θα κανει) η την κανει γι εξω. Οτιδήποτε αλλο περί ανασυγκρότησης και στήριξης της χώρας ειναι σαχλαμάρες τούμπανα.. Κυνικά εντελώς ομως μένω εδω γιατι βολεύτηκα. Αν στραβώσει κατι το πρωτο πράγμα που θα κανω θα ειναι να διαγράφω απο ΤΕΕ να μην πληρώνω δραχμή για άλλους και αλλα πράγματα.. Μετα βλέποντας και κάνοντας Για το επάγγελμα; Χεστηκα στην κυριολεξία. Μπορει σημερα να κανω τον μηχανικό αν κατι στραβώσει κανω απο πορτιέρη στα κλαμπ μεχρι αφισοκολλήσεις.. Οτι με συμφερει τη δεδομένη στιγμη και κρίνω οτι μου αποφέρει κέρδος. Δεν υπαρχει αγαπη για κανενα αντικείμενο απλα για αυτο που θα εξασφαλίσει σε μένα και στην οικογένεια μου καλύτερη ζωη Sent from my iPhone using Tapatalk Edited Οκτώβριος 29 , 2015 by ikaros13 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post AAlex Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2015 Όποιος νομίζει οτι στο εξωτερικό ειναι ολα ευκολα και απλα, πλανάται πλάνην οικτράν. Και όσοι δεν το πιστεύουν, ας έρθουν να το δοκιμάσουν ή απλα ας επεξεργαστούν όσα εχουν ειπωθεί. Φυγομαχος; Μηπως ειμαι και ρίψασπις και απατρις; Επειδη θελω να εργαστώ σε περιβάλλον οπου τα όρια θα τα θέσουν οι ικανότητες μου και οι φιλοδοξίες μου; Που θελω να δημιουργήσω και να εχω αξιοπρέπεια; Βλέπω τους γονείς μου με το κεφάλι ψηλά και οχι με απλωμένο χέρι σαν επαίτης. Και οι γονείς μου με βλέπουν και δεν εχουν το αγχος πια για το τι θα απογίνω. Παντα ήθελα να φυγω γιατι ήξερα οτι η Ελλαδα δεν με καλύπτει σαν επαγγελματία και σαν νοοτροπία δουλειάς. Και παντα κοιτάζω ψηλά και ονειρεύομαι. Η Ελλαδα εχει διαγραψει τους μετανάστες της γιατι δεν μας δίνει βήμα ψήφου. Όλες οι χώρες το εχουν για τους μετανάστες, εκτός απο εμας. Αυτο ειναι αδιαπραγμάτευτο. Μας στέρησαν το δικαίωμα του εκλέγειν, ενα απο τα θεμελιωδη δικαιώματα της Δημοκρατίας. Και τολμούν μετα απο αυτο οι πολιτικοί να μας αναφέρουν ως παράδειγμα! Να μην αναφέρω οτι παντα μας κάνουν τη ζωη πατίνι, με φορολογίες και δαιδαλώδεις διαδικασίες. Η Ελλαδα πέθανε. Και τον πλούτο της Σαουδικης Αραβιας να ειχαμε, παλι μια τρύπα στο νερό θα κάναμε. Ειμαςτε έτη φωτός πισω παντου. Γιατι οταν όλοι χτίζανε κράτος μετα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς κάναμε Εμφύλιο. Και μετα κάναμε Αλλαγές με τον Ανδρέα. Οι πατριωτισμοι ειναι ωραίοι, αλλα πλεον μιλάμε για επιβίωση και αξιοπρέπεια. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2015 ....... ....Γιατι οταν όλοι χτίζανε κράτος μετα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς κάναμε Εμφύλιο. Και μετα κάναμε Αλλαγές με τον Ανδρέα. ...... Εεεπ, κάτι ξέχασες Πού πήγαν τα χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα